Matej píše:Teraz som si uvedomil ze tie Heros-ky su uz JA cichlidy a tam uz budu vyssie naroky na vodu, nemylim sa? Toto asi na zaciatok pre mna nebude Asi zostanem len pri Ocellatoch plus Splendida k tomu.
Ocellatusy asi nebude problem zohnat, Splendida pojde tazsie, jedine vodiko co som nasiel je L.Fujko ktory predaval odchovy niekedy na konci jula, videl som ze ste sa o tom bavili aj tu na fore. Ma niekto nejaky tip kde by sa po ne dalo dostat? Jancibie, ty nahodou nieco nemas, ak som to dobre pochopil, povodne si tie ryby rozmnozil ty?
1.No pozor,splendidy podla mna tiež nepochádzajú z Južnej Ameriky.
2.Ludo by mohol mať ešte zopár kúskov,on ich rozmnožil,ja som ich len zohnal v dávnych časoch z Nemecka od Tillmana. Ja mám stále desať splendid od Luda, bohužial sa tam javia len dvaja samci.....
3.Mne by sa viac páčila kombinácia ocellatus,splendida a loisellei. Loiselky môžu byť v mladosti zlostné,v dospelosti sa mi ale javia ako pomerne kľudné rybky.
Ich najväčšia výhoda voči povedzme herosom je bohatšie sociálne správanie stredoamerických cichlíd v porovnaní s juhoamerickými