Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod Blade-o » Str 31. Mar 2010 12:48:09

Aldebaran píše:Presne tak, ako ti všetci napísali- tretocephalus nie je šnekáč, to že je z jednej čeľade ešte neznamená, že je rovnaký ako mini šnekáče ;)

Hľadaj a informuj sa- do takého akvárka máš v podstate na výber z Neolamprologus multifasciatus, Neolamprologus similis, Neolamprologus brevis, Lamprologus ocellatus a meleagris, prípadne ornatipinnis. To sú všetko ryb tak do veľkosti max. 5-6 cm. Určite nič väčšie nehľadaj, lebo to skončí veľmi škaredo.

Z tych co si napisal sa mi najviac asi paci similis to mas aj ako avatara nie? similis potrebuje iba tie ulity alebo mozem tam dat aj kopec kamenov?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Str 31. Mar 2010 15:36:05

Kludne tam mozes dat aj kamene,ale je dobre mat tam aj ulity.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Aldebaran » Str 31. Mar 2010 15:57:39

Blade-o píše:Z tych co si napisal sa mi najviac asi paci similis to mas aj ako avatara nie? similis potrebuje iba tie ulity alebo mozem tam dat aj kopec kamenov?

presne tak, similis je na mojom avatare, pekný urastený samec :)
Mám ich "objednané" od chlapíka z lučenca, už na ne čakám vyše dvoch mesiacov, lebo vždy do toho niečo príde, tak snáĎ niekedy po veľkej noci už by konečne mohli dôjsť ku mne.

Kamene nikdy neuškodia, ale rozhodne by som pre tento druh na ulitách nešetril. Rovnako ako multifasciatus aj similis pochádza z tých oblastí jazera, kde sú doslova kopce ulít, takže sú zvyknuté si vyberať, resp. mať tak dve tri pre každú rybu.
Ocellati alebo brevisy sú naopak z miest, kde takmer nie sú ulity, preto sa často stane, že samec aj samica obývajú jednu a tú istú ulitu (pokiaľ im to veľkosť dovolí)

Čiže ak similisy, rozhodne by som odporúčal toľko ulít, koľko len nájdeš, resp. sa ti zmestí. Čítal som, že sú schopné žiť aj v jaskynkách z kameňov, ale to potom neuvidíš 90% toho správania, čo ich robí takými zaujímavými :mrk
Takže moja rada by bola radšej ulity ako kamene, aspoň tak 3-4 krát viac ako počet rýb (napr. na 8 rýb by som pod 30 ulít nešiel, ja mám pre 10 objednaných rýb pripravených niečo okolo 50 ulít)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Štv 01. Apr 2010 17:13:08

Aldebaran píše:
Blade-o píše:Z tych co si napisal sa mi najviac asi paci similis to mas aj ako avatara nie? similis potrebuje iba tie ulity alebo mozem tam dat aj kopec kamenov?

presne tak, similis je na mojom avatare, pekný urastený samec :)
Mám ich "objednané" od chlapíka z lučenca, už na ne čakám vyše dvoch mesiacov, lebo vždy do toho niečo príde, tak snáĎ niekedy po veľkej noci už by konečne mohli dôjsť ku mne.

Kamene nikdy neuškodia, ale rozhodne by som pre tento druh na ulitách nešetril. Rovnako ako multifasciatus aj similis pochádza z tých oblastí jazera, kde sú doslova kopce ulít, takže sú zvyknuté si vyberať, resp. mať tak dve tri pre každú rybu.
Ocellati alebo brevisy sú naopak z miest, kde takmer nie sú ulity, preto sa často stane, že samec aj samica obývajú jednu a tú istú ulitu (pokiaľ im to veľkosť dovolí)

Čiže ak similisy, rozhodne by som odporúčal toľko ulít, koľko len nájdeš, resp. sa ti zmestí. Čítal som, že sú schopné žiť aj v jaskynkách z kameňov, ale to potom neuvidíš 90% toho správania, čo ich robí takými zaujímavými :mrk
Takže moja rada by bola radšej ulity ako kamene, aspoň tak 3-4 krát viac ako počet rýb (napr. na 8 rýb by som pod 30 ulít nešiel, ja mám pre 10 objednaných rýb pripravených niečo okolo 50 ulít)

chcem sa ta spytat na to spravanie, pisal si ze je zaujimave, cim je tak zaujimave? :)
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod LaciP » Štv 01. Apr 2010 19:02:13

myslim že Aldebaran myslel "bagrovanie" similisi a multíci sú extra bagrujúce rybky...ak by si nemal ulity budú obývať jaskynky a bagrovať málo ale ak máš dosť ulít budú bagrovať a stavať "plôtiky" o dušu :nerd :yes
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 01. Apr 2010 20:49:52

Presne tak, bagristi sú to úžasní. V podstate si prestavajú akvárium podľa seba, prenášajú a zahrabávajú ulity, stavajú ploty, hrabú a hrabú, samce si vytvárajú svoje územia a hárem, ktorý si potom bránia...

Skrátka veľmi zaujímavé správanie :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Blade-o » Pia 02. Apr 2010 16:59:05

tak to je superrr to musi byt super pozerat na to ako to robia :) asi si kupim tie similis :) myslim ze spravim dobre niesu velmi velke a podla toho co pisete ako sa spravaju bude to aj velmi zaujimave :) a este kolko tak by som ich mohol dat do akvarka? akvarko by mi malo vyst nejako 63 az 74 L neviem este isto
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Pon 05. Apr 2010 20:37:32

ako sme ti už písali, nejde ani tak o objem ako o plochu dna. Šnekáčom je v podstate úplne fuk, či majú nad sebou tridsať alebo 15 centimetrov vody.

Takže snaž sa zohnať akvárium s čo najväčšou plochou dna, ja by som na plochu 80x35 dal tak 10 rýb, na menšie potom úmerne menej. Ak máš nejakých 70x30, tak by som skúsil tak osem.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Blade-o » Ned 11. Apr 2010 19:35:24

zdravim vsetkych tak dnes sa mi ozvala firma ktorej som sa pytal na moje akvarium o rozmeroch 73x29x35 s prednym oblym sklom + s krytom a dali mi cenovu ponuku 299 e skoro som odpadol :( velmi ma to zarmutilo :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( je to astronomicka cena aspon podla mna na take male akvarko neviem aky mate nazor vy. Inak neviem ci sa to tu moze pisat ak nie tak mi prosim poslite SS ale ak niekto pozna nejake firmy ktore dokazu spravit taketo akvarko v danych rozmeroch s ludskymi cenami tak mi to sem napiste popripade ak niekto vie aj o ceskej alebo aj polskej firme tak to by bolo fajn myslim si ze budu mat lepsie ceny ako tu na slovensku. vsetkym vopred dakujem
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Stero » Ned 11. Apr 2010 19:47:19

No ono žiaľ pokiaľ si to mal aj z krytom a aj v budovaným osvetlením z predradníkom tak tá cena je trochu vyššia ale nieje to až tak príšerne predražené. Pozri napr polit ťa vyjde AQ približne na 100€ a kryt s osvetlením asi 150€
Kód: Vybrať všetko
http://www.polit.sk/Polit/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=62

Žiaľ oblé aq sú podstatne drahšie.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia