Surne - pomozte mi ju zachranit - Red Parrot - Prosiiim

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Surne - pomozte mi ju zachranit - Red Parrot - Prosiiim

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 19:22:14

prosim pomozte mi - neviem co sa stalo ale z nicoho nic ked som vstal tak som nasiel lezat na jednej strane moju naj rybku druhu Red Parrot Cichlida papouščí , stale lezi len na jednej strane tazsie sa mi zda , ze dycha a obcas sa snazi poplavat ale po par sekunadach zase len si lahne na bok som dost nestastny z toho lebo je to nesmierne zvedava rybka a stale ked som pri pocitaci tak prisla ku mne :o} velmi som si ju oblubil chcem ju zachranit velmi, pripominam , ze v akvarku mam este jednu toho druhu ale nedospelu o dost mensiu tej nic nie je tak s vodou to asi nebude ... urobil som zakrok ten , ze som ju z mojho velkeho akvarka premiestnil do maleho len 12l aby som ju tam mohol liecit kvapol som 40 kvapiek preventinu, zreguloval vodu aby neobsahovala tazke kovy a dal tam filtrik na 50l akvarko plus som tam dal stipku soli, ze vraj to pomaha ale som dost neskuseny tak neviem ci som urobil spravne ale tak nieco som musel urobit a dufam, ze dobre... tam lezi tiez na dne toho maleho akvarka kusok poplave sem tam , dycha stale pravidelne a kyve bocnou plutvou sa mi zda, ze je aj bleda lebo inac ma jasne oranzovu farbu.. minule ale do akvarka spadla mucha a je dost pazrava hned ju zozrala na jeden sup ci to nie nahodou z toho ale ako to mam liecit to neviem vobec :o{{{ prosim POMOZTE MI AK JU MOZEM ESTE NEJAKO ZACHRANIT PROSIIIIM
Miro z Popradu
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Mirco83

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Surne - pomozte mi ju zachranit - Red Parrot - Prosiiim

Poslaťod Jesky » Ned 22. Nov 2009 19:44:46

a aká je stará??
Jesky

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 19:53:45

hech to neviem aka je stara ale kupoval som ju uz ako dospelu tak neviem ci mi aj nepredali nejaku velmi staru... hech ani neviem kolko sa dozivaju viem, ze su strednoveke ale kolko to je to si mozem tak cucat z prsta hech ... noo ale bola uplne v pohodke hrala sa s rastlinami nahanala sa s rybami a za 10 hodin lezi na boku hech...mam este v akvarku tlamovce ciernoplutve a skalaroch a prisavnikov a dvoch sumcekov a slimakov seci su v pohodke ona bola sefka akvarka,....
Mirco83

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 19:56:58

jancibie> hech to fakt? som z toho dost nestastny mam ju uz das pol roka nikdy jej nic nebolo ... keby som sa nevedel o nu starat uhynula by mi urcite skor vzdy bola aktivna plavala v celom akvarku jest jej chutilo teraz uz ani neje hech no mozno ta sol jej pomoze vraj to vyliecilo kopec ryb uvidime uz nemam asi co stratit len jej pomoct alebo mi uhynie mam tam este jednu malicku su to super rybky aj ked umelo vytvorene...
Mirco83

Poslaťod Jesky » Ned 22. Nov 2009 20:01:06

no to ale v tom prípade ti asi nepomôžeme nakoľko môže ísť aj o tú starobu
Jesky

Poslaťod ollisvk » Ned 22. Nov 2009 20:04:17

štipka soli? daj smelo 1 polievkovu lyzicu soli na 10 l, bez strachu!!! ak nepomoze, acryflavin
ollisvk

Images: 0

Poslaťod Jesky » Ned 22. Nov 2009 20:07:05

ale nie že ju moc nasolíš :D lebo potom ju už môžeš len opražiť a z..... :twisted:
Jesky

Poslaťod Rostratus » Ned 22. Nov 2009 20:32:06

Tou muchov to určite nieje. Pokiaľ naozaj ostatné ryby normálne fungujú a táto ryba bola dominantná ( nikto si do nej nedovolil) je dosť možné že to bude naozaj starobou. Keby bola neako chorá možno by si videl aj neaké vonkajšie príznaky. Hlavu hore. Túto rybku asi už nezachrániš. Na jednej strane je síce dobré, že si ju odlovil a odstránil od ostatných rýb. Na druhej si ju zase vystavil zbytočnému stresu - nové prostredie, presun do iného akvária.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 20:43:54

vdaka vsetkym co ste mi tu napisali , mozno uz ju nezachranim ale skusim urobit co je v mojich silach aby sa este stal mozno zazrak... skusim prisolit a ked nie tak skusim to liecivo acryflavin, no mozno mi ju predali ako staru kto vie kde vsade uz bola ... ale zase ja ju mam len pol roka ale kupil som ju v dospelej velkosti za 10 euriek a malicku je asi 1/6 z nej za 13 euriek tak kto vie...ale tak z nicoho nic ma to mrzi lebo celej rodine sa paci ja rybky chovam odkedy ju mam takze len pol roka a chcem v tom pokracovat ... ale vyznam sa viacej do fretiek ako rybiek ale ucim sa...len mi je jej dost luto tazko dycha a ak umiera tak pomalinky ... :|
Mirco83

Poslaťod ollisvk » Ned 22. Nov 2009 20:44:39

myslis ze ryba ktora skapina na starobu by sa zacala takto spravat z vecera do rana?
ollisvk

Images: 0

Ďalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 13 hostia