Ako dlho sa budu prefarbovat, alebo skor vyfarbovat? Vraj 6cm socolof sa uz urcit da, potrebujem ich urcit skor ako budu uplne dospele a velke, aby som mohol preriedit preplnene akvarko akvarko. Najhorsie je ze ked sa samci hasteria tak vidno z esu to samci ale chytit potom 2 konkretne ryby z 20 kusov je nemozne a este ked je v akva cez 50 ryb. Potrebujem to byt schopny urcit tak ze pochytam co pride a budem urcovat, sacmice a samcov hmm.
Presne takto z fleku by som to potreboval urcovat hmm. Ale fotil som rozne ryby, len ta jedna velka bleda, co si urcil ako samica je tam dvakrat. Noz 19tich ryb je len ta jedna ryba taka bleda a to sa mi nezda aby som mal 18 samcov z 19 ryb. To by bola hroza... Inak su vsetky socolofi take farebne a maju vyrazne sfarbene ohranicenie plutiev.
Alfar, tak to sprav tak, ze chytis vsetkych 20 socolofiek do jedneho vedra. Potom ich po jednej otocis a pozries im na "podvozok". Pomoct ti moze tento clanok
Jasne podla kladielka, teda urogenitalnej papily by to malo byt najspolahlivejsie, tak 90%. Ten clanok som uz videl, najpodobnejsie ryby tym mojim ktore su tam su pseudotropheus demason, tropheus moori hadam budu tie ryby mat podobne podvozky ha ha