Ale vazne Laco - vobec by som sa toho nebal. Ked raz za mesiac hodis ockom na filter tak uvidis ako moc su zanesene media a casom si odsledujes interval cistenia a presne budes vediet kedy je "najvysi cas".
l_laco píše:Klasický doma urobený filter vyzerá a funguje približne takto:
l_laco píše:Tak ma napadlo či by fungoval principiálne podobný filter, ale na stojato ....
kofola píše:Pre vysvetlenie: modre sipky znazornuju normalny pohyb vody cez filtracne media. Cervene sipky znazornuju pohyb vody ked su media upchane. Odsadenie jednotlivych prepazok je jasne z kot "X" "Y" a "Z", ktore si musi kazdy navolit podla objemov, vykonu cerpadla a priemeru hadic. Tak ako som pisal - prva prepazka je "podtekacia".
l_laco píše:Výborne len z pohľadu ochrany čerpadla, no z pohľadu účinnosti filtra určite nie.
Ako sa bude postupne zanášať prvý molitan tak bude voda pretekať do druhej komory, takže prvý molitan bude v podstate úplne zbytočný. Začne sa zanášať druhý molitan a keď sa zanesie aj ten, už bude voda prúdiť len po povrchu, čo však majiteľ nezbadá, lebo v komore s čerpadlom bude stále dostatok vody na čerpanie ale filter už nebude plniť svoj účel ...
kofola píše:Rybarik to nie je len o cisteni. Z pouzitia a z praxe som nenadobudol pocit, ze by bol siporax niekolko nasobne ucinnejsi v porovnani s biomolitanom. Skor by som to povedal tak, ze tie jablka vyzeraju rozdielne, ale chutia velmi podobne.
Vyrobca udava na jeden valcek 270m2, co je podla mna len marketingovy tah. Rovnako ako 7 rocna zaruka na auta a zahradnu techniku a z praxe viem, ze tuto zaruku ti nikdy neuznaju. Proste to potencialnemu zakaznikovy lepsie chuti, ked sa to predava. Mimochodom vyrobca odporuca tiez prat ho raz za rok pod tecucou vodou.![]()
![]()
http://sera.sk/produkt/210.sera_siporax%C2%AE-
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-197
kofola píše:Stiff mal som na mysli liter - bol to preklep a uz som to opravil. Tymto som mal na mysli tvoje chytanie ze slovicka- nenapravitelny...
..Skoncil som na temu siporax sa viac nevyjadrujem
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia