Malawi 600l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž? "( hlasujte ako v škole)

1
1
33%
2
1
33%
3
1
33%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Malawi 600l

Poslaťod Gregy » Štv 04. Júl 2013 9:19:31

Akvárium je nepochybně krásné, pozadí velmi zajímavé. Ale doporučím ti dvě věci:

1) Zkus sehnat podobné kameny jako je pozadí, ale ne moc. Stačí pár kousků, pozadí je dost masivní a členité, takže by kameny ani nebyly potřeba. Víc kamenů než je tam teď bych tam nedával.

2) Trochu bych se zamyslel nad složením ryb. Máš tam dohromady dravce a býložravce což nedělá dobrotu, budeš mít problémy s krmením, některé ryby budou strádat a uhynou časem. Zaměřil bych se na masožravce nebo na býložravce. A perleťovky nemají v Malawi co dělat.

Ale píšeš, že jsi začátečník, tak na to časem přijdeš. Ale je dobře, že jsi koupil hned pořádné akva :-)
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod tripko » Štv 04. Júl 2013 21:38:07

Urcite to s tymi skalami prerobim. Dal som to len zato aby tonnebolo take prazdne :) No a k rybam :-) Tymi perlovkami som si toho vedomi ze to do malavi nepatri. Je to len docasne kedze 100l akva momentalne prerabam :) potom poputuju tam. No a priznam sa v poznatkoch o jednotlivych druhoch mam este trochu zmetok. Scieanochromis a dimidiochromis som kupil narychlo cize som nestihol coto pocitat. Ale auratusy, maingano a yellowky som videl bezne spolu v akva. A planujem dokupit ak to teda bude v poriadku a. Usysia, l. Hongi sweden, n. Venustus a mozno nieco s pseudotropheusov. A to uz pojdem kupit k chovatelovi.

Povodne som mal v plane len dake 300l ale toto bolo za cenu ktora sa neodmieta :-) Trosku odvazne na zaciatok takyto objem ale ked zvladnem toto tak potom to uz bude radost doplnat :-)
Obrázok užívateľa
tripko

Images: 2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod simon » Štv 04. Júl 2013 21:53:48

Tak ako by si zvládol 300-vku, tak zvládneš aj 600-vku. Akurát že budeš meniť viac litrov vody, budeš mať výkonnejšie čerpadlo a viac svetiel. Ale v tomto akva budeš mať vačšiu stabilitu prostredia a menšie teplotné výkyvy pri náhlej vonkajšej zmene teploty.
A môžeš si dovoliť viac rýb. A to je veľmi inšpirujúce. Tam sa to dá už poriadne realizovať aj druhovo aj farebne. Takéto "more" by som bral aj s tým pozadím. Ale mal by som strach z toho objemu.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod tripko » Štv 04. Júl 2013 22:21:18

Urcite sa stym popasujem len uz teraz mam vrasky z vypustania. Napustanie mam priamo zo sprchy len to este vypustit. Viem ze to nebude vela ale aj 200l je dost pri beznej udrzbe :) Ale pohoda nieco vyspekulujem. Rozmyslal som nad dakym peknym korenom kedze je to taky skalnaty utes. Nieco do stredu co by to trosku ozivilo. Mozno to uz nebude pripomonat prirodzeny biotop ale urcite by to spolu s rastlinkami malo smrc. Teraz si ale kladiem orazku: aky typ korena zvolit. Prirodny alebo umely? Umely sa da Spravit podla predstav a pozadie aj ked posoby realisticky predsa je len umele. Len sa bojim aby to nevypadalo prilis umelo. Aj ked dnes to vedia spravit na nerozoznanie.
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod Gregy » Pia 05. Júl 2013 9:12:55

Doporučil bych ti tohle:

1) Scianochromis, Dimidiochromis, N. Venustus, A Usysia a k tomu třeba ty L. Yellow.

2) Ten zbytek

Je to z důvodu potravinových nároků. A ty Venustusy jsou dost agresivní v dospělosti. Je třeba koupit od každého druhu cca 10ks, celkem tak 40-50 ryb v nádrži
Obrázok užívateľa
Gregy

Poslaťod tripko » Pia 05. Júl 2013 9:20:36

Mozno by som tie Venustusy dako prezil keby neboli lebo ako nato pozeram chyba mi tam trochu cervenej:-) cize by som ich potom radsej vymenil za Nieco cervene :-) Bud a. Fire fisch alebo l. Hongi sweden?
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod Gregy » Pia 05. Júl 2013 9:40:11

No Aulonocary se ti budou křížit mezi sebou, a Hongi jsou mbuny, tzn. spíše býložravé. Já bych koupil jen A. Fire Fish (červená), k tomu něco modrýho (C. Moori, S. Fryeri, C. Borley) a k tomu něco žlutýho (L. Yellow). A to je kombinace která ti bude fungovat, kup od každého 8ks, těch žlutých třeba 12 a máš po problému s krmením a s vzájemnou snášenlivostí. :yes
Obrázok užívateľa
Gregy

Poslaťod tripko » Pia 05. Júl 2013 9:58:09

No mementalne S. Fryeri uz mam 3/7 a yellow ties Ale len 4ks. Co Sa tyka stravy tak na momentalnej posadke som nezaznamenal daku zmenu....vsetky prijmaju potravu bez problemou a to im davam len granulat od Tetry a astacolor. Tu u nas nemaju tie krmiva az take specializovane lebo afriku tu nikto skoro nechova ale pojdem sa previest niekde kde mi aj niekto poradi.
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod heno96 » Pia 05. Júl 2013 11:01:09

Ked chces krmiva tak napis kofolovy on ich predava a som s nim spokojny.
Kód: Vybrať všetko
www.africkecichlidy.webnode.sk
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod tripko » Pia 05. Júl 2013 11:15:37

Ok kuknem to a nieco zoberem na skusku aj tak mi uz dochadza. Dik za tip.
Obrázok užívateľa
tripko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia