Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Filter pre mini-tanganiku

Poslaťod ollisvk » Pon 30. Nov 2009 19:45:50

ja mam 2 filtre JBL a neni som spokojny s nimi, mal som spolu ze som ich kupoval naraz
ollisvk

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 20:54:54

Máš s nimi nejaké technické problémy, alebo ti proste len nesedia?
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 30. Nov 2009 21:24:05

admin: tak ja neviem ci zijem v nejakej alternativnej realite, ale ten atman AT-3355 som nasiel len na jednej stranke a stal 97 eur, tak neviem ci je to "lacna" aleternativa :shock:

LaciP: cerpacia hlava a biomolitan? to viac menej bude modifikovany vnutorny filter, nie? V tom pripade to bude zase o tom, ze mi to bude brat objem, a navyse neviem ako to zamaskujem... skusim kuknut ten navod tu na stranke, porozmyslam a uvidime...predsa len, ecka su ecka :D

belial: zase asi ina dimenzia, lebo vsade kde som pozeral su JBLka drahsie ako eheim classic...

EDIT:Hm, tak som sa trochu pohrabal v clankoch a cenach a ten bioakvacit s cerpadlom je cenovo velmi zaujimava alternativa...Aky velky kvader by bolo treba na efektivnu filtraciu? 8x8x20 cm by stacil, alebo treba vacsi? Zacinam uvazovat aj nad tym, ze by som to skusil skryt za kusok polystyrenoveho pozadia niekde do rohu (kredit za napad neoac-ovi ;) ). Akurat ide o to, aky velky kus akvacitu tam fuknut a ake velke diery do pozadia navrtat. Ryby snad cestu von najdu, ak bysa tam zatulali :D
Naposledy upravil Aldebaran dňa Pon 30. Nov 2009 21:49:28, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 21:48:51

Tomáš pravdu, ja keď som kupoval filter, tak som ho porovnával s ecco pro. Classic sa mi nepáčil, lebo nemá vo vnútri koše na médiá, takže som nad ním ani neuvažoval. No a tie Atmany prekvapili cenou aj mňa. Na to, že je to china sú asi až moc drahé... Ale myslím si, že keď dáš do akva čerpaciu hlavu za cca 10-12 euro, na ňu napichneš kocku 10x10x15 cm tak ti to až tak veľa miesta nezaberie a ušetríš euráče. A o to ti predsa ide, či nie?
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Pon 30. Nov 2009 22:06:08

Belial píše:Tomáš pravdu, ja keď som kupoval filter, tak som ho porovnával s ecco pro. Classic sa mi nepáčil, lebo nemá vo vnútri koše na médiá, takže som nad ním ani neuvažoval. No a tie Atmany prekvapili cenou aj mňa. Na to, že je to china sú asi až moc drahé... Ale myslím si, že keď dáš do akva čerpaciu hlavu za cca 10-12 euro, na ňu napichneš kocku 10x10x15 cm tak ti to až tak veľa miesta nezaberie a ušetríš euráče. A o to ti predsa ide, či nie?

tak ked su este aj made in china za 97 eur, tak to dakujem pekne :shock:
jo, mal som taku rozhadzovacnu naladu spociatku, ale akosi ma to prechadza, ked vidim tie lacne alternativy :)

ta hlava s molitanom sa mi zacina pacit, len musim vymysliet ako to nejak sikovne schovat. Ked uz teda ide o hlavy (:D), aku by ste odporucali? ked som bol ochotny dat okolo 60 ecok za vonkajsi filter, tak radsej tu hlavu nejaku kvalitnu a hlavne tichu, hoci aj za 20-30 eur. Vraj Hagen Powerhead je dobry, akurat neviem, ci je 50 Hz tiche alebo hlucne :D
este je tu Eheim aquaball powerhead, ale tu ani nie je hlucnost...
Cinske ani polske veci nechcem, s Aquael mam zle skusenosti a Cinu tak nejak z principu neriskujem :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 22:09:28

Bráchovi šlape v akva už pár rokov Atman. Je spoľahlivý, úplne tichý a lacný. Počul som, že aj resun sú celkom dobré a lacné, ale nemám s nimi vlastnú skúsenosť. No a na hlave sa ti prakticky nemá čo pokaziť...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Pon 30. Nov 2009 22:19:10

Uplne tichy a spolahlivy, to su veci o ktore mi hlavne ide.tak sa pojdem poobzerat v blizkom okoli po nejakej takej hlave a uvidime.

Teraz uz len musim domysliet to maskovanie a problem by mal byt vyrieseny...
Dakujem za nazory a tipy, ak ma niekto nejake dalsie, kludne ich napiste :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 22:24:10

A keby si skúsil vyrobiť len také nejaké rohové 3D pozadie za ktoré by si skryl techniku?
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Pon 30. Nov 2009 22:28:37

Belial píše:A keby si skúsil vyrobiť len také nejaké rohové 3D pozadie za ktoré by si skryl techniku?

no veď to som mal na mysli, len si nie som istý, či môžem do akvárka napchať obyčajný nafarbený polystyrén, alebo dať radšej sklo s nalepenou bridlicou (to bude asi blbý nápad, keďže tam treba diery na nasávanie a výpust). Nebude sa ten polystyrén drobiť, rozpadať alebo nejak kaziť vodu?
V podobnej téme admin radil neoac-ovi, že stačí aj 2 cm od filtra vzdialenosť pozadia, takže tak nejak by som to aj skúsil, len to musim ešte konkretne premyslieť a zrealizovať.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 22:33:54

Polystyrén je v pohode. Vytvaruješ, natrieš epoxidom, posypeš jemným štrkom, neutralizuješ a máš hotovo (to je len veľmi zjednodušená verzia). Na youtube je fúra návodov... ;)
Obrázok užívateľa
Belial

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia