Zvláštna zmena farby

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Zvláštna zmena farby

Poslaťod Simona » Pon 13. Aug 2012 20:34:38

ahoj v chorobách rybiek sa veľmi nevyznám a preto by som potrebovala vašu radu, jedna z mojich cichlidiek (dolu na foto) z jedného dňa na druhý nezvyčajne zmenila farbu tmavé pruhy na tele jej zbledli a žltá časť zozelenela na tej fotografii to nie je až tak vidieť ale vyzerá to, akoby "obrástla machom" :shock: nie je to povlak akoby šupiny dostali zeleno-sivý nádych. Rybka sa inak správa čulo, ale všimla som si, že odmieta potravu. Najprv som si myslela že je to zmenou značky krmiva, ale to sa mi nezdá nakoľko ostatné ryby sú normálne. Už ste sa s takým niečím stretli?nevedeli by ste mi poradiť ako rybke pomôcť? Vopred ďakujem za odpovede.

no dobre, fotografia sa mi nedá priložiť asi je priveľká ale je to klasický žltý melanochromis auratus ;)
Simona

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Zvláštna zmena farby

Poslaťod Simona » Pon 13. Aug 2012 20:52:41

tak pokúsila som sa fotografiu zmenšiť už sa to tam hádam zobrazí :) naživo je to zelenosivé sfarbenie omnoho výraznejšie, tu to až tak nevidno
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Simona

Poslaťod heno96 » Pon 13. Aug 2012 21:13:45

Môže to byť prefarbujúci sa samec melanochromis auratus.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod jr10 » Pon 13. Aug 2012 21:50:51

Podla fotky to vyzera na samicu, nezere preto lebo ma v papuli ikry. U Melanochromin auratus sa samica po vytere "niekdy" prefarbi na samca teda behom par hodin uplne zmeni sfarbenie. Chcelo by to ale lepsie fotky ...
jr10

Been thanked: 3 times

Poslaťod Simona » Pon 13. Aug 2012 22:20:06

no, to by mohlo byť..už sa mi neraz stalo že rybka mala neoplodnené ikry v papuľke aj keď bola v akvárku sama svojho druhu.Tie v páriku sa mi vytierajú bežne a občas sa mi aj podarí niečo odchovať :) ale ja sa venujem chovu cichlíd len laicky pre potešenie a preto nemám veľa znalostí..o tej zmene farby som vôbec nevedela, ako to teda je zmení farbu späť na žltú keď o ikry príde alebo ostane taká tmavá?alebo žeby to bol samček takto zničoho nič? už ju mám zo dva roky a bola proste žltá :)
Simona

Poslaťod ivca161 » Uto 14. Aug 2012 0:03:18

Simona píše:o tej zmene farby som vôbec nevedela, ako to teda je zmení farbu späť na žltú keď o ikry príde alebo ostane taká tmavá?alebo žeby to bol samček takto zničoho nič?

samice ostávajú po celý život žlté, samce pri dospievaní menia žlté sfarbenie na modré, ktoré im ostáva.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod Simona » Uto 14. Aug 2012 7:43:47

ďakujem vám za odpovede, som rada že som sa dozvedela že tá zmena farby je prirodzená a že mojej rybke nič nehrozí. Či už sa z nej vykľuje samček alebo samička s ikrami je jedno, hlavne že je v poriadku...a hlavne je to pre mňa veľmi zaujímavé sledovať ;) ešte raz vďaka :)
Simona

Poslaťod gringo » Uto 14. Aug 2012 11:22:47

Přikláním se k názoru jr10. Kdyby to byl přebarvující se sameček, bude vypadat takhle (fotka).
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Been thanked: 10 times

Poslaťod Simona » Uto 14. Aug 2012 18:22:29

gringo, tak presne takto tá ryba nevyzerá, vyzerá len akoby sa vyválala v popole :) škoda že ani na jednej foto to nie je dobre vidieť, blesk akoby ju "rozjasnil" a bez blesku je to rozmazané :) potravu stále odmieta asi vtom budú tie ikry
Simona

Poslaťod gringo » Str 15. Aug 2012 5:42:37

Když se ten můj sameček začal přebarvovat, tak byl taky jak vyválený v popelu. Na této druhé fotce je ten samý sameček při přebarvování. Ještě mě napadlo, jestli to není nosící sameček, ale to bude asi blbost. Na druhou stranu, všechno je možné :think
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Been thanked: 10 times

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia