Poviem vám tak ako je... úprimne mám pomerne málo času na to, aby som sa venoval aj úprave vode ( doteraz som mal ryby, ktoré to ani nevyžadovali), aj keď to možno nieje časovo náročné ako si myslím. Rašelina môže byť dobrá vec, ale nerád by som mal kávovú vodu. Ako som zisťoval sú aj ďalšie možnosti zníženia pH. Ako napríklad kyselinou sírovou a pod. Momentálne mám aj kupcu na Cichly, ale neviem sa rozhodnúť či si ich nechať a skúsiť si násť čas na "úpravu vody", alebo ich pustiť niekomu inému. Momentálne fakt neviem.
Už zháňam kyselinu sírovú. Ak sa mi podarí vždy pri výmene vody "namerať" správne množstvo roztoku kyseliny, nemuselo by to byť časovo náročné. Len nezabudnúť na to. Apropo neviete, kde v TN kraji zoženiem kyselinu sírovú? Ale nie tie do autobatérií. Silnejšiu tuším 55% to má.
Asi to bude v pohode, ved co tu vodu okysluje ak nie kyseliny Len tiez som sa zhacil, ze kyselina sirova . Predpokladam, ze Admin to ma overene, ze to problem nebude a asi tam tej kyseliny ani nepojde xy litrov
Proste mi tá kyselina príde príliš "chemická". Nehovoriac o tom, že ak sú doma malé deti, zvieratá a podobne, riziko je aj v inom. Proste by som hľadal nejaký menej drastický spôsob, alebo sa tých rýb jednoducho vzdal.
Akva našťastie nemám doma, ale chemik som tiež neni. Pokiaľ sa dodrží správny pomer, malo by to byť bezpečné. Čo je problém je zohnať kyselinu sírovú ( nie pre akumulátory). Normálne som zistil, že je to väčší problém zohnať ako neaku drogu. Prisahám fakt
Zdá sa mi to s tou kyselinou trochu prehnané. Veď je to žieravina a nanajvýš nebezpečná. To sa nepredáva len tak hocikde v obchode alebo za rohom ako si spomínal tú drogu. Jedna chybička a máš v ruke, v nohe, v stole dieru. Veď Icin ti poradil dobre. Vodu prekysľujú korene a rašelina. Aj ten pomer vysvetlil, že nie je nutné dávať veľké množstvá. To by si približne vedel nastaviť.
Pokiaľ už z toho nemáte "hotový" roztok, tak určite je nebezpečná. Kyselinu sírovú 96% mám už objednanú. Myslím si, že sa u chovateľov bežne používa aj s kyselinou fosforečnou ( kto potrebuje znižovať pH). Sám s ňou ešte nemám skúsenosti, tak to bude na začiatok problém ( odhadnúť správny pomer).