Rozbity ohrievac, co s nim. Oprava?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Rozbity ohrievac, co s nim. Oprava?

Poslaťod Pain » Sob 14. Máj 2011 19:54:56

Podľa mňa by si nemal ryskovať život kôli jednému ohrievaču,nestojí to za to. Poškodený ohrievač to nie je vôbec sranda :angel
Obrázok užívateľa
Pain

Images: 12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Jesky » Sob 14. Máj 2011 20:41:23

C5,C6 píše:Hm no ano vyhodim ho co uz s nim. Jasne, ze na dnesnom trhu sa daju zohnat rozne ohrievace s roznymi cenami. Ved nie su az tak drahe, o to mi neslo. Len som sa chcel pokusit o jeho zachranu a hodit tu s vami par slov a co by mohlo do buducnosti mozno pomoct aj niekomu inemu. :talk .
Heh neviem si ani predstavit a ani nechcem, ze by som ho mal zlepeny a raz by sa don dostala voda... :rain a bolo by baaaac :punch :punch :punch :punch a po vsetkom zivom co by bolo vo vode ... tak to sa naozaj neoplati a mohol by som si uz iba :head !

Keď praskne ohrievač a vojde doň voda tak ryby ti budú žiť naďalej lebo voda je ako odpor čiže elektrina naďalej prúdi. Problém je v tom že keď ty do akvárka vopcháš ruku a druhou bi si sa uzemni napr. o niečo kovové alebo bi si stál na niečom vodivom tak bi ťa to mohlo zabiť.

Mne osobne sa to stalo a to som vyučený elektrikár " nie je sa čím chváliť keď som urobil takú sprostosť " ...jednoducho som chcel len niečo upraviť pri hladine tak som nepovažoval za dôležité všetko vyťahovať zo zásuviek ale nemohol som si všimnúť nakoľko ohrievač bol v rohu schovaný že je prasknutý " ryby ho museli pri naháňačke rozbiť " no šťastie v nešťastí bolo že som stál na drevenej stoličke no uchom som sa zľahka oprel o vrchnú kovovú konštrukciu nad akváriom. A VTEDY MI SVITKO !!!!!!!!!!!

BERTE TO VŠETCI AKO VÝSTRHU DO BUDÚCNA !!!
Jesky

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Sob 14. Máj 2011 20:44:25

to ano nieje to ziadna sranda,mne sa to uz tiez par krat stalo.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rasto_2001 » Sob 14. Máj 2011 20:50:13

Jesky píše:
C5,C6 píše:Hm no ano vyhodim ho co uz s nim. Jasne, ze na dnesnom trhu sa daju zohnat rozne ohrievace s roznymi cenami. Ved nie su az tak drahe, o to mi neslo. Len som sa chcel pokusit o jeho zachranu a hodit tu s vami par slov a co by mohlo do buducnosti mozno pomoct aj niekomu inemu. :talk .
Heh neviem si ani predstavit a ani nechcem, ze by som ho mal zlepeny a raz by sa don dostala voda... :rain a bolo by baaaac :punch :punch :punch :punch a po vsetkom zivom co by bolo vo vode ... tak to sa naozaj neoplati a mohol by som si uz iba :head !

Keď praskne ohrievač a vojde doň voda tak ryby ti budú žiť naďalej lebo voda je ako odpor čiže elektrina naďalej prúdi. Problém je v tom že keď ty do akvárka vopcháš ruku a druhou bi si sa uzemni napr. o niečo kovové alebo bi si stál na niečom vodivom tak bi ťa to mohlo zabiť.

Mne osobne sa to stalo a to som vyučený elektrikár " nie je sa čím chváliť keď som urobil takú sprostosť " ...jednoducho som chcel len niečo upraviť pri hladine tak som nepovažoval za dôležité všetko vyťahovať zo zásuviek ale nemohol som si všimnúť nakoľko ohrievač bol v rohu schovaný že je prasknutý " ryby ho museli pri naháňačke rozbiť " no šťastie v nešťastí bolo že som stál na drevenej stoličke no uchom som sa zľahka oprel o vrchnú kovovú konštrukciu nad akváriom. A VTEDY MI SVITKO !!!!!!!!!!!

BERTE TO VŠETCI AKO VÝSTRHU DO BUDÚCNA !!!

mne sa stalo niečo podobne, ešte ked som chodil do skoly a po týždni som sa vrátil, brat mi povedal že ho koplo AQ (to bolo ešte klasicke v oceľovom ráme) tak som zobral preistotu skušačku, neveril som vlastným očiam keď mi ukazalo na kostre AQ plných 220 V ..... patral som kde to preraža, vtedy neboli ešte nejake plastové kryty (zlate 80te roky ....) tak že domáci plechový kryt osvetlenia kde boli aj nejake vypinače bol v tom čase štandard, no a prave jeden ten vypinač bol poškodený a prebijal na kryt + kostru AQ 220 V ....

Tak že to určite nie je sranda AQ verzus elektrika
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Rostratus » Sob 14. Máj 2011 21:24:57

No keď to čítam tak si začnem vypínať všetko z elektriny keď budem vymieňať vodu v akváriu. Ja som v tomto lenivý a robím to za plnej prevádzky. Maximálne si vypnem filter ak robím väčšiu výmenu vody.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Jesky » Ned 15. Máj 2011 9:24:07

admin píše:No keď to čítam tak si začnem vypínať všetko z elektriny keď budem vymieňať vodu v akváriu. Ja som v tomto lenivý a robím to za plnej prevádzky. Maximálne si vypnem filter ak robím väčšiu výmenu vody.

No Peter to robíš velikú chybu :S keď sa podeješ tak kto nám bude vyrábať pozadia ?? :smoke
Jesky

Been thanked: 0 time

Poslaťod barny1991 » Ned 15. Máj 2011 11:02:05

admin píše:No keď to čítam tak si začnem vypínať všetko z elektriny keď budem vymieňať vodu v akváriu. Ja som v tomto lenivý a robím to za plnej prevádzky. Maximálne si vypnem filter ak robím väčšiu výmenu vody.

stoho si nic nerob ja som presne taky isty :D vobec nic nevypynam s elektriny :D
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Ned 15. Máj 2011 11:34:47

Jesky píše:

No Peter to robíš velikú chybu :S keď sa podeješ tak kto nám bude vyrábať pozadia ?? :smoke

Potom mi to už bude naozaj jedno :bandit
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod C5,C6 » Ned 15. Máj 2011 14:21:22

No super parada, aka dobra duchaplna diskusia sa nam tu rozbehla. :)
Takze aj ked sa mi ohrievac rozbil , uz mi ho vobec nemusi byt luto. :broken Ved nieco zle, je aj na nieco dobre. Ako vidim aj skuseny akvaristi sa maju stale co ucit.
A taketo ,,nehody,, nam len obohatia nase skusenosti, ked sa tu o to vsetko podelime... :hand
C5,C6

Has thanked: 2 times

Poslaťod jr10 » Ned 15. Máj 2011 18:40:55

S elektrikou nie je sranda, takze ohrievac vyhodit.
jr10

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia