Tak to sa bude dať určite porovnať, lebo v podstate v každom akváriu bude aj rovnaké čerpadlo, presne siporaxu a pod. Dobrý nápad. Budem to sledovať, ale ešte neprebiehajme.... Ešte tam ani voda nieje
Dnes som pokročil a poskladal kryt osvetlenia ( vlastnej výroby).
Najskôr som si narezal bočné lišty, ohol do pravého uhlu a upevnil plastovým uholníkom. Potom primeral k stene.
Na plaste, ktorý išiel na stenu som urobil ryhy, nabodoval Mamuta a prilepil. Drží ako šľak.
Takto som urobil aj ostatné rohy na obidvoch akváriach. Predné čelo potrebujem mať odímateľné kôli krycím sklám, ktoré mám na vodiacich lištách. Preto sú predné lišty krytu na pántoch. V prípade čistenia/ vytiahnutia krycích skiel jednoducho vysuniem smerom hore predné čelo krytu a hotovo.
Pohľad na predné odímateľné čelo
Bočné lišty sú zafixované plastovými srandičkami, ktoré sú nasilíkované o akvárium. Tým sa mi nebudú hýbať lišty hore dolu.
Tiež mám taký starý mobil, že by som mu mohol vykať Admin .. bude to určite pekné keď to dokončíš, no akosi mi nereže to, že to všetko robíš tak povediac "na veky vekov"... na pevno. Murovaný podstavec, ten plast nalepený na stene... ak budeš chcieť alebo nebodaj musieť toto dielo jedného dňa zlikvidovať, bude to znamenať prerábku celej miestnosti, stavebný bordel v byte a to ja nemám rád. Ale verím že k tomu nedôjde.
Čakal som, že sa ma to niekedy niekto opýta. Nad týmto som rozmýšľal ešte predtým, ako som toto všetko začal. Akvária sú/ budú robené tak, aby zapadli do celej miestnosti a neboli ako kus nábytku čo si hocikde presunieš. Asi jediný najzávažnejší problém by bol, ak by som sa mal z neakého dôvodu sťahovať. V tom momente mi budú tie akvárka úprimne v Všetko je robené na mieru pre tento daný roh miestnosti, takže ani presun do inej miestnosti nebude možný. V podstate inde na to miesto nieje. Ak by náhodou neaké akvárium prasklo, dá sa potom vysunúť a nahradiť novým. "Ak" náhodou jedného dňa skončím s akvaristikou, tak akvária s krytom jednoducho vyhodím a stojan si tak či tak ponechám. Stojan vlastne slúži ako skrinka ( úložný priestor) a od vrchnej dosky to už hádam neako prispôsobím. Domurujem ďalšie poličky