RobsonX píše:Razor ty mas priblizne taky isty pocet ryb ako ja. Prosim ta kolko krat denne ich krmis a akym mnozstvom ? Napriklad z mrazeneho zradla im kolko das na jeden krat. Celu kocku alebo len polovicu .... Chcel by som len zistit ci ich krmim vela , malo alebo akurat
Tak ja ich kŕmim ráno 8-10 hod. Artemiou, jedna kocka (je to mrazené krmivo z maxu, jedna kocka úplne postačí a behom minúty to zožerú všetko). A potom dostávajú ešte okolo 5-6 hodine vločky zvyknem ich obmienať, jeden deň O.S.I. cichlid, potom Tropical Tanganyika - toto krmivo majú zvlášť radi, kedže obsahuje menšie vločky, s O.S.I. musia zápasiť - ale vždy si poradia
Ešte mám v skrinke neotvorené krmivo JBL Tanganyika. Mrazené obmieňam tiež, niekedy dostanú aj Koretru, alebo Cyklop. Pokiaľ sa jedná o mrazené dvojkocky vždy si polovicu rozmrazím pod tečúcou vodou, a druhú polku si odložím na pozdejšie.
Kedže u mňa majú veľký priestor na plávanie a pohyb celkovo, z rannej dávky do poobednajšej už majú ploché brušká, takže nikdy nie sú prežraté, čo je dosť dôležité pre ich zdravie. Vločiek dávam vždy po jednej štipke, ktorú ponorím pod hladinu a okamžite začnú vločky klesať, takto ich rýchlo ryby pozbierajú, lebo ked sa to len hodí na hladinu majú stým problém, kým sa to všetko vyzbiera.
Samozrejme dávkovanie krmiva záleží aj od veľkosti rýb, ked podrastú dostanú o niečo viac ako teraz.