Eheim Professionel 3 2075 vs. JBL CristalProfi e1501

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Eheim Professionel 3 2075 vs. JBL CristalProfi e1501

Poslaťod chrust » Ned 29. Jan 2012 15:19:54

Zhodou okolnosti vlastnim oba filtre

Dielenske spracovanie:
spracovanie JBL je oproti Eheimu vysmech, spracovanie posobi amatersky, nedomyslene, tvrde plasty, pri cisteni treba davat pozor, nachylne na ulomenie, uchytenie hlavy u JBL, za toto by si zasluzili Nobelovku, len tupec vymysli nieco take

Eheim>JBL

Riesenie kosa, naplne:
v tomto sa Eheim nechyta, tak ako ma vyrieseny kos JBL parada, Eheim sa moze hanbit, hlavne za ten tzv. predfilter, kusok molitanu, ten kus "mikrovaty" neviem naco tam je, nedomyslene a nehodne penazi.

Eheim<JBL

Hlucnost:
Mam "citlive uska" nemam rad ked nieco vrni, bzuci. Eheim sa s tym smiesnym predfiltrom a "mikrovatou" upcha tak lahko, radsej raz zapchu ako kazdy tyzden cistit filter. Hlavne si treba davat pozor na Eheim hlavy "made in china", to co tieto hlavy dokazu je na zaplakanie, neskutocny hluk, robia vsetko, len nejdu ticho (uz mam piatu hlavu, nastastie made in Germany) problem s hlukom sa odstranil, problem s upchavanim nie (az po zmene naplni).

Co sa tyka JBL, je vsetko len nie tichy filter, predfilter je vsak u JBL super, nastastie sa to neupchava, za co som filtru nesmierne vdacny. Ale hluk a vibracie to dokaze a ide mu to dobre, aj napriek tomu je Eheim stale tichsi ako JBL

Eheim>JBL

Zaver:
Eheim 280chf
JBL 212 chf

je mi jasne, ze JBL je aspon tu v CH o cca 60-80 CHF lacnejsi, ale podla mna aj napriek mucham Eheimu tie usetrene peniaze za to nestoja. Za svoje peniaze ocakavam minimalne normalne dielenske spracovanie a ako tak tichy chod. Radsej nekupujte Eheim v Hornbachu, prave tam predavaju "cinske hlavy", ten isty problem mali filtre Fluval, po prevaleni sa problemu, nastala masivna stahovacka vyrobkov. Nechcem tymto tvrdit, ze JBL je naprd filter, ale u mna sa zatial neosvedcil, s eheimom nie som takisto nejak extra spokojny, ale je to podstatne lepsie spracovane a hlavne "tichsie zlo"
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Eheim Professionel 3 2075 vs. JBL CristalProfi e1501

Poslaťod Pito » Ned 29. Jan 2012 17:41:46

no, ja som mal fluval. teraz eheim a neboli ziadne problemy, ani co sa tyka hlucnosti a poruchovosti. asi zalezi kde to zakaznik kupi. ci v marketoch, alebo u kvalitnehp predajcu. radsej zaplatim viac za kvalitu, ako potom buchat hlavou o stenu ked sa nieco pokazi :head
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod ferko2 » Ned 29. Jan 2012 20:30:49

môj názor:mám eheim v 300-vke už piaty rok.bez jediného problému-ani ho nepočuť.tak isto mám v ďalšom akvárku Cristal Profi- a maximálna spokojnosť.sú to dve odlišné čerpadlá ktoré pracujú maximálne spoľahlivo. :D podotýkam aspoň u mňa. :cool
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Jules » Pon 30. Jan 2012 13:02:54

Kde sa dvaja biju Fluval vyhrava :cool
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Pon 30. Jan 2012 21:28:29

Ja mam dve JBL-ka kupene z dvoch roznych shopov, jeden ide ticho, prakticky ho nepocut pokial nepolozim ucho na hlavu filtra, druhy je hlucnejsi a aj slabsie taha ... je mozne ze aj u nich budu dvaja dodavatelia na tie motorceky do hlav, inak idu obidva zatial spolahlivo. Je fakt ze to vypracovanie ma muchy, hlavne take detaily ako tie napajacie kolienka a podobne veci to je ozaj sracka... ale za tie prachy som s tym spokojny, mam 900ky a kupil som ich tusim po cca 80 eur za kus.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod l_laco » Uto 31. Jan 2012 6:56:56

Tak prispejem aj ja trochu ....
V piatok mi prišiel filter JBL e1501. Nie je nový, prvý majiteľ ho mal od 9/2011 no nevidno na ňom žiadne známky používania. Nemôžem ho porovnať s Eheim ale len s Fluval 204. Nejdem samozrejme porovnávať výkon, tie filtre sú v tomto odlišné, ale môžem porovnať spracovanie, materiály a hlučnosť.
Čo sa týka plastov použitých na telo filtra a ostatné komponenty tak rozdiel vidím v tom, že JBL mi príde krehšie ako Fluval. Je to dané asi tým, že telo je akoby "plexisklové", ale myslím že pri normálnom zaobchádzaní to vydrží.
Hadice sa mi naopak viac páčia od JBL, nakoľko Fluval používa vrúbkované PVC hadice ktoré sú dosť tvrdé. Najskôr som si myslel že aj tieto gumené hadice od JBL sú tvrdé ale stačí voda teplá 25 C a hadice pekne zmäknú a dá sa s nimi ľahšie manipulovať ako s hadicami od Fluvalu. Rovnako tak vidím výhodu v priehľadných hadiciach od JBL, kde si človek môže skontrolovať či nie sú moc zanesené a určite budú mať aj menší odpor na prietok vody keďže sú zvnútra hladké. Rovnako vidím výhodu v hadiciah JBL, pokiaľ by som chcel použiť napríklad UV lampu a zapojiť ju do obehu vody, stačí hadicu prerezať a napojiť UVlampu. hadice od Fluval toto neumožňujú, nakoľko sú tvrdé a je na ne potrebná gumená koncovka. V tomto sa mi Fluval nepáči.
JBL má však v porovnaní s Fluval menší predfilter... originálny molitan čo tam bol je skôr na výsmech ako na zachytávanie nečistôt. Ostatné média si každý môže vybrať podľa svojho uváženia.
Nasávanie vody do filtra má zas JBL oveľa lepšie. Skutočne stačia dve stlačenia pumpy na hlave filtra a voda sa valí dnu. Tu aspoň môj Fluval dosť zaostáva a s ručnou pumpou treba niekedy aj minútu ťahať kým sa filter zaplaví. No na druhej strane sa mi zdá, že Fluval sa rýchlejšie odvzdušní. Z JBL som aj po dlhšej dobe počul unikať vzduch cez výtokovú hadicu.
Tá časť ktorá sa vyberá z hlavy filtra s hadicami sa mi zas viac pozdáva na JBL. Vybratie a aj zasunutie ide maximálne ľahko a spoľahlivo ... pri Fluval s tým vždy bojujem a nejde to vytiahnuť. Možno bude stačiť premazať tesnenia... uvidím keď príde vazelína. No v tomto vedie JBL.
Hluk ... tak tu ma JBL naozaj dosť sklamalo. Ak by som mal porovnať hluk Fluval 204 a JBL e1501 tak je to asi 4x silnejší zvuk. Skúšal som filter pustiť aj bez filtračných médií no zmena žiadna. Kontroloval som uloženie vrtuľky, je osadená správne takže v tomto je to pre mňa veľké sklamanie, ale už sa to rieši s jbl.de, snáď k mojej spokojnosti ....
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod exosperatus » Uto 31. Jan 2012 20:54:42

Ahoj,drive jsem mel filtry Sera,pri tom hluku,jaky vydavali jsem je po ultimatu manzelky radeji po mesici provozu prodal a koupil na doporuceni filtry Eheim.Uz je mam 3 roky a naprosta spokojenost.Jsou stale tichy.Ted si budu kupovat Eheim 2080,na nej mam take pozitivni reference od jeho uzivatelu.Mam 2 roky v provozu i Jbl e1500.Jeho hlucnost je srovnatelna s Eheimy.Mam je postavene vedle sebe a rozdil neslysim.Zpracovani plastu bych rekl,ze je dobre,jedinou vytku mam k uchyceni hadice k rozstrikovaci rampe,to bych se bal,ze to vypadne,radeji jsem koupil novou rampu od Eheimu.Myslim,ze za ty penize je to slusny filtr.Nevim jaky je rozdil v hluku mezi e1500 a e1501,to nemuzu posoudit.Posuzovat v hlucnosti Fluval 204 ,ktery ma vykon pres 600l/h a Jbl e 1500,ktery ma 1500l/h neni podle me adekvatni.Zdravim.
Obrázok užívateľa
exosperatus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť