zdravim opat som tu a snazim sa zistit co asi moze byt ked moji osarici plavaju po akvariu a podchvilkou zartasu chvostom zhora nadol
/ako keby ich kopla elektrika do chvosta//je to len na baze chvostovej ptuvy a zatrasu celym chvostom/ nie celym telom
robia to len 2kusy z 3 a to je red oscar a klasicky tiger oscar.
chvilku som to sledoval ze ci reku nemaju krupicu ale ryby su v top stave takze choroba to nebude.
ked som sa dival dlhsie vsimol som si este jedno zaujimave spravanie co som doteraz nevidel a to je to ze ako nahle zatrasie chvostom jedna z nich ta druha sa zastavi a caka.
potom obe dve zatrasu chvostom naraz striedaju sa a nasledne nafuknu ziabrove obluky a zacnu sa predvadzat kruzivymi pohybmi alebo do seba strkaju bokom potom je pokoj a o chvilku zase.
mylsil som si ze to je prejav dominancie alebo dvorenie lenze ked som si to vsimol aj pri potrave ze plavaju v hufe a trasu chostami tak isto pred krmenim tak mi jedine vyhovuje ze kumunikuju.
minule som krmil a 2kusy boli zaujate prehrabavanim dna a moj red si vsimol ze som otvoril dekel na akvarku a zahrkal som potravou ako na signal zacal triast chvostom ako splaseny ale nevyvadzal ako zvycajne len bol na mieste. triasol chvostom az dovtedy pokial sa nperidali ostatne a az potom sa vrhli na granule.
viet em i teda prisosim povedat co je to za spravanie?
viem ze ciychlidy pouzivaju na zastasenie trhave pohyby a odhaleen ziabre ale toot si neviem vysvetlit dakujem
pekny den zelan s pozdravom Gregor