Tazke rozhodovanie... Malawi alebo Tanganijka?

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Re: Tazke rozhodovanie... Malawi alebo Tanganijka?

Poslaťod Peter304 » Pon 27. Sep 2010 18:56:19

heno96 píše:no ja ho počujem v celom dome keď je kľud ale skôr vodu vo filtri a mám ho v izbe na poschodí ale zvykol som si tam už aj spávať ale chcel by som tomu niako zabrániť ale neviem čo by bolo najučinejšie

je to hukot motora alebo ako ked sa voda prelieva vo vnútri?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Reklama

Poslaťod dkollar » Pon 27. Sep 2010 18:57:44

no aby si v tom nahodou nemal maly hokej, tu je tema ktora by ta mohla zaujat:

viewtopic.php?f=6&t=99
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Rostratus » Pon 27. Sep 2010 19:37:31

Môj osobný názor je: začať z Malawkami sú menej náročné a vieš tam urobiť viac kombinácií a sú farebnejšie. Keď ťa možno raz omrzia tak by som išiel do Tanganyiky.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod pigino » Pon 27. Sep 2010 19:39:50

heno96 píše:no ja ho počujem v celom dome keď je kľud ale skôr vodu vo filtri a mám ho v izbe na poschodí ale zvykol som si tam už aj spávať ale chcel by som tomu niako zabrániť ale neviem čo by bolo najučinejšie

Heno inzerát to istí a porieš iný filter.Čo tak niečo od JBL-pomer cena-kvalita na vysokej úrovni.To je môj názor.

Ale k tomu rozhodovaniu.Presne ako som písal-100 ľudí 100 chutí.Kukni si "Vaše nádrže" a určite ťa niečo inšpiruje.Ja som zase malawák,ale u mňa rozhodla manželka a stým sa už nedá nič urobiť.No vieš keď od nej niekedy ešte niečo chcem,tak sa musím prispôsobiť.
Išiel by som do toho presne tak ako píše Admin.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rado » Pon 27. Sep 2010 20:51:05

Malawky budú paráda :yes , no po čase zistíš, že by bolo dobré vedieť, aké to je mať Tankanyku :yes a pôjdeš aj do toho - moja osobná skúsenosť (teraz mám prvých multíkov :inlove ). No a potom ideš čo ti byt a možnosti stačia.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod vlastomenn » Pon 27. Sep 2010 22:05:26

ja som tiez za malawi a dat na taku nadrz nejaky mix hapiek
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Pon 27. Sep 2010 23:06:46

Podla mna si este poriadne popozeraj fotky ryb a videa nadrzi !

Vidim to sam na sebe - myslel som ze Malawi su akurat tak mbuny, modre, zlte, oranzove ... to som videl vsade a to som nechcel. Cize som isiel automaticky na tanganyiku, pretoze je to menej bezne, a u nikoho som to nevidel, vzdy vsetci mali ten bezny malawi mix. Preto som si vzal tropheusy ... a nelutujem.

Ale, ta farebnost u malawiek je fakt uzasna a casom som zistil ze bezne mnbuny su len spicka ladovca a v malawi jazere je mnoho vzacnych a krasnych druhov. Mozno keby som to vedel skorej, isiel by som skorej do toho.

Pouzitelna je aj rada skusit bezne malawi a potom spravit zmenu, ale ma to hacik... co s tymi rybami? Neviem si dost dobre predstavit ze by som nejake 2-3 roky choval ryby a videl ich rast a potom sa ich len tak zbavil. Okrem toho moze byt problem najst niekoho kto si ich vezme.

Cize, moje odporucania na zaklade vlastnej skusenosti, neponahlaj a poriadne si popozeraj ake druhy tanganyiky a malawi sa daju zohnat, nepozeraj len na bezne chovane zakladne druhy, venuj tomu cas a az potom sa rozhodni. Je mozne ze sa na tu zosavu budes pozerat X dalsich rokov, cize si treba zvolit poriadne.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod heno96 » Uto 28. Sep 2010 5:51:05

Presne tak ako píše dkolar keď sa nevieš rozhodnúť tak dve akva ja už pomali začínam riešiť druhé akva s tanganikou :D :lol: :D to pigino čo by som potom urobil s tým fluvalom?? nechám si ho vyrobím si na neho niaky protihlukový kryt :lolno: . RAdšej by som začal s malawkami niesu také náročné a majú pekné sfarbenie a keď sa ti okukajú tak urobíš druhé akva s tanganikou ;)
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod dkollar » Uto 28. Sep 2010 7:05:09

Matej píše:Cize, moje odporucania na zaklade vlastnej skusenosti, neponahlaj a poriadne si popozeraj ake druhy tanganyiky a malawi sa daju zohnat, nepozeraj len na bezne chovane zakladne druhy, venuj tomu cas a az potom sa rozhodni. Je mozne ze sa na tu zosavu budes pozerat X dalsich rokov, cize si treba zvolit poriadne.

absolutny suhlas.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod pigino » Uto 28. Sep 2010 8:03:52

dkollar píše:
Matej píše:Cize, moje odporucania na zaklade vlastnej skusenosti, neponahlaj a poriadne si popozeraj ake druhy tanganyiky a malawi sa daju zohnat, nepozeraj len na bezne chovane zakladne druhy, venuj tomu cas a az potom sa rozhodni. Je mozne ze sa na tu zosavu budes pozerat X dalsich rokov, cize si treba zvolit poriadne.

absolutny suhlas.

Tak isto súhlas.Skús ešte surfovať a možno si aj zapisovať,ktoré druhy ťa zaujímajú,rozdeliť si tanganiku,malawi a možno ťa to začne niekde ťahať.Zistíš,že máš na zozname viac druhov z niektorého jazera a pôjdeš teda tým smerom.V akvaristike uvidíš iba nepatrný zlomok toho čo existuje a večšinou je to aj tak iba malawi mix a predavač nemá potuchy o aké ryby sa jedná.Zohnať niečo čo sa ti páči nieje až také strašné,pretože chovní je dosť po celom slovensku.Záleží odkiaľ si.Ja som tiež hľadal po obchodoch a nakoniec mi tu na fóre otvorili oči a chovňu mám rovno pod nosom v meste.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia