vysoka teplota vody v akva cez leto

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: vysoka teplota vody v akva cez leto

Poslaťod ferinko » Pon 16. Nov 2009 14:49:27

no ved prave a v pivnici vyhrievat akvarka. to bude drahe. tie ohrievace s termostatom sa ti ani nevypnu. mozno keby si to radsej zateplil cele
Obrázok užívateľa
ferinko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Junaksk » Pon 16. Nov 2009 14:50:22

tak s tie chladice sa mi zrazu nejak prestali pacit cim to asi bude to radsej zalozim new akva
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Pon 16. Nov 2009 14:50:35

Jesky píše:Ja s týmto teda problém vôbec nemám a ani ho nepoznám :P ja mám totiž jednu miestnosť v pivnici a tam mám všetky akvarka a to vám poviem že v lete je to super no v zime mám problém s klesaním teploty vody. Vtedy sa mi tam teplota pohybuje okolo 22 stupňov a práve potrebujem dať ešte ďalšie ohrievače aby ju zdvihli :cry: a ako viete elektrika nie je moc lacná :idea:

Viem o čom hovoríš, v pivnici mám chovničku... Skúšal som el. ohrievač, ale aby to vyhrial na aspoň 25°C musel by ísť vkuse, vzhľadom na vetranie cez komín kôli vlhkosti.. Nedávno som si kúpil plynový na propán bután. Myslím,že je to lepšie a hlavne lacnejšie.. Výmena bomby je cca 9e a vydrží mi na 10-12 dní. Nepúšťam to stále, iba ráno a večer po hodine. Ohrievač som kúpil na nete za 50e.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jesky » Pon 16. Nov 2009 15:26:01

stiff píše:
Jesky píše:Ja s týmto teda problém vôbec nemám a ani ho nepoznám :P ja mám totiž jednu miestnosť v pivnici a tam mám všetky akvarka a to vám poviem že v lete je to super no v zime mám problém s klesaním teploty vody. Vtedy sa mi tam teplota pohybuje okolo 22 stupňov a práve potrebujem dať ešte ďalšie ohrievače aby ju zdvihli :cry: a ako viete elektrika nie je moc lacná :idea:

Viem o čom hovoríš, v pivnici mám chovničku... Skúšal som el. ohrievač, ale aby to vyhrial na aspoň 25°C musel by ísť vkuse, vzhľadom na vetranie cez komín kôli vlhkosti.. Nedávno som si kúpil plynový na propán bután. Myslím,že je to lepšie a hlavne lacnejšie.. Výmena bomby je cca 9e a vydrží mi na 10-12 dní. Nepúšťam to stále, iba ráno a večer po hodine. Ohrievač som kúpil na nete za 50e.

to nie je zlý nápad.... no ja mám okolo akvy polystyrén a tie ohrievače nejdu stále v poho vypínajú. No problém bude asi v tom, že v 1000L mám 350W ohrievač no moment. nemám na nový. a v tej pivnici mám aj radiator no musel by som pustiť čerpadlo a to tiež niečo papá. tak že asi tak
Jesky

Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pon 16. Nov 2009 20:13:57

Stiff na koľko stupňov vyhrievaš tú miestnosť ohrievačom? Má to aj neaký termostat? Počítam že nie inak by si ho nevypínal.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Pon 16. Nov 2009 20:30:00

admin píše:Stiff na koľko stupňov vyhrievaš tú miestnosť ohrievačom? Má to aj neaký termostat? Počítam že nie inak by si ho nevypínal.

Mám tento ohrievač http://www.ohrievace-master.sk/plynove_ ... ce/rem44cr

termostat nemá, ale ani nepotrebujem.. Miestnosť vyhrejem na 28°C asi tak za hodinku a teplota za pol dňa klesne na cca 24-25°C. Potom večer to zase na hodinku zapnem... Je pravda, že v tých spodných akva je menej stupňov, ale to sa dá zvýšiť ventilátorom, ktorý zabezpečí rovnomernú cirkuláciu teplého vzduchu. Potom treba ale dlhšie pritápať, lebo ventilátor aj trochu ochladzuje.. Takto nejak si to kombinujem ;)
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Pon 16. Nov 2009 22:12:45

Je to dobrý nápad ešte by som ho zapojil na spínacie hodiny a nemusím sa o nič starať čo sa týka vyhrievania nádrží.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod stiff » Pon 16. Nov 2009 22:22:03

admin píše:Je to dobrý nápad ešte by som ho zapojil na spínacie hodiny a nemusím sa o nič starať čo sa týka vyhrievania nádrží.

:lol: :lol: :lol: Keď zoženieš spínacie hodiny, čo vedia zastaviť bombu s plynom a potom večer ju znova pustiť a ešte k tomu škrtnúť zápalkou, daj mi vedieť :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Pon 16. Nov 2009 22:26:31

Počkaj niečo vymyslím :lol: :lol: :lol: neakého černoška ti pošlem ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kofola » Uto 17. Nov 2009 9:36:47

Myslis cernoska z Lunika? :lol: Ja som teraz zacal vykurovat domcek na dvore 30 m3. Pouzil som olejovy radiator, ktory ma sice 3 stupne vykonu, ale nenazval by som to zrovna termostatom. Chcem dokupit k nemu spinacie hodiny s termostatom ,kde sa da nastavit presna teplota a radiator to bude vypinat. Co sa spotreby tyka uvidim na jar ked zratam el. energiu. Mam tam namontovany elektromer.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 97 hostia