Podochli mi rybky... :(

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Podochli mi rybky... :(

Poslaťod lucynda13 » Pia 07. Jan 2011 22:51:38

Zdochli mi rybky. Boli to cichlidy. Presne tie (viď. dole), no obrázok nie je môj. Kým som sa spamätala boli v záchode. Neotfotila som ich.
Doniesla som ich od sesternice. Bolo to presne 5 cichlíd. Asi 3 samčekovia a 2 samičky, boli mladé, ešte sa nezfarbili. Mala som ich tri týždne. Nebola som na jdenú noc doma, no už sa mi pár krat stalo, že sme odišli, ale vždy žili. Zobrala som si aj od dotyčnej 4 prisavníkov, no oni žijú. Dnes sme sa vrátili a dala som im žrať. Stále, keď som sa zobudila, mali požraté, no dnes ani neviliezli. Bolo mi to čudné, tak som ich začaa hľadať. Našla som jednu, bola zakliesnená v koreni. Začala som klopať na akvárko no nič, ani sa nepohla. Zistilo sa, že bola mrtva. Otvorené papule, a velké oči (no nie napuchnuté). Nemali sme ich ako vybrať, tak sa mama obetovala a vyberala rukami (ja viem, že sa to nesmie, no nedalo sa inak). Vraj boli "tvrdé". Vyberala ich za chvost. Boli na dne, čiže mali v sebe vodu. Voda je v normále, čistá (taká, ako má byť... Nie uplne čistá). Akvárko bolo rozbehnuté asi mesiac..... Boli tam pridané kamene, mušle, korene, domček a umelé kvetinky(boli vydrhnuté vo vode). Od tej dotyčnej, čo som rybky brala, mi povedala, že rastlinky živé im netreba. Filter mám(okysličovač v jednom, originál v balení od akvárka), ohrievač mám (23-24 stupňov C). Akvárko je značky BiOrb, "kockaté" a 30 litrové. Do akva boli zabalené tie rastlinky (viac na fotke), no nemám ich v akvárku, lebo sme ich povyberali. Parametre vody sme neskúšali (ďalšia chyba), ale.... :/ Žrali 2x do dňa vločky, ale aj niekdey nejaké žrádlo vo forme tabletky...
Čo mám teraz robiť? Začať odznova? Nechať filtrovať vodu? Koľko? Čo s prisavníkmi?? ČO ĎALEJ??
Za info ďakujem :)
P.S.: Zmizla nám jedna cichlida. Vyskočiť nemohla. Nemaôla šancu. Je možné, aby ju zožrali iné ryby?? :O
ryby tieto:
Obrázok
Doplnky do akvárka (nie su všetky):
Obrázok
Obrázok
Akvárko:
Obrázok
lucynda13

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Podochli mi rybky... :(

Poslaťod Matej » Pia 07. Jan 2011 23:03:37

Toto akvarium je na cichlidy ktore si tam mala absolutne nevhodne, maly objem, male dno, ten strk alebo drt ci co to je co k tomu davaju sa k nim nehodi a filtracia je uplne na prd. Sestra to ma tiez, ale tu 45litrovu variantu, je to taka designova zalezitost ale pre ryby to bohvie co neni. Tam mozes chovat tak nejake gubky alebo podobne rybky.

Dalsia vec - ten vzduchovaci motorcek co k tomu davaju dost huci, nevypinala si ho nahodou na noc?

Krmenie - pises ze rano mali zozrate - ryby musia krmivo zozrat skoro okamzite, max tak do 3 minut +/-

Proste cele si to podla mna spravila zle, ale vzdy sa da zacat nanovo.

1. vyber si ake by si chcela chovat rybky - musia to byt male druhy a nie vela kusov.Zopar neoniek, mozno gubky - nieco na tento styl.
2. budes musiet nanovo zabehnut vodu. Neviem ci by nebolo dobre to cele zalozit nanovo ked ti tam podochli rybky.
3. a tie dekoracie - domcek, musle, umele rastliny - ked sa ti to paci tak maj, ale podla mna to je gycove a do akvaria to nepatri. Urcite bude krajsia nejaka ta ziva rastlina :)

Drzim palce :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rostratus » Pia 07. Jan 2011 23:07:39

Ahoj je mi tých tvojích rýb naozaj ľúto, ale bohužial to prostredie nieje pre nich vhodné. Ak chceš začať odznova doporučujem ti prečítať tento článoček, ktorý písal Stero: http://cichlidportal.sk/index.php/zaria ... a-zaciatok

Je tam veľa vecí, ktoré potrebuješ na začiatok vedieť. Keď si to prečítaš kľudne sa pýtaj ďalej.

P.S: prísavníky sú odolnejšie, preto ti vydržali a Malawky podochli.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod lucynda13 » Sob 08. Jan 2011 9:05:02

Ďakujem za odpovede.
Vuem, že to bolo nevhodné, ale sesterka ich nemala kam popchať... tak som sa uľutostila. Vizerali šťastne, tak neviem no. Žrádlo mali "popapané" do dvoch min., len keď som nebola doma (čiže nemali zapnuté svetlo), tak "nepobehovali" po akvárku. Asi tam pôjdu gupky - 3 samičky a 1 samec??
Keď chcem začať odznova, kde mám dať prisavníkov?
Štrk to nebol, originál k tomu boli lávové kamene. A na noc som to na 100% nevypínala. :D Nie som až tak šľahnutá :D :)
Ak tým rastlinkám. Aká by to mohla byť? Vôbec netuším o rastlinkách nič. A kedže si asi pokúpim gupky, čo by im trebalo??
Ď. :)
lucynda13

Poslaťod Nawi » Sob 08. Jan 2011 22:10:30

prisavniky mozes nehat zatial v tom akvarku,ak niesu velke.a ta rastlinka nieje umele,tak vyzera?podla mna to moze byt acorus asi...a gubkam nic len filte,krmit 2 krat denne take mnozsto co rybky zozeru za 2-3min.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod lucynda13 » Ned 09. Jan 2011 9:37:24

Všetky rastlinky čo momentalne mám sú umelé. Ďakujem za odpovede a za pomoc :)
lucynda13

Poslaťod Nawi » Pon 10. Jan 2011 19:54:11

myslel som si..okey ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod lucynda13 » Pon 10. Jan 2011 20:04:37

Kúpili sme menšie akvárko, asi 5l.... Dnes sme tam dali dvojdňovú odstatú vodu a šupli sme tam prípravok od sera - bio nitrivec podľa návodu. Zajtra poobede tam pôjdu prisavníky a potom začneme od začiatku a pekne po poriadku. Gupkám mi odporúčali nejaký mach, viac neviem (ani nájsť na nete... nikde to nie je)... Poradili by ste mi..?
lucynda13

Poslaťod Peter304 » Pon 10. Jan 2011 20:09:08

jo kúpiť aspoň 30 L ;)
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Nawi » Pon 10. Jan 2011 20:12:13

no ano tak by sa mohli v tom machu ukriz mlade rybky ked vam porodia samicky,vola sa to javsky mach(vesicularia dubyana).v akvaristikach ho zvyknu diost casto predavat.
no hej suhlasim aj s petrom no uz tak 50l ne? :)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť