SOS problém s akva a rybami

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: SOS problém s akva a rybami

Poslaťod simon » Štv 31. Okt 2013 10:52:48

Cichlidka píše:Včera som vymenila ďalšiu cca 1/3 akva za odstatu vodu. Naliala som nitrivec podla postupu. Povlak do rana zmizol. Mam dnes opäť meniť vodu, alebo radšej nie (kvôli pridanemu nitrivecu) mam ho dnes pridať znovu? Ďakujem za radu.

Nemám skúsenosti s nitrif. baktériami ani s podávaním liečiv. Ja by som postupoval podľa návodu. Daj tam toľko, koľko je v návode. Možno sa to dá opakovať aj dva, či tri-krát po sebe. Určitú dobu by to malo asi pôsobiť a potom skontroluj hodnoty vody.
Neviem aké kvalitné sú tieto testy 3- atď ...v jednom. Možno iný majú s nimi skúsenosti. Ja používam SERA testy na pH, NO2, NO3,dGH - každá hodnota sa testuje osobitne. Myslím, že sú kvalitné. Ale to možno aj tie tvoje.
A ten povlak. Je to nejaká usadenina v akvárku, alebo si tým myslela zákal?
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod Cichlidka » Štv 31. Okt 2013 11:28:55

simon píše:
Cichlidka píše:Včera som vymenila ďalšiu cca 1/3 akva za odstatu vodu. Naliala som nitrivec podla postupu. Povlak do rana zmizol. Mam dnes opäť meniť vodu, alebo radšej nie (kvôli pridanemu nitrivecu) mam ho dnes pridať znovu? Ďakujem za radu.

Nemám skúsenosti s nitrif. baktériami ani s podávaním liečiv. Ja by som postupoval podľa návodu. Daj tam toľko, koľko je v návode. Možno sa to dá opakovať aj dva, či tri-krát po sebe. Určitú dobu by to malo asi pôsobiť a potom skontroluj hodnoty vody.
Neviem aké kvalitné sú tieto testy 3- atď ...v jednom. Možno iný majú s nimi skúsenosti. Ja používam SERA testy na pH, NO2, NO3,dGH - každá hodnota sa testuje osobitne. Myslím, že sú kvalitné. Ale to možno aj tie tvoje.
A ten povlak. Je to nejaká usadenina v akvárku, alebo si tým myslela zákal?

Po naliatí nitrivec vznikol biely povlak - zakalená voda. Písali to aj na tom návode nitrivec. Ze do 24 hod zmizne. To sa aj stalo. Dúfam ze ryby to prežijú a ze sa mi uz konečne začne s akva dariť. Mam pocit ze čím viac sa snažím a vsetko kontrolujem, tým je to horšie.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Štv 31. Okt 2013 12:01:17

Možno to bolo spôsobené preto, ako písal Aquarista, že si sa ponáhľala.
Po naliatí baktérií sa to musí zakaliť. To je OK.
Ale ak sa ti voda vyčistila, tak by to malo byť na dobrej ceste. Možno že rybky nakoniec obídu bez nejakých problémov.
Pokým sa hodnoty vody neustália, je potrebné z času na čas pretestovať. Ak sa ustália, tak už len výmena vody, ak je treba a je čo, tak aj odkaliť a to je všetko. Potom už len kino-či televízor - myslím akvariové, teda relax.
Žiadny stres , panika či chúlostivý prístup sa zakazuje.
Ja aj mnohí ďalší dávajú do akva vodu priamo z vodovodu.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Cichlidka » Pon 04. Nov 2013 15:56:38

Chcela by som poprosiť o radu - nitrivec som naliala 31.10, po 5 dňoch su hladiny no2 a no3 takmer rovnaké. Ryby zatiaľ "ok". Co mam teda spravit, aby som ich dala na pôvodnú takmer nulovú hladinu? Mam vodu meniť ci práve naopak radšej nemeniť, resp. kedy uvidim, ci ten nitrivec zabral a no2 a 3 začnú klesať? Ked vodu vymieňam, nenarúšam tým práve tu tvorbu nitrif.bakterii? Dakujem
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod jovan » Pon 04. Nov 2013 21:25:18

Cichlidka píše:Chcela by som poprosiť o radu - nitrivec som naliala 31.10, po 5 dňoch su hladiny no2 a no3 takmer rovnaké. Ryby zatiaľ "ok". Co mam teda spravit, aby som ich dala na pôvodnú takmer nulovú hladinu? Mam vodu meniť ci práve naopak radšej nemeniť, resp. kedy uvidim, ci ten nitrivec zabral a no2 a 3 začnú klesať? Ked vodu vymieňam, nenarúšam tým práve tu tvorbu nitrif.bakterii? Dakujem

http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=62&hilit=level&start=40
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Cichlidka » Ned 17. Nov 2013 19:45:55

Chalani zabudla som napisat, voda uz je dlhšie ok, vaše rady pomohli, dúfam, ze uz nebudú problémy :) ďakujem ešte raz :kiss
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia