1200 litrov Alligator gar tank

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
38
88%
2
3
7%
3
0
Nehlasovalo
4
1
2%
5
1
2%

Celkom hlasov : 43

Re: 1200 litrov Alligator gar tank

Poslaťod Walcott » Štv 14. Júl 2011 21:12:59

Nebol to jeden z tých ktoré sa dajú stiahnuť na prechádzajúcej strane?
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Pia 15. Júl 2011 16:25:47

Je to možné.. Niektoré videá sú aj na Youtube. Jáj už sa teším keď bude mať aspoň meter. Dovtedy ale musím poriešiť pre Gara nový domov. Časom možno len provizórny. :(
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Jules » Pia 15. Júl 2011 18:36:25

Asi kazdy kto chova rybu ktora mu prerastie jeho akvarko musi pocitat s tym, ze musi bud vytvorit podmienky na dalsi chov alebo rybisku posunut niekomu kto tie podmienky vie vytvorit :sad . Unas maniakov na akvarka je to vzdy o peniazoch. Ved kto bi chcel vyhodit niekde tvora s ktorym sa piplal od malicka. Kedze pracujem v stavebnictve ,tak najskor bi som volil vonkajsiu nadrz, ciastocne zapustenu do zeme s jednou stranou, alebo len castou ktora bi bola priehladna. Zastresenie moze bit ciastocne, alebo uplne. Pripojka vody a odpadu s filtracnou komorou je samozrejmostou. Mozes zacat sporit :mrk Svojpomocne sa to da tiez postavit s riadnou zlavou, ale jednotlive polozky takejto stavby ju aj tak vazenu poriadne vysoko, nehovoriac o polozkach s ktorymi sa pri hrubej stavbe nerat /rocne naklady, udrzba ... atd... atd/ A zas sme skoncili pri peniazoch do :moon . Drzim prsty...
Toto je nieco do lacna:
Kód: Vybrať všetko
http://www.anythingfish.com/images/Ted/PhotoGallery/TedsPacu2400%20Construction%20Photos%20bkup.htm

Nieco do draha:
Kód: Vybrať všetko
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?330274-5000-gal-outdoor-Aquarium-Plan

Osobne k prvej verzii velmi drevo a voda nejde dohromady skor beton, a k druhej ... :cash :cash :cash
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Pia 15. Júl 2011 18:46:42

Problém je, že Gar znesie teplotu maximálne do 15 stupňov Celzia, aspoň čo mám info od internetových kámošššov, ktorý tiež chovajú Garov. Oni to riešia jednoducho. Jazierkom pred domom, ale bohužial oni majú iné podmienky a také tuhé zimy ako máme my nepoznajú. Vonkajšiu nádrž budem musieť vylúčiť, ťažko si viem predstaviť ako to vykúriť. Môj predpoklad je, že ryba neprerastie 2 metre. S tým aj uvažujem. Rozmýšľam nad nádržou 4x4 m, alebo 5x3 m , na výšku maximálne 1 meter. Skôr si to viem predstaviť ako zvlášť prerobenú miestnosť v dome. :whew :think
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod nobody » Pia 15. Júl 2011 21:30:12

takze cast suterenu bude konecne upratana 8-)
a inac kolko mozu neskor vychadzat take rocne naklady na prevadzku takeho akvaparku s jednym garom???
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Nawi » Pia 15. Júl 2011 21:39:57

admin no ale keby si zobral tu alternativu ktoru ti napisal jules mohol by si si z garom z casu na cas aj zaplavat :) ale zase ani ta aslternativa nieje zla co si napisal ty gar by mal vlastnu detsku izbu :chuckle
walcott:neviem moze to byt ja som ten dokument kukal na discovery vola sa to riecne prisery,minule zase ten tipek chytal piraje......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Walcott » Pia 15. Júl 2011 22:22:37

Tak to je potom to na minulej strane tam sú všetky dieli na stihnutie.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Matej » Pia 15. Júl 2011 23:23:14

admin píše:Problém je, že Gar znesie teplotu maximálne do 15 stupňov Celzia, aspoň čo mám info od internetových kámošššov, ktorý tiež chovajú Garov. Oni to riešia jednoducho. Jazierkom pred domom, ale bohužial oni majú iné podmienky a také tuhé zimy ako máme my nepoznajú. Vonkajšiu nádrž budem musieť vylúčiť, ťažko si viem predstaviť ako to vykúriť. Môj predpoklad je, že ryba neprerastie 2 metre. S tým aj uvažujem. Rozmýšľam nad nádržou 4x4 m, alebo 5x3 m , na výšku maximálne 1 meter. Skôr si to viem predstaviť ako zvlášť prerobenú miestnosť v dome. :whew :think

Ja som mal pocit ze tu niekto spominal ze gar zvladne nase podmienky pokial nezamrzne voda az po dno, teda tie 4 stupne celzia. Ak zvlada len 15 stupnov tak to mas maly problem. Mozno budes dost velky fanatik a obetujes mu jednu izbu, ale skorej by sa mi zdalo schodnejsie jedno riesenie co som raz videl, nejaky clovek mal vodu v jazierku v zahrade napojenu normalne do obehu cez plynovy kotol ktory mal umiestneny v pivnici a takto ju ohrieval. Choval KOI kapre a takto im v zime kuril myslim zrovna na cca 15 stupnov. Plynovy kotol sa da kupit lacno, aj nejaky na inzerat (inak zrovna mam jedee co nepouzivam v pivnici) ale bolo by treba nejako preratat tie tepelne straty cez hladinu a celkovo spotrebu plynu, to by mohlo byt drahe :(
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod terrible » Sob 16. Júl 2011 7:46:52

To si píš, že by to bolo drahé, ja mám doma krytý vnútorný bazén a na zimu ho vypúšťam, lebo keby som ho mal ohrievať plynom tak sa asi nedoplatím (v lete ho vyhrieva solárko). Ak by bol ten bazén ešte navyše vonku, tak by náklady ešte stúpli. Ale tých 15° by som v tom mojom bazéne na zimu snáď zabezpečil, tak toho gara na zimu môžem vziať do podnájmu. :D
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Sob 16. Júl 2011 7:54:34

Nápadov ako vyrobiť nádrž mám viacej, otázka je čo vyjde najlacnejšie a bude čo najmenej pracné. Na riešenie týchto vecí mám maximálne 1 rok, potom pôjde do tuhého nakoľko tá ryba bude veľká na moje akvárko. Dovtedy musím zvážiť všetky dostupné alternatívy. Takže za každú radu budem vďačný. :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia