blood parrot kladie vajicka spolu s akarou modrou

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

blood parrot kladie vajicka spolu s akarou modrou

Poslaťod Gregor » Uto 21. Aug 2012 14:48:26

bol som dneska u jedneho znameho v ZA na kavu po robote a on je tiez velky fanusik do Ameriky. v kavariu mu plavaju pekne kusky ako su Heros sinspillum,saica,nigrofasicatus,blood parrot a par akar modrych. akvarium ma objem asi500l.

chvilku som sa dival a krasne ma to upokojilo kedze som bol mierne vytoceny z roboty.
chvilku ako tak sledujem ako sa mu tam rybky prehanaju a hlavne kanciky medzi sebou ako sa chlapcensky tlcu a zastrasuju som si vsimol jednu Blood parrot a jednu akaru modru co maju velmi zaujimave spravanie.
ryby sa najprv zahanali ptoom sa akara zacala predvadzat blood parrotovi a ked som sa dobre pozrel akara bol samec a blood asi samica co som sa neskor aj presvecil spytal som sa kamosa ze ci je toto spravanie u nich bezne a on ze to sleduje asi 4den ze sa takto spravaju ze akara este cisti aj kamen ale ze to je asi znakom teritoriality. o 10minut na ro som si vsimol ze obom rybam trcia kladielka a divadlo som sledoval s nemym uzasom blood nakladol asi10ikier a akra oplodnila potom sa zase chvilku predvadzali a zase sa to opakovalo kamen bol po pol hjidnke zasypany mlaickymi slabozlktymi ikrami a obe rybky zacali zahanat ostatne do kuta akvaria.
hovorim znamemu ze ak sa ti podari odchovat mladata co pochbujem/ryby boli asi15cm velke/ ze chem hnd tak zao5ks.
takze som osobne zvedavy ci sa mu ich podari aj odchovat a nebudu mat nejake geneticke vady ak nie mohol by to byt pekny kusok na chopv a ze ci budu plodne neviem.

pekny den Gregor.
PS: je to bezne ze sa 2uplne rozlicne druhy vytru a odchovaju mlade, videl som par krizencov dovii a managuensis a aj kanciky ale akara a blood parrot mno neviem diky za reakcie.
srry za prekleppy pisem cez mobil.
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: blood parrot kladie vajicka spolu s akarou modrou

Poslaťod paloi » Uto 21. Aug 2012 17:07:55

1. má v akva Heros sinspillum? Asi si myslel Heros severum
2. nemal si písať cez mobil, ale natočiť video na mobil
3. ako divadlo asi zaujímavé, ale nemal by kamoš púšťať do sveta potomstvo
4. ak by to aj prežilo, bude to len sprznená akara (parrota už viac sprzniť neľze; prepáčte všetci, ktorím sa táto ryba páči)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Re: blood parrot kladie vajicka spolu s akarou modrou

Poslaťod Gregor » Uto 21. Aug 2012 18:10:05

Paoli no videl som aj na internete bol green terror a blood parrot fry a vizerali vcelku zajuimavo hlavne ta farba.

jasne bloody som mal aj ja ale jednemu sa zacala deformovat hlava a nakoniec vyzeral ako francuzsky budlocek. no osobne som v tom ze tie mladata a ani ikry nebudu pretoze tie rybyky co tam ma mu to pozeru doteraz sa mu nedokazali rozmnozit nigrace a to je co povedat a hej ten kancik bol severum nie synspillum:D :D

dneska som sa spoznal z jednym chlapikom na pokeci pozval ma k seme na obhliadku akvarka 1800lakvarko s midasmi no krasne cosi. ked bude velky tak si take zariadim aj ja lebo330lje pre velku ameriku malo:( :( :( ale tak tie occelaty sa tam zatial zmestia:D
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia