Koloidné striebro: tajomstvo skúsených akvaristov?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Koloidné striebro: tajomstvo skúsených akvaristov?

Poslaťod dkollar » Sob 18. Dec 2010 7:51:22

Matej:

overovanim vsetkych udajnych pozitivnych ucinkov koloidneho striebra by si zamestnal jednu mensiu nemocnicu, takze doveryhodne potrdenie kazdeho tvrdenia je nerealne samozrejme.

Jovan ma ako jeden z mala tu na fore osobne skusenosti s davkovanim a pouzivanim, tak namiesto natahovania sa s nim by si mal pocuvat ak ta to ozaj zaujima.

edit: na kazde tvrdenie sa da na nete najst opacny nazor vyvracajuci to povodne. ked tu niekto prezentuje osobne skusenosti , tak reakcia typu "ale ja som na nete nasiel nieco ine" je daleko od konstruktivnej debaty. vyskusaj to osobne a potom oponuj.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod kofola » Sob 18. Dec 2010 9:08:07

Matej ty si nenapravitelny rypal. Mne osobne dal prvy odstavec Jovanovho prispevku viac ako vsetky tvoje prispevky dokopy v tejto teme.
Dakujem Jovan.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod PIETRO » Sob 18. Dec 2010 11:51:21

Jovan super napsané, zajímavé čtení ale jak píše dokollar je třeba zaměstnat celý výzkumný ústav pro ověření teorie v praxi.
Věřím, že to může léčit, ale jsem v takových věcech opatrný a nevěřím na zázraky. Osobně se také přikláním k alternatívní léčbě a věřím v sílu přírodních produktů. Například věřím, že v Amazonském deštném pralese čeká několik tisíc léčiv na objevení. Také oceány mají svá tajemství léčby. Jen je nutno to vše prozkoumat, ověřit, vyzkoušet.
Jinak ti děkuji za odpověď.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod Matej » Sob 18. Dec 2010 14:09:06

dkollar píše:Matej:

overovanim vsetkych udajnych pozitivnych ucinkov koloidneho striebra by si zamestnal jednu mensiu nemocnicu, takze doveryhodne potrdenie kazdeho tvrdenia je nerealne samozrejme.

Jovan ma ako jeden z mala tu na fore osobne skusenosti s davkovanim a pouzivanim, tak namiesto natahovania sa s nim by si mal pocuvat ak ta to ozaj zaujima.

edit: na kazde tvrdenie sa da na nete najst opacny nazor vyvracajuci to povodne. ked tu niekto prezentuje osobne skusenosti , tak reakcia typu "ale ja som na nete nasiel nieco ine" je daleko od konstruktivnej debaty. vyskusaj to osobne a potom oponuj.

To je jasne, preverit ucinky je uloha pre vyskum, bolo by to narocne a zabralo by to mnozstvo rokov. Preto ma zaraza ze ani po 30ich rokoch od toho clanku ktory som nasiel nie su dostupne nejake relevantne studie.

Ja sa z nikym nenatahujem ani nerypem, osobne ma to zaujima tak hladam a napisal som co som nasiel, preco to hned musite vnimat ako rypanie? Nasiel som nejake texty, bol tam odkaz na clanok, nasiel som aj ten a chcel som vam ukazat co som nasiel, pretoze som myslel ze by to niekoho mohlo zaujimat. Ale dobre koncim, nebudem do tej temy nic pisat ked nechcete.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod stiff » Sob 18. Dec 2010 22:23:40

Hmmm.. Zaujímavé čítanie.. Chcelo by to vyskúšať, Jovan nepoznáš nejaký dobrý zdroj?

Matej píše:Kazdopadne Stiff - konkretne skusenosti s davkovanim a popisom kedy aplikovat nie je mozne najst, aspon nie z nejakeho spolahliveho zdroja. Skusal som to DOBRE dlho a nenasiel som. Ako vidis sam, aj jovan ktoreho nazory respektujes vychadzal len z nejakeho clanku a testuje to osobne a overne ma zatial len uzke spektrum v ktorom to nejako funguje.

Matej počúvaj,
každá minca má dve strany, každá debata má klady a zápory, každý má svoj názor, každá akcia vyvolá reakciu - môžme tu plodiť filozofické utópie..., ale MÁŠ KONKRÉTNE VÝSLEDKY? Skúšal si to? Alebo patríš k ľuďom, ktorí sa niečím rýchlo nadchnú a potom zasa rýchlo vychladnú..? Ako ospravedlnenie sami pred sebou, hľadajú výhovorky typu "toto nemôže fungovať" a bez toho, aby to vyskúšali, si idú s pocitom zadosťučinenia večer spokojne ľahnúť..

Ja som už "jedol" všeličo, ale skúsenosti mi pýtajú výsledky - prax! Máš výsledky? Ak áno, tak daj. Zatiaľ si nič neuviedol, iba filozofiu. Na to, aby som zistil či niečo zaberá, alebo nie, nepotrebujem výskumný ústav a ani roky výskumu. To potrebujem na to, aby som to detailne a presne zmapoval a to si myslím nikto z nás nebude robiť. Na jednoduchý test mi stačí KS a zopár dní...

KS neobhajujem, lebo to nepoznám a vôbec som po ňom nepátral, ale ver tomu, že niekedy fungujú veci, čo vôbec nefungujú. Z tohto pohľadu ak to nemáš odskúšané, tak si môžeš "hľadať na nete" koľko len chceš.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod stiff » Sob 18. Dec 2010 22:35:27

Matej píše:Ja sa z nikym nenatahujem ani nerypem, osobne ma to zaujima tak hladam a napisal som co som nasiel, preco to hned musite vnimat ako rypanie? Nasiel som nejake texty, bol tam odkaz na clanok, nasiel som aj ten a chcel som vam ukazat co som nasiel, pretoze som myslel ze by to niekoho mohlo zaujimat. Ale dobre koncim, nebudem do tej temy nic pisat ked nechcete.

Inak ten váš "urážací folklór" by ste si už mohli odpustiť - vy, tá partia, veď viete.. Ja osobne mám z toho taký smiešno-kyslý pocit. Pripadá mi to ako - kopnem ťa do :moon a potom utečiem, aby si mi to náhodou nevrátil.. :tmi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Matej » Pon 20. Dec 2010 10:17:41

stiff píše:
Matej píše:Ja sa z nikym nenatahujem ani nerypem, osobne ma to zaujima tak hladam a napisal som co som nasiel, preco to hned musite vnimat ako rypanie? Nasiel som nejake texty, bol tam odkaz na clanok, nasiel som aj ten a chcel som vam ukazat co som nasiel, pretoze som myslel ze by to niekoho mohlo zaujimat. Ale dobre koncim, nebudem do tej temy nic pisat ked nechcete.

Inak ten váš "urážací folklór" by ste si už mohli odpustiť - vy, tá partia, veď viete.. Ja osobne mám z toho taký smiešno-kyslý pocit. Pripadá mi to ako - kopnem ťa do :moon a potom utečiem, aby si mi to náhodou nevrátil.. :tmi

Hovorim ze som skoncil, netreba to dalej rozoberat. Napisal som co som chcel, to ze sa to nestretlo s pochopenim beriem a nemienim v tom pokracovat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod vladko » Pon 20. Dec 2010 10:57:38

skusenost len z pocutia aj to len vo vseobecnom zdravotnictve pre ludi .. u ryb som sa nestretol
http://www.koloidne-striebro.sk/koloidn ... triebro/1/
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia