Jak schovat topítko

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Jak schovat topítko

Poslaťod Rostratus » Ned 28. Mar 2010 9:32:36

Nemám prehľad či tieto filtre robí aj iná značka, ale čo viem predávajú sa zn. Hydor 200 a 300 W. Pre tvoje akvárium je vhodnejší 300 W a určite ti postačí jeden. Cenovo sú pomerne drahé ( na to že sa bavíme o ohrievači). Cena je v rozmedzí 45-50 Eur. Možno sú aj lacnejšie na trhu, ale v tom nemám prehľad.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod mlaka » Uto 06. Apr 2010 16:25:13

ten prietokový ohrievač vyzerá fakt dobre....máte s ním niekto už aj nejaké skúsenosti ?
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod jovan » Uto 06. Apr 2010 17:26:25

Podľa mňa je to totálna hlúposť.Je síce možno efektívnejší,ale to sa dá dosiahnuť aj s bežným ohrievačom,pokiaľ sa nap.čerpacou hlavicou,alebo výtokom filtra prúd vody nastaví tak,aby okolo ohrievača /telesa/obtekal.Nie je treba žiadne tesnenia a nehrozí po čase slzenie mimo akvária,čo určite pri tomto type nastane. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod kaho » Uto 06. Apr 2010 17:39:20

JOVAN....
na margo prietokoveho a interneho ohrievaca,,,,,,na druhej strane,klasicky vnutorny ohrievac je teda potrebne umiestnit na miesto,kde je dobra(relativne vykonna)cirkulacia vody,,,co nemusi kazdemu chovatelovi vyhovovat,,,coz u prietokoveho upada......
kaho

Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod jovan » Uto 06. Apr 2010 20:00:52

kaho píše:JOVAN....
na margo prietokoveho a interneho ohrievaca,,,,,,na druhej strane,klasicky vnutorny ohrievac je teda potrebne umiestnit na miesto,kde je dobra(relativne vykonna)cirkulacia vody,,,co nemusi kazdemu chovatelovi vyhovovat,,,coz u prietokoveho upada......

Máš pravdu :yes ,to je asi jeho jediná výhoda oproti všetkým možným nevýhodám,ako je napr. tesnenie,strata tepla obalu,upchatie výtoku filtra....ďalej nebudem pokračovať,je to môj názor ,aj keď som ho nikdy nemal,tak ho asi ani mať nebudem,pretože nikdy nehovor nikdy. :sun
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod stiff » Uto 06. Apr 2010 20:28:26

V podstate je úplne jedno aký ohrievač človek použije, či vnútorný, alebo vonkajší prietokový... Za normálnych okolností svoju funkciu splnia perfektne obidva. Rozdiel je iba v cene - prietokový je drahší, ale hlavne ho nie je vidieť, keďže je mimo akva. Ak nechcem, aby bolo v akva vidno ohrievač, nemám pozadie kam by som ho ukryl, ani sklenený biofilter, kde by som ho pohodlne mohol umiestniť, ale mám ex. kanister, tak je prietokový ohrievač najlepšie riešenie... Doteraz som nezaznamenal žiadnu poruchu - klop, klop :lol: Všetko má svoje výhody, aj nevýhody - záleží od uhla pohľadu :mrgreen:

Jovan:
-tesnenie nie je žadny problém, je to zaujímavo a bezpečne riešené - samozrejme nikdy nehovor nikdy... :lolno:
-stratu tepla obalu nejako neviem posúdiť a popravde ani neriešim, ale myslím, že bude minimálna - treba si uvedomiť, že akva nebude (aspoň o tom dosť pochybujem) v "mrazáku" a keby bolo, tak asi väčšie tepelné straty ako tento ohrievač, bude mať samotné akva
-upchatie výtoku??? Ohrievač inštaluješ na VÝSTUP ex. filtra priamo do nádrže - takže tam ti ho nemá čo upchať, jedine hnedá riasa, ale tá za bežných okolností nie je nebezpečná a v hadiciach sa v malom množstve nachádza vždy. Doteraz som ich však pre upchatie nikdy nečistil...

Nevýhoda sklenených ohrievačov je ich krehkosť - pri údržbe sa môžu poškodiť - to sa ti zasa pri prietokovom nestane :idea:
tak isto, ak chceš nastaviť teplotu, musíš si namočiť ruky...atď...aleako som spomínal - všetko má svoje výhody, aj nevýhody. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod dkollar » Pon 21. Jún 2010 13:43:03

zaujimava sranda tento externy ohrievac. ono co sa tyka straty tepla tak mozno ide o to, ze pri externom ohrievaci mas straty vyssie o teplo, ktore prestupi do okolia pred tym ako sa zohriata voda dostane do akvarka. mnozstvo strat zavisi od dlzky hadice medzi ohrievacom a akvarkom. ono v krajnom pripade v zime sa furt da hadicka obalit alobalom alebo podobnou termoizolacnou gebuzinou.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod kaho » Sob 09. Okt 2010 20:35:11

zdravim,,,,,,takze,,Hydor Prietokový ohrievač 300W,,bezi od 26.06 2010,,nastaveny na teplotu 26stupnov C.....,,,budeme jeho pristup k praci sledovat a uvidime :crazy:
kaho

Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 94 hostia