Zriadenie akvaria 450 az 540 litrov

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zriadenie akvaria 450 az 540 litrov

Poslaťod Matej » Štv 30. Sep 2010 9:47:24

heno96 píše:To Matej to si dke čítal že má prietok 1700L/h s náplňami všade píšu tak okolo 3500L/h tak pochybujem že by sa to tak stiahlo tými náplňami

Je to napiasne presne v tej recenzii na ktoru dal "vlastomen" linku o kusok vyssie. Ja som si ju precital a okomentoval som to v tej teme kde povodne ta recenzia bola spomenuta, ale ak si to nenasiel, hodim to aj sem :

Precital som si tu recenziu a ten eheim vyhral prakticky len v tom ze stiahol nebezpecne hodnoty skodlivin o dva dni skorej ako fluval, bolo to 11 a 13 dni, cize percentualne to neni take hrozne. Spotreba elektriky je jasne, vyhrava eheim ale to je podla mna nepodstatne pretoze sa to prejavi az pri niekolkorocnej prevadzke. A teraz jedna vec - v tom Fluvale nechali kopu filtracnej vaty, ktora je zjavne horsia co sa tyka biologickej filtracie, inak ma ten fluval ovela viacej miesta na filtracne hmoty. Takze kludne staci trosku pomenit filtracne media a fluval ten eheim s prehladom prevalcuje.

Ta litraz v tom teste je napisana 25 litrov vaty + 6 litrov bio medii vo fluvale a 12 litrov bio + 2 litre vaty v eheime. Ked to zratate mame 31 litrov na hmoty vo fluvale a 14 litrov v eheime ... toto myslim nepotrebuje komentar.

Cize cele co ten test dokazal je ze od vyroby je kombinacia medii vo fluvale horsia ako v tom eheime. Plus ze fluval zerie viac elektriky a je trosku hlucnejsi. Inak ma fluval podstatne vacsi objem na hmoty a aj podstatne vacsi prietok za skoro polovicnu cenu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod Matej » Štv 30. Sep 2010 9:59:44

Byk1984 píše:Matej mas pravdu,co ak sa pokazi po zaruke.Vtedy uz nic,len kupit novy,alebos a ho pokusit opravit.Ja osobne eheim nepouzivam,lebo su drahe a nemam az tak velke akvarium.ale urcite viem,ze ak bduem robit 500L akva,bude tam filtracia Eheim,alebo JBL a plus cerpacia hlavica s molitanom za pozadim.Ono FX5ka neni zla,je to dobry externy filter.Ale predsa len by som to ja riesil mensim typom externeho filtra + by som pridal cerpaciu hlavu s filtracnymi mediami do akvaria za pozadie.
Tod len moj nazor.

No jo, ono to cele vyzera tak ze na dobru filtraciu stacia interne metody, kocka molitanu plus hlavica, pripadne ich srpavit viacero ak je vacsie akvarium. V mojej 600vke som doteraz mal len 1 6L kocku, v nej dve hlavice, plus este jednu hlavicu na opacnej strane koli prevzdusnovaniu a v podstate to stihalo. Ale nebolo to ono, preto skusam ten externy mensi filter.

Prave rozmyslam co dam do dalsieho akvaria ktore bude podstatne vacsie, miesta bude dost, cize asi to vyriesim tak 3ma hlavicami a kazdu zapichnem do nejakej 10, mozno 12 litrovej kocky molitanu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Štv 30. Sep 2010 10:35:02

Ono urcite tam pories aj externu filtrraciu.Tu bdues cistit ja neviem kazde 3 mesiace,pricom vnutornu bdue stacit raz za pol roka.Vnutorna by ti posluztila dobre ako biologicka filtracia
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod tomato » Štv 30. Sep 2010 15:11:09

tak ja mam v plane urcite externu a aj vnutornu filtraciu, tu vnutornu chcem riesit hlavou a penou, alebo este pripada do uvahy biofilter nejaky
co sa tyka externej velmi uz premyslam nad tym fluvalom. myslim ze ta elektrika to nebude az taky hrozny problem. zvlast kedze po zriadeni noveho akva jedno z tych mensich odstavim....
akurat mam na vas este taku otazku, ako by sa dalo docielit aby mi v akva zacala rast riasa? ale taka normalna aj viditelna, za tristvrte roka sa mi na kamenoch akurat urobili take zelene bodky ale nic ine...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod vlastomenn » Štv 30. Sep 2010 15:14:05

dostatok svetla zalezi aj ake tam mas trubice v akom K.ale power glo by som dal jednu urcite.
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Štv 30. Sep 2010 15:35:35

Ten molitan ti robi uz biologicku filtraciu, niekde som cital ze to je jedno z najlepsich medii na osidlenie nitrifikacnymi bakteriami, cize vlastne filtruje aj mechanicky aj biologicky.

K tej riase - ja svietim normalnymi philips neonkami, a riasa rastie na kamenoch aj na pozadi, bohuzial aj na prednom skle ale tomu sa asi vyhnut neda. A svietim ale ozaj vela, 12 hodin denne, niekedy aj viac.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod vlastomenn » Štv 30. Sep 2010 15:43:32

obycajne sa daju pouzit ale nie vsetky ukazu pekne hlavne aby ryby nevyzerali ako po zltacke :lol: ono je lahko zohnat trubice v cechach ako u nas.tu nedrzia a niesu ochotny objednat a predat napr.PHILIPS 965 alebo AQUARELE OSRAM 880 atd..slovac to je banda a preto treba utracat za specialky velke peniaze.a mimochodom ja uvazujem internet obchod a aj zamer sa zaoberat takymito ziarivkami no uvidim co sa da.
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Štv 30. Sep 2010 21:56:22

vlastomenn píše:obycajne sa daju pouzit ale nie vsetky ukazu pekne hlavne aby ryby nevyzerali ako po zltacke :lol: ono je lahko zohnat trubice v cechach ako u nas.tu nedrzia a niesu ochotny objednat a predat napr.PHILIPS 965 alebo AQUARELE OSRAM 880 atd..slovac to je banda a preto treba utracat za specialky velke peniaze.a mimochodom ja uvazujem internet obchod a aj zamer sa zaoberat takymito ziarivkami no uvidim co sa da.

Ja mam tie philips 865, svietia v pohode, ale vedel by som si to predstavit aj krajsie, ale nechce sa mi davat 20 eur za specialnu trubicum, tym skorej ze potrebujem 3 :) Mozno niekedy kupim aspon jednu na skusku a uvidime :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 68 hostia