Zhodou okolnosti vlastnim oba filtre
Dielenske spracovanie:
spracovanie JBL je oproti Eheimu vysmech, spracovanie posobi amatersky, nedomyslene, tvrde plasty, pri cisteni treba davat pozor, nachylne na ulomenie, uchytenie hlavy u JBL, za toto by si zasluzili Nobelovku, len tupec vymysli nieco take
Eheim>JBL
Riesenie kosa, naplne:
v tomto sa Eheim nechyta, tak ako ma vyrieseny kos JBL parada, Eheim sa moze hanbit, hlavne za ten tzv. predfilter, kusok molitanu, ten kus "mikrovaty" neviem naco tam je, nedomyslene a nehodne penazi.
Eheim<JBL
Hlucnost:
Mam "citlive uska" nemam rad ked nieco vrni, bzuci. Eheim sa s tym smiesnym predfiltrom a "mikrovatou" upcha tak lahko, radsej raz zapchu ako kazdy tyzden cistit filter. Hlavne si treba davat pozor na Eheim hlavy "made in china", to co tieto hlavy dokazu je na zaplakanie, neskutocny hluk, robia vsetko, len nejdu ticho (uz mam piatu hlavu, nastastie made in Germany) problem s hlukom sa odstranil, problem s upchavanim nie (az po zmene naplni).
Co sa tyka JBL, je vsetko len nie tichy filter, predfilter je vsak u JBL super, nastastie sa to neupchava, za co som filtru nesmierne vdacny. Ale hluk a vibracie to dokaze a ide mu to dobre, aj napriek tomu je Eheim stale tichsi ako JBL
Eheim>JBL
Zaver:
Eheim 280chf
JBL 212 chf
je mi jasne, ze JBL je aspon tu v CH o cca 60-80 CHF lacnejsi, ale podla mna aj napriek mucham Eheimu tie usetrene peniaze za to nestoja. Za svoje peniaze ocakavam minimalne normalne dielenske spracovanie a ako tak tichy chod. Radsej nekupujte Eheim v Hornbachu, prave tam predavaju "cinske hlavy", ten isty problem mali filtre Fluval, po prevaleni sa problemu, nastala masivna stahovacka vyrobkov. Nechcem tymto tvrdit, ze JBL je naprd filter, ale u mna sa zatial neosvedcil, s eheimom nie som takisto nejak extra spokojny, ale je to podstatne lepsie spracovane a hlavne "tichsie zlo"