l_lacova 500-ka

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
29
94%
2
1
3%
3
0
Nehlasovalo
4
1
3%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 31

Re: l_lacova 500-ka

Poslaťod paloi » Pon 25. Feb 2013 11:04:00

No, neviem, či sa niekedy zastavím. Aby som Ti Uarky závidel? ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Poslaťod l_laco » Pon 25. Feb 2013 11:05:38

ale no ... snáď to nie je závisť :sad
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod l_laco » Štv 14. Mar 2013 19:03:56

Tak som včera konečne zakúpil nový filter:

P1090735.JPG

Jeden taký už mám a aj napriek výhradám voči malému predfiltru som presvedčený, že momentálne je to najlepšia možná voľba. Pomer - výkon / objem / spotreba je asi najlepšia na trhu a veľké + za dostupnosť náhradných dielov, proste nie je čo špekulovať. Ak uvážim, že som ho kúpil fungel nový za cenu 120,- so zárukou na 4 roky .... :yes
Staručký Fluval 204 bol 10 rokov fajn, no už je zbytočný a tak som ho dal na bazár:

Kód: Vybrať všetko
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/23569175/Fluval-204.php

Včera som sa s filtráciou trápil do 22,30 hod... všetko vyumývať, prehádzať média zo starého filtra + nové média, do oboch filtrov som znovu dal tenké pláty molitanu aby sa Siporax a JBL guličky tak rýchlo nezaniesli + čistenie hadíc - mimochodom, ak sa vám zdá, že váš filter neťahá a to aj napriek tomu, že nie je zanesený, doporučujem vyčistiť kefou hadice. Výkon za zlepší odhadom aj o 30%. Človek by neveril koľko je tam usadeného bordelu.
Takže "všeho-všudy" .... tu je výsledný efekt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vl2PbopVfoI[/youtube]

Voda v akvárku doslova vrie, ale rybám to nijako neprekáža a ja som spokojný, lebo tam konečne nepláva zvýrený kal z dna. Predpokladám že takýto stav vydrží možno 2-3 mesiace a potom sa to ustáli asi tak na 2/3 výkone, čo bude optimálne. Zvažujem ešte, či tam nechám tú čerpaciu hlavicu s molitanom. Pôsobí rušivo, no vzhľadom k tomu, že akvárko je dosť "vzduchotesne" uzavreté krycími sklami, ťahá hadičkou aspoň trochu čerstvého vzduchu z okolia a tak prispieva k okysličeniu vody. Možno len vyhodím ten modrý molitan a nechám ju bežať na prázdno.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Aquarista » Štv 14. Mar 2013 19:49:23

Laco tie tvoje ryby sa mi zdajú zase väčšie ;) ale nádhera.
Čo im "sipeš" ??? :lol:
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod cai cai » Štv 14. Mar 2013 20:00:41

laco ta cena 120 eur,ved taku nie je sanca najst nikde na nete,uz aj by som ho kupoval za taku cenu.
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rostratus » Štv 14. Mar 2013 21:30:20

No aj mne sa zdajú, že akosi rýchlo rastú. Čím ich dopuješ? :chuckle
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod paloi » Pia 15. Mar 2013 6:45:04

Ak ste mysleli na Uaru, že rýchlo rastie, tak si spomínam na jeden Stiffov príspevok, kde písal, že má 17 cm Uaru po 12 mesiacoch. Keď je rybka spokojná, rastie ako z vody :Pi

To je Lacova vizitka :yes
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Belial » Pia 15. Mar 2013 6:48:48

cai cai píše:laco ta cena 120 eur,ved taku nie je sanca najst nikde na nete,uz aj by som ho kupoval za taku cenu.

Občas sa oplatí prebehnúť aj kamenné predajne...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod l_laco » Pia 15. Mar 2013 6:57:59

Vidím, že nie som sám komu sa zdá, že tie ryby naozaj rastú. Verte, že mám z toho radosť ale obavu zároveň. Ryby totiž rastú rýchlejšie ako financie na účte, za ktoré by som mal zriadiť nové, väčšie akvárko.
Rybky papkajú 2x denne niečo z tejto ponuky: SAK energy, SAK 55, Tetra diskus, Sera Vipan a občas mrazené patentky a koretru. Samozrejme že im doprajem aby sa napapkali do sýta :wasntme Je možné, že máličko prekrmujem :blush , no trhá mi srdce keď vidím, ako Uarky od hladu chytajú bublinky na hladine.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod l_laco » Pia 29. Mar 2013 8:10:49

Čo nového?
Po zapojení nového filtra sa zjavne zlepšila čistota vody. Viditeľne v nej pláva menej drobných čiastočiek a verím, že tým že pribudlo asi 2 L biologického média sa zlepšila aj kvalita vody.
Zo 4 ks Geophagus megasema sa vybral pár, no vzhľadom na to, že v akvárku boli ešte dva jedine, ktoré si rozdelili opačné konce akvárka tak bola atmosféra dosť napätá. Preto som tie dve pohlavne neurčené ryby odlovil do 250-ky. Párik sa ukludnil a začal sa venovať výberu vhodného miesta na výter. Trochu sa pri tom škriepil s párom Heros sp. Rotkeil. Samička Rotkeilov je oveľa aktívnejšia a stále láka samca na kameň, no ten ju zatiaľ ignoruje.
Takto to vyzeralo asi pred týždňom:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sLn5OPiHU54[/youtube]

V stredu som sa konečne dopracoval k malému baleniu Sera Mineral Salt a pridal som do vody 5g. Najskôr som to samozrejme rozpustil v 500 ml vody no aj tak sa voda mierne zakalila a trvalo približne 2 hodiny kým sa úplne vyčistila. Sledoval som to s malou dušičkou a stiahnutým ... hrdlom :mrk pretože som mal obavu či to ryby zvládnu. No žiadna radikálna zmena sa nekonala. Mám v pláne ho pridávať do vody vždy po výmene vody a to v množstve 1g, to len na doplnenie minerálov. Nedalo mi aby som nevyskúšal jeho slanosť ... tak som si dal na špičku jazyka ... kua chlapi to je sila! Tak slanú chuť som v hube ešte nemal. :puke
Keďže samica Rotkeila sa už dlhšie snaží zlákať samca na trenie a aj Megasemy sa už dlhšie predvádzajú a hľadajú si miesto rozhodol som a zvýšiť teplotu. Z pôvodných 26 C som prestavil ohrievač na 28 C. Na Rotkeily to malo asi opačný vplyv, možno sa pri takej teplote už necítia dobre, ale Megasemám to pridalo na aktivite a začalo sa bagrovanie. No žiaľ vybrali si roh akvárka kde sa najčastejšie predvádza samička Rotkeila a aj keď je od Megasemy o polovicu menšia hravo ju vyženie.... ale včera popoludní vykopali naozaj peknú jamu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=euMopEr7O2c[/youtube]

No ako som napísal, toto územie patrí Rotkeilom a tak si večer tesne pred zhasnutím svetla začali nacvičovať trenie na opačnej strane akvárka. Samička Megasema už s pekne vysunutým kladielkom:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3_UGbLH_SJI[/youtube]

A dnes ráno si mladý párik už strážil svoju kôpku ikier:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m1wERkulAq0[/youtube]

Prekvapilo ma, že ikier nie je viac. Na tak veľkú rybu ja ich pomerne málo, ale nevadí, mne teší fakt, že sa vybral párik a že sa vytreli.
Zvyšné dve Megasemy by som si rád nechal, no ak ich dám späť, zas za začnú mlátiť takže asi pôjdu na predaj. Pohlavie u nich určiť neviem, ale podľa správania keď boli všetky 4 spolu by to mohli byť dve samice.
Obrázok užívateľa
l_laco

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia