Vsetko co povedal Admin je pravda, ale pre skuseneho chovatela nie je prilis tazke posudit, ci sa jedna o odchytovu rybu alebo odchov tu u nas. Odchyty maju zvycajne krajsiu stavbu tela a "ostrejsie" farby. Samci nebyvaju tak velmi vyrazni v porovnani so samicami atd. Je daleko zlozitejsie rozoznat, ci sa jedna o rybu z jazera, alebo o jazerny odchov. Podla mna ale pri kupe ryb do akvaria na okrasu ti staci si zohnat pekne odchovy F1 prip. F2. Su to domestikovane jedince, ktore maju po rodicoch predpoklady na peknu stavbu aj vyfarbenie a nie su nijako defektne. Vyhol by som sa ale rybam, ktore sa podarilo niekomu len tak nahodou rozmnozit a dava ich sa podozrivo nizku cenu. Jeden kolega minule kupil takto duboisi (moje sa mu zdali drahe) a ked som ich bol pozriet vobec sa mi nepacili. Boli to prave tie ryby X-tej generacie, ktore mali kratke a vysoke telo. Na jednej strane inu sirku pruhu ako na druhej. Niektore nemali z jednej strany pruh dokonceny. Obluk od cela k tlamke mali vypukly do vnutra, takze posobili dojmom pretiahnuteho pysku. Podla neho to samozrejme boli krasne bezchybne ryby a navyse boli po 1,9€, takze museli byt dobre
V podstate som sem napisal to iste co som mu povedal, takze dufam, ze ak to cita tak ma nezabije