Bobo242 - Rio America do Sul 580

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
7
88%
2
1
13%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 8

Re: Bobo242 - Rio America do Sul 580

Poslaťod perchess » Pon 25. Apr 2011 12:38:56

Pekná nádrž, vkusne zariadená :yes Ja osobne by som tam nedával ázijské rastliny, keď to má byť južná amerika, tak by som dal niečo z tej oblasti.
Ešte jedna otázka: tie korene máš ako prichytené na pozadie - prilepené silikónom, alebo nejako ináč? :O
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Pon 25. Apr 2011 13:04:55

RobertS píše:Ja som choval discusi,moje skúsenosti snimy sú dosť rozpačité,moje rady sú: dávať pozor na dusičnany,odkalovať pravidelne dno, Disky sú najradšej v mäkej vode ale nevadí im ani neutrál,daj do akva (máš ako vidím) korene.Ja som dokonca zmäkčoval vodu cez anex-katex,Ph som stahoval s kyselinou fosforečnou a podarilo sa mi odchovať zopár jedincou.Mne žrali len živú alebo mrazenú potravu (patentky) v žiadnom prípade im nesmieš dať nitenky!!!.S chorobami som mal aj tak dosť trápenia,vždy sa niečo našlo.Je to veľmi náročná ryba ale ako sa vraví ,kráľ akvárií.Nuž držím ti palce.

Dakujem za nazor. Pre uplnost info ohladne vody v tomto akve. Filtrujem cez raselinu JBL Tormec, ktora by mala rychlo a dlhodobo znizovat pH a karb. tvrdost. Podla testu sa zatial moc nelisi od vodovodnej vody, akurat celkova tvrdost sa mi zda ze trosku klesla..raselina je tam cca tyzden, tak uvidim neskor. Zatial mi test ukazuje NO3 5, NO2 0, pH 7-7,5, 10 dGH a 8 dKH, vsetko samozrejme cca, nie som nijaky zdatny tester vody..ucelom akva nie je mnozit disky ale ukazat ich krasu v spol. akve s inymi rybkami z ich biotopu. Na tento ucel je zevraj neutral. voda vhodna, ak nemienim chovat divoke ryby alebo odchovavat..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times

Poslaťod bobo242 » Pon 25. Apr 2011 13:13:15

perchess píše:Pekná nádrž, vkusne zariadená :yes Ja osobne by som tam nedával ázijské rastliny, keď to má byť južná amerika, tak by som dal niečo z tej oblasti.
Ešte jedna otázka: tie korene máš ako prichytené na pozadie - prilepené silikónom, alebo nejako ináč? :O

Dik, povod rastlin som moc neriesil, ale mam tam aj valisnerie :rofl ! . Skor mi islo o to, dat tam nejake na tie korene, aby som mal volne dno..ked ti vadia azijske, ake americke by si dal ty? Nie som ziadny odbornik na rastliny a s tymito mam celkom dobre skusenosti, ale necham si poradit..Korene su na pricuckach, takze to mozem kedykolvek rozburat a poskladat inac.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod perchess » Pon 25. Apr 2011 13:19:08

Ono rozhoduje súbor viacerých parametrov, ktoré je potrebné dodržať. Na chov by ti malo stačiť pH okolo neutrálu, ale dlhodobo by nemalo byť nad 7. Vtedy sa nebudú cítiť celkom v pohode, čo môže viesť k problémom.
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod perchess » Pon 25. Apr 2011 13:32:54

bobo242 píše:
perchess píše:Pekná nádrž, vkusne zariadená :yes Ja osobne by som tam nedával ázijské rastliny, keď to má byť južná amerika, tak by som dal niečo z tej oblasti.

Dik, povod rastlin som moc neriesil, ale mam tam aj valisnerie :rofl ! . Skor mi islo o to, dat tam nejake na tie korene, aby som mal volne dno..ked ti vadia azijske, ake americke by si dal ty? Nie som ziadny odbornik na rastliny a s tymito mam celkom dobre skusenosti, ale necham si poradit..Korene su na pricuckach, takze to mozem kedykolvek rozburat a poskladat inac.

Nooo, keď ti takto držia na prícuckách, tak sú to buď veľmi silné prícucky, alebo korene ešte nenasali vodu na 100%. Každopádne je to super!
A aké rastliny by som dal ja? Keďže plánuješ diskusy, určite by som zasadil aspoň 1 koreň Echinodorus grisebachii (= bleherae, amazonicus, parviflorus) valisnerie sú tiež v pohode. Na korene by som dal (podľa toho, aké silné osvetlenie máš) Hydrocotyle leucocephala, Heteranthera zosterifolia, nejaký Hemianthus (Micranthemum). Veľmi pekne mi rástla Helanthium bolivianum (nový názov pre viacré pôvodné druhy - napr. Echinodorus quadricostatus, latifolius, angustifolius a mnohé ďalšie) zo začiatku pripevnená vlascom, neskôr pustila korene ktorými sa sama prichytila.
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod bobo242 » Pon 25. Apr 2011 14:17:19

ok, dovzdelam sa ohladne rastlin a uvidim co vymyslim..to mi chybalo pustat sa do JA..kazdopadne hemianthus ani ziadne ine rastliny, ktore sa sadia do substratu davat nebudem (okrem tych valisnerii v rohoch), svetlo prisposobujem narokom ryb a nie rastlin (disky a aj ine ryby maju radsej tien), chcem aby dno ostalo volne, okrem ineho, aby sa dalo lahko a dokladne odkalovat. Ked sa rastlinam nebude darit, pojdu von, v prvom rade su u mna ryby. Ale dakujem za nazor a radu.

korene nie su na 100 pero napite, takze po case to bude asi vyzerat inac, uvidime.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod perchess » Pon 25. Apr 2011 15:04:12

Ten Hemianthus som myslel na koreň, nie do substrátu. Disky majú radi tieň, ale aj úzkolisté rastliny. Preto som ti tak radil. No a pri odkaľovaní piesku ti prajem pevné nervy. Nech sa darí! :yes
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod bobo242 » Pon 25. Apr 2011 16:30:55

ad hemianthus, aha..hovorim, musim sa dovzdelat. ad piesok, preco pevne nervy? bordel sa drzi na povrchu piesku a je lahsie ho odsat ako zo strku..akurat obcas nasajes aj nejake to zrnko, s tymto mam bohate skusenosti a vobec to neni problem.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod perchess » Pon 25. Apr 2011 17:35:04

bobo242 píše:ad piesok, preco pevne nervy? bordel sa drzi na povrchu piesku a je lahsie ho odsat ako zo strku..akurat obcas nasajes aj nejake to zrnko, s tymto mam bohate skusenosti a vobec to neni problem.

Veď toto som mal na mysli. Nehovorím že je to problém, tiež s tým mám skúsenosti. Ale zbytky po mandlovníkových listoch sú dosť ťažké, a kým ich nasaje, vcucne dost veľa piesku naraz, čo zvykne upchať hadicu.... Preto pevné nervy :sun
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod Belial » Pon 25. Apr 2011 17:58:16

Pekná nádrž...
Ale k tým diskom čo tam plánuješ by ešte bodli nejaké tie satańopercy... :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia