128 L Amerika na kriminál

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
1
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Re: 128 L Amerika na kriminál

Poslaťod Juraj1973 » Uto 14. Máj 2013 21:53:27

..no, takže celkom sranda... mladé sa tak zajtra rozplávajú.. akaru navyše som dal ujovi, celkom sa potešil.. sranda je celkom sledovať ak sa rodičia zmenia a poučia... prvý krát keď prišli o poter, tak k maškrtnej akare sa pridávali aj meeki.. teraz striedavo rodičia hliadkujú po akva a docielili že meeki sú v rohu pod kameňom a filtrom a keď sa vystrčia dostanú čo to preto :-) ... dúfam že to zvládnu.. nie su dobité len terorizované... .. sranda, že dorsigerkám dajú pokoj (pokiaľ samozrejme nezablúdia veľmi blízko ) rovnako aj multispinose... uvidíme.... :-) ..mám ešte jeden problém keď som dal nový filter JBL.. je hlučnejší a keď som pridal trochu vzduchu ešte viac (ale aj tak je na spanie trochu problematický) a keďže mám akva v synovej izba, vadí mu to pri spaní a vyťahuje mi ho zo zásuvky ... veľmi to vadí ?? (FAN2 beží aj v noci ale ten plánujem dať preč).. môže to tak fungovať ?? ..rozmýšľal som ešte nad takou vecou že tam dať časovač a na hodinku pokiaľ zaspáva že by to nešlo ? ( to sú problémy, čo ?? :-D) ..každopádne.. čím ďalej tým častejšie chodím k výčnelku na chodbe s metrom v ruke , kde som mám moje prvé dve akváriá kde som ja somár, prispôsoboval skrinky k 72 L akváriu ktoré som mal 15 rokov doma zaprášené a nepoužité.. no došiel som na to, že skrinku ktorú mám vyššiu skrátim a vystužím doložím jednu na ľavú stranu a bude sa mi tam dať taký rozmer že 1600 x 400 x 400.. ale to už bude na založenie inej témy :-D (a vyžaduje si to trochu času a vhodné načasovanie (nech to prehrmí všetko a ešte niečo k tomu ..)

..no ostal som riadne postihnutí , hádam ma to neprejde
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Reklama

Poslaťod Icin » Str 15. Máj 2013 6:07:01

hodina vypnuti filtru nevadi,ale i tak to nedoporucuju. cela moc je moc dlouho. zacnou odumirat bakterie,protoze nebude proudit voda a nebudou mit kyslik.
nove akva bude :-D jak uz clovek najde misto tak je to hotova vec :-D
Icin

Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod terrible » Str 15. Máj 2013 11:32:07

S tými akarami to budeš mať "ťažké", kedysi veľmi dávno som mal na doporučenie zjavne vzdelanej predavačky v Chovprodukte v podobnom objeme dva páry akary modrej, plus nejaké tetry, alebo neónky, alebo také niečo. Dopradlo to tak, že jeden samec zabral celé akvárium, druhý bol stále schovaný za vnútorným filtrom a alfa samec mal na jednej strane akvária znášku s jednou samicou a na druhej strane s druhou. Vždy sa podarilo nejakému percentu mladých prežiť, nemal som ich kde mať, navyše rodičia stále rástli tak som ich rozdával a keď to už bolo neúnosné tak som sa ich všetkých radšej zbavil. Obávam sa že podobné rozhodnutie bude čakať aj teba, alebo sťahovanie do tej väčšej nádrže, ku ktorej to držím palce.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod l_laco » Str 15. Máj 2013 17:14:58

Filter by som v žiadnom prípade nevypínal, ani na hodinku... treba nájsť pôvod toho hluku, okrem vzduchovania, s tým nič nenarobíš.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Been thanked: 44 times

Poslaťod Juraj1973 » Str 15. Máj 2013 22:50:30

je mi to jasné.. no dnes som ho pozeral, rozobral (naložil som do vrchného koša sera siporax mini).. ako nič s nim nenarobím.. oska , magnet jednoduché .. proste, jemne to rezonuje ako nie je to počuť cez deň resp vôbec.. len keď ostane ticho tak to pôsobí rušivo.. a môj postpubertálny synátor afektovane protestuje .. dnes som mu ale poslal link na vysvetlenie problematiky vypínania filtra a bol taký súcitný, tak dnes som mu na rádiu ukázal funkciu sleep a zaspával pri hudbe.. uvidíme.. (tretia skrinka na chodbu zameraná :-D) z rastliniek mi odišla Hygrophyla corinbosa, zato každý anubias má nové jeden dva výhonky .. v akva dnes nastal kľud ale inak celkom dobré divadlo dve ochranné stíhačky a špacírka krpcov..
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod Juraj1973 » Pon 20. Máj 2013 21:02:24

..tak, dnes dobojované.. ostávajú posledné 4 kúsky... ..jasne, z akarami je to také, bolo by ich plno a čo by som s nimi robil.. ale aj tak to človeka trochu mrzí , i keď odchovávať by ich bolo asi blbosť ... ale aspoň bude v akva kľud má prísť samček multispinosy a chcel som už strčiť ruku do akva a trochu očistiť riasy z anubiasov (na pár listoch sa im darí výborne)..

minule som našiel synátora spať v obývačke, tak som nakoniec pristúpil k výmene filtru.. namiesto jbl cristal profi 100 prišiel z chodby na výmenu zabehnutý HAGEN aqua clear 50.. a je pokoj a kľud, vyzerá že bude stačiť...

PS: manželka ma pristihla s metrom na chodbe ak som zase premeriaval a meditoval... ..povedala, že keď dám dorobiť skrinku a donesiem ďalšie akvárium, že tak uvidím, čo si potom ona kúpi .. ..neviete náhodou, čo mohla myslieť ??!! :-D :-D
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod Miho » Uto 21. Máj 2013 12:21:07

Juraj1973 píše:
PS: manželka ma pristihla s metrom na chodbe ak som zase premeriaval a meditoval... ..povedala, že keď dám dorobiť skrinku a donesiem ďalšie akvárium, že tak uvidím, čo si potom ona kúpi .. ..neviete náhodou, čo mohla myslieť ??!! :-D :-D

Pokiaľ to nebude motorová píla, môžeš kľudne spávať. :chuckle
Miho

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Juraj1973 » Uto 21. Máj 2013 20:54:41

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WHPqVfOxkU4[/youtube] tak trochu so synovým mobilom.. viem, že nič moc kvalita, nič moc farby a nič moc akvarko.. ale je moje a teší ma ;)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod cai cai » Uto 21. Máj 2013 21:03:22

maloktora manzelka znasa nase akvaria!ked som zacal riesit zatial toto posledne,tak moja dufala do posledneho konca,ze nic z toho nebude,aj ked podstvec uz doma stal a ked doslo k tomu,ze akva bolo v aute pred domom,tak dufala,zze cestou na druhe poschodie sa nieco stane,ale chvalabohu pre mnaje uz vsetko v poriadku.
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Icin » Str 22. Máj 2013 5:11:22

tak ta moje to docela i podporuje nebo aspoň neprotestuje. akvárium je podstatně větší než ona, tak má možná strach :-D
Icin

Been thanked: 9 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 72 hostia