Neolamprologus caudopunctatus - moje skúsenosti s chovom

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Neolamprologus caudopunctatus - moje skúsenosti s chovom

Poslaťod LaciP » Pia 05. Mar 2010 17:55:04

Dnes som tak sledoval mojich caudopunstatov, jeden má riadne ohryzené plutvy a zároveň všetky štyri kusy majú neuveriteľne napuchnuté papulky :o ...teraz som pochopil prečo...vyzerá to že mám všetky rovnakého pohlavia, alebo sa tak z lásky mlátia medzi sebou samička so samčekom?? Máte niekto podobné skúsenosti?? Máte niekto vôbec skúsenosti s caudopunctatmi??
Obrázok

Celý článok:
http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... i-s-chovom

pridám tiež aj jedno video ktoré som dnes v rýchlosti natočil keď som videl ako sa medzi sebou tlčú :punch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1BRWm_Ad11A[/youtube]

:ugeek:
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: Neolamprologus caudopunctatus

Poslaťod Srp » Sob 06. Mar 2010 2:28:52

Mám 2 páry a takhle se k sobě nechovají ani samci mezi sebou
Srp

Images: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Ned 07. Mar 2010 10:33:53

Osobne skúsenosti nemám, ale mám pocit, že na tom videu sú dvaja samci, ktorý sa bijú o svoje teritórium. Možno by bolo vhodné pridať ešte ďalšie ulity do akvária. Koľko ich tam máš teraz?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod LaciP » Ned 07. Mar 2010 12:53:12

ulít?? asi dvadsať - ale nejavia žiadny záujem o ne...o týchto dvoch som si myslel že sú pár :crazy: lebo si tak pekne poplavávajú vedľa seba...vyzerá to tak že mám 4 samčekov :sad to teda žiadna výhra...všetci sú dobytí, opuchnuté papulky, potrhané plutvy...vyzerá to tak že budem musieť rozdávať...a pri tom podľa popisu by to mali byť dva páry :S uvidím ako bude ďalej
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Srp » Pon 08. Mar 2010 17:52:47

Mně do ulit taky nechodí. Nejlepší je květináč postavený na širší stranu a se zvětšeným otvorem ve dně nahoře ;)
Srp

Images: 2

Poslaťod Rostratus » Pon 08. Mar 2010 18:02:31

Som zvedavý ako to bude ďalej pokračovať. Ulít máš dostatok. :think
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Karpatska » Uto 09. Mar 2010 10:52:55

Laci ja si myslím, že tam máš aj samičku aj samca. Skôr ide o neharmonický pár alebo len o jedincov rozdielneho pohlavia, čo si nesedia. Mne sa takto bijú eretmodusy a lamprologusy meleagris aj keď druhý menovaný sa dokáže aj rozmnožiť. Problém ti nastal, že si kúpil málo jedincov na začiatku a dopĺňať nikdy nieje ono.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51

Poslaťod LaciP » Uto 09. Mar 2010 12:56:29

To Karpatska: pevne verím, že to tak je...stále mi to totiž vychádza na 2 páry...lebo medzi tými pármi navzájom nie sú žiadne potýčky...vždy len v jednom alebo druhom páre sa navzájom obhrýzajú a ruvú medzi sebou (včera zase jedna mala uhryznutý krvavý chvost)...možno pri nich platí "Láska nehnevaná nie je milovaná" :chuckle :chuckle Som zvedaví čo bude dalej...vždy sa na jedne dva dni ustália...akoby si dali pauzu kým sa im rany zahoja a potom sa do seba zase pustia :punch :doh :shake
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Karpatska » Uto 09. Mar 2010 21:44:11

Treba len veriť, inak by som to tiež už zabalil. 10 mesiacov približne sa mi eretmodusy bijú jediné, čo sa zmenilo je to, že ten druhý dorástol a už takmer neuteká z boja. Tiež sa bojím, že sa raz ráno zobudím a nájdem jedného z nich roztrhaného. Zatiaľ si užívam ich spoločnosť a to mi stačí.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51

Poslaťod LaciP » Štv 25. Mar 2010 20:59:33

Obrovská novinka...tak že to čo som tu prezentoval ako vzájomné súboje, video+foto bolo vzájomné dvorenie páru...pravdepodobne tak trochu taliansky štýl, keďže dnes vyliezlo z jednej z ulít asi tak desať mladých caudopunctatov...priznám som v šoku...nečakal som to ani v najmenšom skôr som očakával že skôr dákeho z nich uvidím roztrhaného hore bruchom...mám obrovskú radosť...pochybujem však že z toho niečo bude keďže nie sú v akva sami (je tam s nimi ešte jeden druhý pár caudopunctatov + 26 stále hladných ikol) a nemám možnosť že by som ich premiestnil do iného akva. Zároveň prvé pozorovanie starostlivej materskej opatery...mladé caudopunctaty sa pri rozplavávaní skackajúc po dne dostali kus ďalej o ulity a obetavá matka ich nasala do papuľky a opäť všupla dnu do ulity...to bolo vlastne aj to čo ma upútalo na jej správaní a samozrejme to že sa pár dní nepohla ďaleko od ulity a stojac pred ňou vháňala plutvami čerstvú vodu dnu...ech mám obrovskú radosť (môj druhý druh čo sa mi podaril rozmnožiť... :rofl :nerd )
Obrázok užívateľa
LaciP

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia