Nobody - 360 litrov Malawi

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
5
71%
2
2
29%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Re: Nobody - 360 litrov Malawi

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 18:20:23

co ja viem, ked byvas aspon na 4tom poschodi v bytovke stupacka ma aspon 10m, to jak ked ju svacnes o zem...
cital som ze niektori manici daju ryby do mrazaku, ze sa postupne ochladia apomaly umru, alebo ze ich daju do mineralky atd..
a co tak chytit a urezat hlavu?..
ja ked som kiloval kaprov naposledy som im svacol kladivom medzi oci a prerezal miecho, cele to trvalo asi 15 sekund...
no takeho labidochromisa trafat kladivom medzi oci...hm....
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod pyranes » Pon 12. Mar 2012 18:27:27

Nechcem nejak hovorit,ale podla mna to moc riesite .. dat do mraziaku a podobne hovadiny mi pride skor vymyslanie s tou rybou. Ved kym umrzne nieco to potrva alebo jej klesne teplota a umrie.. Podla mna jednoduchost a neriesit somariny. Buchnut o stenu/zem a ryba neciti a nie davat do mineralky a podobne hovadiny
Obrázok užívateľa
pyranes

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 18:31:25

ja len vravim ze som to cital....
neviem odkedy moj otec, ja chovame ryby odpad siel dolu zachodom...a este sa nijaka nikdy nestazovala...
ale to je moja metoda, nehovorim ze je najlepsia ani nic podobne....tak ma prosim nekamenujte :)
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod bobo242 » Pon 12. Mar 2012 18:46:17

tomato píše:ja len vravim ze som to cital....
neviem odkedy moj otec, ja chovame ryby odpad siel dolu zachodom...a este sa nijaka nikdy nestazovala...
ale to je moja metoda, nehovorim ze je najlepsia ani nic podobne....tak ma prosim nekamenujte :)

no mas super metodu a este si ju trapne obhajujes dalej, takze ziva smrtelne chora ryba je odpad a nikdy sa ziadna nestazovala, fuha.. a si aj dost ftipny, asi jak ander z kosic, gratulujem.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 22:10:42

neobhajujem, len hovorim ze to tak robim.
mam doma hadzat sbnad ryby o stenu?
no flame prosim.
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod bobo242 » Uto 13. Mar 2012 8:08:24

tomato píše:neobhajujem, len hovorim ze to tak robim.
mam doma hadzat sbnad ryby o stenu?
no flame prosim.

nie :crazy: , staci citat, napr

admin píše:Ideálne je ak by pošla prirodzenou cestou. Ak sa jej chceš zbaviť tak aby dlho netrpela tak mi pripadá najvhodnejší spôsob, že ju zoberieš do sitka a celou silou ju so sitkom pleskneš o niečo tvrdé....zem, stôl, záchodová misa a pod... Je to sprosté až nechutné, ale podľa najrýchlejší spôsob usmrtenia ryby. Živú spláchnuť určite nie. Môj názor.

a uz prosim ta neftipkuj lebo puknem od smiechu.. ze o stenu :silent:
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod tomato » Uto 13. Mar 2012 17:57:31

no, ale videl som tu aj taky tip, s tou stenou.
inak ked sa tak nad tym zamyslam ze ake mnozstvo zivych ryb som vyhadzoval....asi malo a tak je to asi naj
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod nobody » Str 21. Mar 2012 9:37:35

no dakujem vsetkym za tipy ako sa "zbavit" veterana aby netrpel avsak moja mala prirodna rezervacia to vyriesila skoro za mna a skoro katastrofou :cry: nebyt mojho maleho dravca (myslim tym 4 rocneho syna) ktory si vcera okolo 12tej na obed vsimol ze 2 ryby plavaju hore bruchom tak by mi asi pokapali vsetky.
Nakolko ja som bol v Rakusku (ved samozrejme vzdy sa stane nieco ked som mimo ale ked trcim doma nikdy nic) tak mi behom pol hodiny zavolala manzelka ze uz 5 ryb je hore bruchom ze nieco sa deje. Takze po telefonate som bol bezradny kedze som bol mimo. Prebehlo n-telefonatov co vsetko treba skontrolovat a cela blba pricina bola ta ze filter sa "upchal" voda mala teplotu 27 a ryby odchadzali. Nerozumiem co vsetko sa stalo hodnoty samozrejme manzelka netusi ani len ako zmerat a vlastne ani len co robit. Dobre je ze existuju aj stari rodicia a teda telefonat nabehol moj otec vybral 1/3 vody vyhadzal uz zdochnute ryby a dal cistu vodu samozrejme vycistil filter. Odniesli si to 3 yelowky 2 samci a jedna samica (vsetko uz veterani), veteran aulunocary so samicou :cry: nastastie zvysnych 15 ryb (aulunocar, prisavnikov, malych yelowiek atd. prezilo). jedna krpata to rozdychala vo vedre vecer ked som prisiel okolo 22hej ale uz som mal vseliake myslienky cestou naspat ze ci sa k tomu este niekedy vratim .....
V kazdom pripade maly dravec (syn moj) dostal rano pochvalu ked sa zobudil ako zachranil skoro "cele" akvarko ;)

Pricina mam JBL Crystal Profi e1501 v tomto akvarku uz asi pol roka a asi aj viac. samozrejme som cistil filter vzdy ked sa mi nieco nepozdavalo. naposledy som upravil komory tak ze som k tym original dodanym molitanom na vstupe do filtra vlozil dalsi molitan ktory mal hustejsiu strukturu a teda aby viac zachytaval filter na vstupe. To iste som spravil na vystupe. Ako to tu uz niekde bolo pisane original naplne (molityny) su take riedke ze zaclona zachyti viac. Dalej som doplnil sera siporax a aj molitan na vystupe a to cca pred 2-3 mi tyzdnami. Tymto doslo k rychlejsiemu zaneseniu filtra a pravdepodobne znizeniu vykonu samotneho filtra, tak este vecer som na vstupe ten pridavny molitan vyhodil aby to nespravilo zas. V kazdom pripade si davam momentalne za ulohu kazdy tyzden cez vikend prekontrolovat filter v akom je stave :|
Takuto istu upravu s pridanymi kolitanmi a siporaxom som spravil aj na JBL Crystal Profi e901 co mam pre spolocenske akvarko a tam som nebadal ziadny naznak znizenia vykonu pomaly mam pocit ze slape viac ako ta e1501. Ako co sa tyka filtrov, tak samotne filtre su super tiche bez problemov e901 mam uz rok a frci nonstop. Cize s filtrami som spokojny len som to trosku dodr..al s naplnami asi.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod l_laco » Str 21. Mar 2012 12:34:00

Tak tomu sa hovorí šťastie v neštastí, no každopádne si to zvládol. :yes
Tiež mám JBL e1501 a pravdepodobne si citoval mňa s tou záclonou :-) pretože práve ja som tam pridal molitan aby sa zvýšila účinnosť predfiltra. To sú tie dva smiešne kúsky molitanu ktoré tam dal výrobca ...
Neviem ako ej možné že sa tak zrazu upchali ale samozrejme stať sa to môže. Tým, že si ich vybral a použil len tie pôvodné riedke, si v čiastočne eliminoval možnosť upchania v tomto mieste, no na druhej strane, si otvoril cestu väčšiemu bordelu aby sa dostal hlbšie do filtra. To znamená na spodok košov kde sa pravdepodobne zachytí na prvej vrstve filtračných médií... Ak tam máš jemný molitan, tak to bude na ňom, ak tam máš keramiku tak tá ten bordel pustí ešte viac dnu ... ale samozrejme že tam je už väčšia plocha a tak je menšia pravdepodobnosť upchania filtra do takej miery, aby sa rapídne a v krátkom čase znížil jeho prietok. Určite sa tak neudeje v tak krátkom čase ako pri menších kúskoch molitanu. Avšak tým že sa väčšie časti budú dostávať hlbšie do filtra bude klesať jeho účinok z pohľadu biologickej filtrácie, nakoľko sa vlastne z prvej časti stane mechanická filtrácia, ale to je možno nepodstatné ... je tu ešte možnosť, že by si na sací kôš natiahol nejaký menší kus molitanu, ktorý by si čistil povedzme každý týždeň. Tým by si uchránil filter pred hrubými nečistotami a zabezpečil že sa neupchá. No som presvedčený že pokiaľ aspoň každý druhý deň mrkneš jedným okom na prúd vody ktorá vyteká z filtra rozpoznáš že je čas vyčistiť tie vnútorné molitany :-)
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod nobody » Str 21. Mar 2012 16:33:27

no ved sranda je ta ze prave ked som tam doplnil tie molitany tak ako pako kazdu chvilu a po veceroch som pozeral na prietok vody cez filter a vsetko frcalo v pohode. ale ako som pisal zakon schvalnosti vzdy sa nieco domrvi ked nie som doma takze tesim sa na zajtra nakolko frcim do slovinska a predpokladam ze zase nejake prekvapko bude ze sa nieco domrvilo a zase nebudem to moct nijak ovplyvnit. kurna este dnes vecer vsetko prekontrolujem co a ako bezi lebo ma to stale stve .... zial veteranov mi to uz nevrati.
inac rozmyslal som nad takym niecim ako je napr. digitalny merak pH, amoniak, NO2, NO3 a co ja viem co. vobec neviem ci take cosi existuje a ak mate nejaky vhodny tip na takuto hracku rad uvitam. Pls poradte.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia