Zdravím všetkých som tu zatiaľ viac čítajúci ako prispievajúci, ono začiatočník toho asi moc nevie ale na založenie akvária sa už pripravujem asi 2 mesiace a celkom ma uchvátili americké cichlidy, hlavne teda altumy od jovana a disky ale keďže naozaj ale naozaj mám tvrdú vodu pre ne cez 20 dkH a bol som odrádzaný na akve, že pre začiatočníka sú to absolútne nevhodné ryby, rozhodol som sa pre skaláre - Pterophyllum scalare "Manacapuru", okrem nich by som viac než rád choval viac druhov tejto nádhernej čeľade, otázkou je aké a preto sa obraciam na Vás ako svetazbehlých a skúsených kolegov - cichlidárov. Mojou jedinou podmienkou by bolo, aby to boli druhy z biotopu skálarov, to znamená Brazília.
Teraz pár informácií o akváriu: - akvárium ešte nie je založené, príde až v stredu, ale toto sú viac menej už objednané veci
Biotop: Amazónia
veľkosť nádrže: 160x60x70 cm - hrubý objem 672 l
filtrácia: 2 vnútorné v akváriu, celkový prietok 2600l/h, objem filtrácie 50 l, filtračné vložky - filtračný molitan
CO2: bomba + digital pH meter
osvetlenie: 4x120 W T5
substrát: štrk Hagen frakcia 2-4 mm
ohrievač: 300 W Jager
rastliny: Ludwigia repens,Echinodorus tenellus, Echinodorus Beauty Red, Egeria densa, Staurogyne spec., Pistia stratiotes, Microsorium pteropus, Myriophyllum mattogrossense, Ceratophyllum demersum "Foxtail", Vesicularia dubyana 'Christmas moss'
plánovaná obsádka: Pterophyllum scalare "Manacapuru" - 8ks, Hemigrammus rhodostomus - 20ks, ostatné ????? Laetacara dorsigerus ????? Mesonauta festiva ???? Microgeophagus ramirezi ?????? Apteronotus albifrons ????? či iné zaujímavé cichlidy
vodovodná voda:
NO3 - 10
NO2 - 0
KH - 25
pH - 6,8
CL2 - 0,8
tak čo by ste poradili ? som otvorený všetkým pripomienkam.