Gregy píše:No samozřejmě že to vydrží . Je vhodné občas vynechat krmení, třeba jeden den v týdnu nekrmit. Ryby nepotřebují jíst jako lidé, protože to jsou studenkrevní živočichové, nepotřebují tedy energii na udržování tělesné teploty. A druhá věc je počet ryb. Na 500L mi přijde 64 ks afrických cichlid docela dost vzhledem k filtraci kterou máš. Uvedu můj přiklad - akvárium 770L, teď je tam cca 80 ryb, jenže jsou zatím malé, a celkem 30 ks půjde pryč co nevidět, filtraci používám Eheim 2080 + Atman AT203 s biomolitanem, celkový průtok 3700L/h a stačí dát trochu víc krmiva a hned je to ve vodě poznat ještě pár dní. Dále jestli ti filtr čeří hladinu, tak na hladině se často usazuje ruzny bordel především z krmiva a tvoří se takový povlak, kterému se říká slepá hladina. Když to filtr rozvíří, tak je to v nádrži taky okamžitě poznat. Být tebou redukuju počet ryb v nádrži, dám pryč nejspíš Malawi a nechám jen Tanganjiku a ancitrusy. A rovněž bych posílil filtraci, 1100L/h nemůže vytvářet žádný silný proud se kterým by měli ryby problémy.
Matej píše:No vidis a toto presne som pisal, ten filter je slaby, specialne ak tam ma vela ryb, a vtedy si nesuhlasil ze je ten filter slaby a teraz mu radis posilnit filtraciu
Gregy píše:Matej píše:No vidis a toto presne som pisal, ten filter je slaby, specialne ak tam ma vela ryb, a vtedy si nesuhlasil ze je ten filter slaby a teraz mu radis posilnit filtraciu
Ano, to máš pravdu, nicméně jsem nevěděl kolik je v tom akváriu ryb.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia