"Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: "Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Poslaťod Matej » Str 23. Máj 2012 11:17:04

Este k tomu FB lebo ste ma viaceri nepochopili :)

Ani by ma nenapadlo tlacit cichlidportal do nejakej plnej interakcie s FB, sam mam miestami k FB a dalsim socialnym sietam zdrzanlivy postoj, maju podla mna svoj vyznam a prinos ale aj negativne stranky. Ja to ale beriem trochu z inej stranky ako asi vacsina z vas, pre mna je to dalsi komunikacny kanal a dalsia moznost ako nieco propagovat a preto na to upozornujem, ze tam ta moznost je a mozno by nebolo na skodu to trosku pouzit. Nehovorim ze to treba spravit alebo ze bez toho portal a forum skonci, len vas skusam upozornit na veci ktore vas mozno nenapadli.

Internet je strasne mlade medium a stale sa meni a prechadza vyvojom. Deju sa tu veci o ktorych tazko budete vediet pretoze sa tym nezaoberate :

- viete napriklad o tom ze sa cast internetu prakticky ako keby presuvala na socialne siete? facebook a twitter priamo kradnu navstevnost googlu, google straca tu drtivu dominanciu vo vyhladavani obsahu pretoze sa ciastocne vraciame k modelu kde si ludia navzajom odporucaju veci a to prave cez socialne siete
- viete ze napriklad windows straca dominanciu pretoze ohromne stupa pocet pouzivatelov smartphonov a tabletov - asi nemusim nikomu hovorit ze na telefonoch tento portal asi moc uzasne nevyzera a muselo by sa upravit aj pre mobilnu verziu
- viete ze coraz dolezitejsi faktor pre urcenie pozicii v google su prave faktory socialnych sieti? a teda facebook likes, tweets ... tieto veci sa stali dalsim najstrojom pri upravovani stranok pre vyhladavace ...
- viete ze ten spominany myspace bol niekedy obrovskym zdrojom navstevnosti? ano, casom to skapalo, uprimne povedane bolo to tak hrozne spravene ze sa cudujem ze to vobec dosiahlo taky uspech. Kazdopadne zbuchat tam stranku bola otazka par minut a dokazalo to riadne zviditelnit akykolvek projekt.

Samozrejme toto forum dlho prezije, komunita je tu silna a nemyslim si ze by mala skoncit, ale proste doba prinasa aj dalsie veci a niekedy je dobre sa na ne aspon pozriet a zvazit ci by neboli prinosom :) Drzat forum pri zivote tak aby fungovalo je taka strasne osemetna vec, ono to ide niekedy uplne samo ale bez prilevu novych navstevnikov a novych tem proste casom zacne stagnovat a upadat, ci uz to bude za mesiac alebo za tri roky, bez novych ludi to proste nie je dlhodobo udrzatelne ... a z mojeho pohladu je uplne jedno ci ten clovek pride z google, z facebooku, twitteru alebo ho sem nasmeruje niekto osobne :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod terrible » Str 23. Máj 2012 18:14:24

Matej píše:Este k tomu FB lebo ste ma viaceri nepochopili :)
- viete ze napriklad windows straca dominanciu pretoze ohromne stupa pocet pouzivatelov smartphonov a tabletov - asi nemusim nikomu hovorit ze na telefonoch tento portal asi moc uzasne nevyzera a muselo by sa upravit aj pre mobilnu verziu

túto vetu si myslel úplne vážne? Windows v rôznych verziách má stále asi 91% v celosvetovom meradle. Mobilné systémy majú momentálne asi 7% a z toho je nejaké percento windows mobile, to je podľa mňa stále veľmi, ale veľmi výrazná dominancia. :) Inak aj Facebook dobre valcuje, v rámci najrôznejších sociálnych sietí dosahuje asi 66%. Ale chápem o čo ti ide, je jasné, že časť vecí sa naozaj presúva napriklad na Facebook, napríklad TV Markíza má oficiálne stránky relácií na FB a to mne osobne pripadá hrozne, ako keby nebola TV Markíza urobiť vlastnú plnohodnotnú stránku, tak využili FB. Ale ono to tak asi nebude :), ale práve tak, že všetko presúvajú na FB, lebo to je trend.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Štv 24. Máj 2012 13:07:57

terrible píše:
Matej píše:Este k tomu FB lebo ste ma viaceri nepochopili :)

túto vetu si myslel úplne vážne? Windows v rôznych verziách má stále asi 91% v celosvetovom meradle. Mobilné systémy majú momentálne asi 7% a z toho je nejaké percento windows mobile, to je podľa mňa stále veľmi, ale veľmi výrazná dominancia. :) Inak aj Facebook dobre valcuje, v rámci najrôznejších sociálnych sietí dosahuje asi 66%. Ale chápem o čo ti ide, je jasné, že časť vecí sa naozaj presúva napriklad na Facebook, napríklad TV Markíza má oficiálne stránky relácií na FB a to mne osobne pripadá hrozne, ako keby nebola TV Markíza urobiť vlastnú plnohodnotnú stránku, tak využili FB. Ale ono to tak asi nebude :), ale práve tak, že všetko presúvajú na FB, lebo to je trend.

Samozrejme ze som to myslel vazne :) Pre ujasnenie - bavime sa o pristrojoch ktore sa pouzivaju na surfovanie po nete, nejake stare pocitace niekde v kancelarii kde je este windows 95 ma pre potrebu tohoto portalu nezaujimaju :)

Neviem odkial si zobral tych 91%, mozno to je starsia statistika ... ja mam rad realne data ktore si viem overit, takze napriklad tu mas statistiku z jednej z mojich stranok :

windows - 80.23 %
mobilne veci (android+iOS) - cca 10%
macy - cca 6%
potom mas dalsie mobilne a ine platformy.

Uvedom si ze trebars 5 rokov dozadu, mozno by stacilo 3 roky dozadu by si ten windows mal niekde okolo 95%, ak su za tak kratky cas schopny stratit 15% tak tomu ja hovorim riadny prepad a jasny signal ze stracaju dominanciu :) Samozrejme sa mozeme hrat zo slovickami, ze aj 80% je dominancia a dlho bude... suhlasim, ale ten trend je tam jasny.

Tieto statistiky sa dost lisia od stranky ku stranke, mam jednu kde je podiel windows systemov len 70% napriklad, na dalsej vidim 68% windows a skoro az 15% mobilne platformy.

To ze sa to presuva na facebook ma viacero dovodov, na jednej strane je to trend ako sam pises, na druhej strane to je proste premakany system ktory ludia chceli. poskytuje to vela veci pekne prepojenych na jednom mieste, z jednoho miesta mozes pisat spravy, citat co pisu tvoji znamy, pozerat videa ktore tam dali, hrat tam hry ... je to proste genialne cele integrovane a jednoduche. Je to proste taky novy internet v internete :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Štv 24. Máj 2012 13:12:29

Teraz ma napadlo ze v analyticse sa archivuju data tak som len tak zo srandy nahodil maj 2008, teda 4 roky dozadu, je to ta stranka kde je teraz 80% windows uzivatelov, v tom 2008-om to vyzeralo takto :

1. Windows 887,596 94.36%
2. Macintosh 35,714 3.80%
3. (not set) 4,743 0.50%
4. Linux 4,544 0.48%
5. Playstation Portable 2,806 0.30%
6. Playstation 3 1,378 0.15%
7. SymbianOS 1,222 0.13%
8. iPod 853 0.09%
9. iPhone 833 0.09%
10. PalmOS 475 0.05%

Ako vidis zmena je tam riadna :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod terrible » Pia 25. Máj 2012 10:39:05

Tie cisla som mal z
Kód: Vybrať všetko
http://gs.statcounter.com/
Inak dost zaujimave rozdiely su v celosvetovych cislach a napriklad cislach na Slovensku. Ale to je jedno nebudeme sa tu teraz natahovat predsa o nejake statistiky, to je mimo temy. Inak pre mna je aj tak nepochopitelne, ako niekto moze surfovat po nete cez mobil, pre mna co nema zobrazovaciu plochu 17'' tak je male o mobile ani nehovorim. :) Takze som ani nikdy neskusal tento web cez mobil, teda netusim ako sa zobrazuje.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod terrible » Pia 25. Máj 2012 10:44:02

Tak mi to nedalo a vyskusal som sa sem mrknut cez mobil a vserko, vratane obrazkov a videa sa mi zobrazovalo korektne. (Android + Opera mini)
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod ivca161 » Pia 25. Máj 2012 11:22:45

Cez mobil je to tu uplne v pohode v tom by som problem nevidela. Bezne sem chodim cez android alebo windows mobile v kombinacii s operou alebo explorerom a vsetko zobrazuje v poriadku
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod martinko » Pia 01. Jún 2012 17:05:26

No nejak sme sa tu zamotali v nejakých štatistikách-ste si nejak asi pomýlili tému. Toť môj názor k posledným príspevkom. A k téme- ja som skôr naturálny typ človeka bez členstva na soc.sieťach a vôbec mi to netrhá žily. Toto fórum som prvý krát navštívil keď sa u mňa objavili problémy. Samozrejme som v rámci čo najširšieho záberu informácií navštívil asi všetky akvafóra, no len tu som sa dočkal pomoci. Sú tu fakt super ľudia, veľmi mi pomohli. Je pravda, že najväčšiu aktivitu som mal v čase riešenia problémov a teraz sa tie príspevky zredukovali. ALE musím povedať prečo. Jeden, dvaja ľudia mi naložili a tak som už ďalej všetko riešil cez SS. Reagoval som len na ľudí, ktorí sa mi naozaj snažili pomôcť. Vďaka tomuto portálu som si takých našiel, vo všetkom pomohli, poradili a za to im i adminovi veľká vďaka. Chýba mi už len jedna vec-to spoločné pivečko a akvavílety. No aj to hádam raz keď budem veľký poriešim. Len či ma žena pustí lebo čo keby som veľmi prepadol tejto diagnóze? :D
Obrázok užívateľa
martinko

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod paloi » Pia 01. Jún 2012 21:04:18

Veru, na tie SS by sme nemali zabudnúť, ktovie, koľko ich medzi nami prebehne a nevidíme to.

Martinko, pokiaľ sa budeš chcieť pripojiť k akvavýletu, tak to bude fajn, vždy býva kopec srandy :P
Obrázok užívateľa
paloi

Been thanked: 36 times

Poslaťod martinko » Str 06. Jún 2012 20:20:51

Tak teda vďaka za pozvanie, som netušil že to vážne funguje(som len tak filozofoval). Ale naozaj by som rád niekde šiel. Ak by sa niekde v mojom okolí(Kežmarok) našlo pár správnych típkov, nevidím problém. Mám síce dosť nabitý diár ale raz za čas sa predsa človek musí urvať.No je aj pravda, že od jesene sa chystám za Stiffom na ďaleký východ a akosi nevydalo. Možno sa bojím toho, že dopadnem ako minule na návšteve Petra Federiča. Šiel som po discusi Blue diamond a manželka ma ukecala na ďalšie dva pigeon blod. A sa starám ja...
Obrázok užívateľa
martinko

Been thanked: 3 times

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia