Prosim potrebujem poradit 160l malawi

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Prosim potrebujem poradit 160l malawi

Poslaťod kiLLt » Pia 28. Okt 2011 17:02:27

Ach jaj mudrlanti v akvaristikách to je normálne na samostatnú tému.Kludne ich tam možes dať do tej 160tky neboj sa ničoho ale ryby v tej akvaristike nekupuj zožen radšej od chovatela tu na portáli.
Osobne som videl v akvaristike ako krmia tropheusov patentkami hovorim predavačke, že oni nemaju stavaný tráviaci systém na takúto potravu že sú to bylinožravci a určite im to ublíži ona na to ved to im dávame každý deň a žerúto hovorim dobre komu neni rady tomu neni pomoci.Za týžden som sa tam stavil a čo som nevidel tropheusi popadaný to je tak ked ani nevedia aké ryby predávajú nuž slovensky štandart........
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Nawi » Pia 28. Okt 2011 21:15:13

kiLLt píše:Ach jaj mudrlanti v akvaristikách to je normálne na samostatnú tému.Kludne ich tam možes dať do tej 160tky neboj sa ničoho ale ryby v tej akvaristike nekupuj zožen radšej od chovatela tu na portáli.
Osobne som videl v akvaristike ako krmia tropheusov patentkami hovorim predavačke, že oni nemaju stavaný tráviaci systém na takúto potravu že sú to bylinožravci a určite im to ublíži ona na to ved to im dávame každý deň a žerúto hovorim dobre komu neni rady tomu neni pomoci.Za týžden som sa tam stavil a čo som nevidel tropheusi popadaný to je tak ked ani nevedia aké ryby predávajú nuž slovensky štandart........

moja rec,preto kazda moja ryba co mam v chovni nepochadza z akvaristiky
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kofola » Sob 29. Okt 2011 7:44:10

U mna je jedina ryba z akvaristiky - ta na obrazku na teste PH :P
Ale vazne by to chcelo nejaku osvetu sirsej akvaristickej verejnosti ohladom cichlid. Mam do dnes v zivej pamati ako si u mna na burze kupil jeden pan Labidochromis careuleus Yellow a za par minut sa vratil, ci si ich nezoberiem spat, ze mu chovatel o 2 stoly dalej povedal, ze su to dravce a ze mu pozabijaju ostatne ryby. Aj to krmenie s hovadzim srdcom - toto nie je vhodne krmivo pre ziadne ryby. Pokial viem tak ani chovatelia diskusov, ktory idu s dobou s tym uz ryby nekrmia. A pre zamestnancov akvaristik, prip. jej neznalych majitelov je to proste cichlida, teda je masozrava a agresivna. Mam pocit, ze by mal niekto napisat knihu s nazvom:" Cichlidy nie su masozravi zabijaci!"
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Shellinka » Sob 29. Okt 2011 10:14:57

darken69 píše:No povedal som mu ze zakladam 160l malawi a ze chcem cca 10 (Labidochromis caeruleus) no a on ze v ziadnom pripade az sa mu vlasy postavili a potom mi zacal rozpravat ze sa mi pozabijaju navzajom pretoze to je len jeden druh.Ujo predavac si asi chce zvysit predaj aj inych druhov preto mi asi povedal ze v ziadnom pripade len jeden druh.Ale inak vyzeral dost doveryhodne- je to akvaristika na alzbetinej (Kosice)

V tej akvaristike je jediné akvárium s cichlidami hneď pri vchode,kde ich má pár kusov a to je všetko.Keď som mu ja núkal odchovy,argumentoval,že cichlidy nie,to ľudia nechcú,lebo im to nevydrží doma,že sa pozabíjajú navzájom...asi žije v tej predstave a tak to posúva ďalej
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod Nawi » Sob 29. Okt 2011 11:04:05

no len keby si dali poradit,ja osobne ked mi povedal z krmi svoje afriky co ma na predaj hov.srdcom nemal som chut mu radi ze to su rastlinozravce a ze sdrce im uskodi,potom by len mudroval ze som velmi mudry a pod.to nemam za potrebu...
a kofola by si sa cudoval ja poznam takych chovatelou diskou ktory este stale krmia hov.srdcom
a to ked som sa s nimi rozpraval ze ja by som osobne srdcom nekrmil tak na normalne vysmiali a povedali mi ze sa nevyznam do toho.takze tak ale tak blby lidi taky lidi :lol:
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia