ako na vlastny filter?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: ako na vlastny filter?

Poslaťod kofola » Sob 05. Dec 2009 16:33:28

Uplne po svojom :lol: . Do noveho akva som nechcel rezat dieru. Mam zlepene male akva vo vyske presne takej ako je hlavne akva. Ma to rozmery tusim 13cm x 30 cm a vyska je 60 cm. V strede je vlepene sklo podobne ako komora v ex. filtri, ktore ma vysku okolo 58,5 - 59 cm. Tym je toto male akva predelene na 2 casti. V jednej casti je na spodku vyvrtany otvor, na ktory je pripevneny klasicky sifon a do druhej casti ide trubica z hlavneho akva, takze to funguje ako spojite nadoby. Kolko vody je v hlavnom akva tolko isto je aj v prvej komore. Ked hladina stupne voda sa preleje cez sklenenu prepazku a pada cez sifon pod akvarko do ex. biofiltra.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Dec 2009 16:40:38

Jasné tak to máš riešené ako externú nádrž. Je to dobrá vec pokiaľ človek nechce vŕtať do svojho akvária. Predsa len diera v dne akvária má svoje riziká. Inak by si ma celkom potešil ak by si sem mohol vložiť fotku tvojej externej nádrže. Ja si to viem predstaviť ako to máš ale niekto možno nie podľa písania. Predsa fotka je fotka.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Sob 05. Dec 2009 16:47:32

Cakal som, ze niekto bude chciet fotku. Tu prepadovu nadrz mam za akvarkom a tam sa proste nedotanem, lebo akva je robene od steny po stenu. Iba ak bysom to odfotil zvrchu. Biofiter uz mozem odfotit, to nebude problem.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Dec 2009 19:09:15

Čo sa ti bude dať tak pofoť, ale ak sa ti nedá tak nevadí.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod trophik » Ned 06. Dec 2009 11:56:49

chystam sa na celkovu prerabku akvarka tak cosi vymyslim
Obrázok užívateľa
trophik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Ned 06. Dec 2009 17:50:48

Takze prikladam nejake foto mojho prepadoveho filtra pri 600L akvariu. Upozornujem, ze to bolo fotene pri cisteni akva a zaroven pri vianocnom upratovani celej izby (to len aby ste si nemysleli, ze mam taky bordel doma stale :lol: ). Skrinku pod akvarium som robil celu sam pocnuc zvaranim kostry, cez rezanie dreva na skrinku a hranovanie az po jej zmontovanie, takze som si mohol vsetko prisposobit ako som potreboval.
Nakolko to bolo robene pri velkom cisteni, tak komory v externom biofiltri nie su plne osadene naplnami. Postrkal som do kazdej komory len pre ukazku co tam mam. Rozdiel je len v tom ze mam tu komoru naplnenu celu. V prvej komore je biomolitan, v druhej je v ponozke taka napln na ktorej nazov si neviem spomenut (nieco ako lavova drt), v tretej vzduchovaci kamen kvoli nitrifikacnym bakteriam, v stvrtej opat biomolitan. V piatej bol kedysi ohrievac, ale teraz je tam tiez biomolitan. V poslednej je Eheim cerpadlo, ktoreho prietok je stiahnuty na minimum.
Pofotil som to vsetko aby ste mali predstavu ako to mam v skrinke ulozene.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 13:32:34

kofola píše:Takze prikladam nejake foto mojho prepadoveho filtra pri 600L akvariu. Upozornujem, ze to bolo fotene pri cisteni akva a zaroven pri vianocnom upratovani celej izby (to len aby ste si nemysleli, ze mam taky bordel doma stale :lol: ). Skrinku pod akvarium som robil celu sam pocnuc zvaranim kostry, cez rezanie dreva na skrinku a hranovanie az po jej zmontovanie, takze som si mohol vsetko prisposobit ako som potreboval.
Nakolko to bolo robene pri velkom cisteni, tak komory v externom biofiltri nie su plne osadene naplnami. Postrkal som do kazdej komory len pre ukazku co tam mam. Rozdiel je len v tom ze mam tu komoru naplnenu celu. V prvej komore je biomolitan, v druhej je v ponozke taka napln na ktorej nazov si neviem spomenut (nieco ako lavova drt), v tretej vzduchovaci kamen kvoli nitrifikacnym bakteriam, v stvrtej opat biomolitan. V piatej bol kedysi ohrievac, ale teraz je tam tiez biomolitan. V poslednej je Eheim cerpadlo, ktoreho prietok je stiahnuty na minimum.
Pofotil som to vsetko aby ste mali predstavu ako to mam v skrinke ulozene.

Traba uznať si šikovný a tie fľašky od vína používaš tiež pri čistení alebo je to doplnok ku starve pre rybky? :lol:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kofola » Uto 15. Dec 2009 15:19:58

Tie flasky od vina tam boli polozene, len kvoli tomu ze sa upratovalo a boli tam len docasne. Vsetky som dostal ako prezenty a pomaly ich likvidujem :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 15:28:36

Ak potrebuješ pomôcť pri likvidácii tak som k dispozícii :lol:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kofola » Uto 15. Dec 2009 15:49:45

Rad privitam vsetkych cichlidarov dobrej vole pri flaske vina. Len nepridte vsetci naraz to by sme sa nepomestili :D
Obrázok užívateľa
kofola

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia