lamka píše:A aby som nezabudla, voda má stále rovnaké hodnoty, NO3 aj NO2 tam stále sú. NO2 sa drží na hodnote 2 mg/l ako predtým po tých masívnych výmenách vody. Predvčerom som vymenila asi 1/4 - 1/3 objemu vody za čistú, stále rovnako. Ale ryby sa správajú normálne, dýchajú v pohodke, žerú všetky tri. Až na tú jednu "outsiderku", ktorá sa skôr skrýva ako pláva.
Ak sú ryby v pohode a ty stále nameráš aj po tých výmenách vody NO2, potom je možné, že máš zlý test. Ako som už písal, niekedy ako to na vzduchu dlhšie postojí, je to viacej ružové ako by malo byť (JBL)..
Rozpadnuté plutvy s belavými okrajmi, to je baktérka. Je to dôsledok otravy, niekedy sa to prejaví (prepukne) až po nejakom čase (týždeň) a tak isto je to aj celkovým stresom. Dominantný rodičovský pár ju môže uštvať (a pravdepodobne sa tak aj stane, kým tam budú strážiť mladé). Najlepšie by ju bolo odloviť do inej nádrže a vodu trošku prisoliť + použiť acriflavin, alebo FMC. Úplne najlepšie by ju bolo niekomu darovať. Ešte by sa možno vyplatilo pridať iné ryby na rozptýlenie pozornosti a agresivity rodičovského páru, ale teraz s mladými nie je táto možnosť vhodná, lebo rodičia sú omnoho agresívneší a to by nemuselo dopadnúť dobre pre nové ryby...