No veď práve chalani, že som si myslela, že možno žiadne malé ani neprežije. Ale akosi sa im darí, je ich hodne a fungujú normálne, rastú zo dňa na deň. Problém je aj v tom, že v akva vlastne neostalo nič, čo by ich vývoj mohlo umelo "stopnúť"... Tretia ryba sa drží neustále v ústraní, tá sa k nim ani nepriblíži, nie to aby si nejakého drobca "dala k večeri"
.. ono by to asi bola jej "posledná večera" vzhľadom na protekcionistické sklony rodičov. Musela som jej dokonca hore pri hladine spraviť vlastný "úkryt", aby si mala kde oddýchnuť, lebo dole sa nemôže objaviť, ak nechce obšahnuť od rodičov.. A ani ten filter tie mladé nejako nevtiahol, keď plávali okolo
Ale no, nebudem zlá. Čo už teraz. Ryby sú tu, treba sa o ne postarať. Stále je to len živý tvor. Už by som vybrala do akva určite iný druh, sú to krásne ryby na pohľad, ale kotia sa ako na bežiacom páse vraj a sú naozaj maximálne teritoriálne, čo veľmi pre spoločenské akva (ktoré som pôvodne chcela) nie je vhodné. No veď uvidíme, už som dostala jeden tip na "change" alebo iný kšeftík, ak podrastú, tak nejako len poriešim ich svetlú budúcnosť na tomto svete
Ako som už spomínala, človek sa učí na vlastných chybách. Keď som si prezrela Vaše fórum a čo všetko sa dá chovať, niektorými druhmi som úplne unesená a hneď by som ryby vymenila, ale za živa nebudem nič pochovávať. Nabudúce už nebudem počúvať nekvalifikovaných predavačov v akvaristike, ale dobre si najprv preštudujem, čo a ako okolo akvárka a hlavne čo a ako ktorá ryba, pretože v akvaristike (predajni) ide naozaj prevažne o biznis a predať zákazníkovi aj to, čo nechce, ak nevie o tom, že to nechce. A to je podľa mňa nie celkom tak, ako by malo byť. Ale musím povedať, že úplne chápem, prečo Vás to všetkých tak chytilo za srdce
Ak si človek dá námahu a má trochu fantázie, vytvorí si doma krásny svet pod vodnou hladinou a je to fantastický relax pozerať sa na to
A pre tých, ktorí sa tomu venujú vo veľkom, je to aj výhodný chlebíček, žejo?