Geophagus sp. pindare

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Geophagus sp. pindare

Poslaťod Rostratus » Ned 23. Aug 2009 13:22:14

(táto téma bola presunutá zo starého fóra Cichlidportal.sk)

Jirka:

Dobry den chtel sem se zeptat zda nekdo vlastni nejake Geophagy pindare a popr. se podelit o nejake informace :)

ale piste sem i ohledne dalsich druhu perletovek jsou to krasne ryby :)

Administrátor

Ahoj Jirka, vyzeraju to byt zaujimave rybky. Myslim ze ich chova Jancibie.

stiff

Ja mam geophagus brasiliensis 3 ks prave od jancibie. Su to velmi pekne, mierumilovne rybky, samcek ma cca 20cm, samice su mensie. Su to klasicki pozieraci dna, takze vytrvalo "bagruju". Potrbuju strk jemnej frakcie, ale to nie je podmienka - ja ich mam v nadrzi, kde je frakcia 5 - 7 mm a zjavne im to nevadi. S odchovom skusenosti nemam (aj ked uz predvadzaju svadobne tance), ale co viem, tak su to tlamovci....Geophagy malo kto chova, takze asi bude dost problem ich zohnat

jancibie

Ja tieto ryby nemam a pravdepodobne nikdy nebudem mat,su totiz priliz jemne a nedokazu prosperovat s mojou srdcovou zalezitostou-stredoamerickymi cichlidami.Mal som donedavna v ramci rodu urcite najagresivnejsie Geophagus brasiliensis.Aj ked sa im co sa tyka velkosti niektore druhy tzv.pravych geophagov vyrovnaju,nakolko napr. Geophagus surinamensis dorasta az do 30cm,su priliz citlive na stres,ktory im mozu sposobovat temperamentnejsie ryby.Takze treba dobre premysliet,ake ryby k nim umiestnime.Mimo ostatnych pravych geophagov z cichlid asi rod Heros a Uaru.

Jirka

tak ja mam par ted uz zase pripravuji ke treni ale jedu pryc takze stoho nic nebude ale po prazdninach planuju odlovit mlade a vykrmit je ... tak uvidime co se tice pisku 5-7mm ... daval byhc pozor protoze hrozi uduseni ... muj samec ma 17cm samicka + - 14 cm , odesel mi fotak tak aspon natocim video z mobilu tak uvidime :) jinak pisek mam zrnitost 6kg 0,8mm a 15kg 1-2mm .... vic bych nedoporucoval ... rybam se pak spatne filtruje dno .... a kusy potravy muzou propadnou az upne dolu .... jinak zatim z dostupnych zdroju mam jediny chovny par G. pindare v CR doufam ze se to brzy zmeni :) jsou to krasne ryby ... mam spolecne snimi krunyrovce 3x L018 baryancistrus gold nugget

Administrátor

Ahoj Jirka, tak neake foto, alebo video ma celkom zaujima. Budem sa tesit, ked nieco posles. Len skoda ze mas problem s fotakom.

stiff

Ked bude niekedy v buducnosti prilezitost, tak by som mal zaujem o zopar kusov od teba.......Mlade geophagy vraj dost pomaly rastu, takze casu je dost.

Jirka

no ted zrovna nedavno sem daval pryc 2 mlade jedna mela 8cm a druha + - 6-7cm

jinak na odber by byly nekdy v zime okolo vanoc kdyz se ted nejak zadari ... ale zrovna pojedu na 14dni pryc .... takze budu muste poskat az na dalsi mesic :)

stiff

No cestu do Ciech momentalne nemam v plane, takze casu je naozaj dost....................

Jirka

tak neco z archivu :)

... tohle je samec ta fotka je starsi jak mesic trosku sem se sekl .. + - 3 mesice

ted ma delsi ploutve proste je krasnej az budu moct hned se o vse podelim :)

a planuji spolecnost pribudou cichlidky vysokoploutve 1+2 :)

Obrázok

tak tady jedna starsi fotka ... + - mesic .... omluvte kvalitu fotak postupne odchazel

Administrátor

Pri tejto príleitosti, keď sa preberá táto konkrétna rybka som si dovolil pridať dve videá do videogalérie, kde je vidieť párik týchto rýb a ich mlaď.

http://www.cichlidportal.sk/index.php?option=com_seyret&Itemid=83&task=videodirectlink&id=18
http://www.cichlidportal.sk/index.php?option=com_seyret&Itemid=83&task=videodirectlink&id=19

brova

Geos jsou nádherné ryby, kdybych měl pro ně dostatečné AQ, tak bych šel do Geophagus argyrostictus a nebo do Geophagus altifrons. A ještě mne zajímá Satanoperca jurupari.

Jirka

jurupari jsem mel ... altifrons se nedovazeji ..... ostatne pindare taky ne .. byla nahoda ze je pan kucera z vivarka sehnal ... tak doufam ze dalsi odchov se povede .... :)

brova

Znáš pana Kučeru? Já mám od něj Krobia sp.Xingu. Občas mi schání ryby i do Tanganyiky.

Jinak Geos altifrons mají tady.

Kód: Vybrať všetko
http://www.kalaba.eu/

Jirka

tak se mi vytreli pindare :)

brova

Tak to gratuluji

Administrátor

ja tiež gratulujem. potom hoď foto do éteru... všetci sme zvedavý !

Jirka

v tom je ten hacek ... zitra jedu na dovolenou ... na 14 dni :D

Jirka

Tak sem tu s new infem .... skocil sem domu z 80km vzdaleneho kempu :D skontrolovat jak se babicka stara o poter a taky se kouknout kolik prcku je .... s potesenim muzu konstatovat nejvjetsi snuzku kterou jsem zatim mel ... hejno prcku cita 100ks a neco navic dneska sem dal delat dalsi artemky ... za 4 dny se vracim uz na trvalo tak doufam ze prcku moc neubide a chtel bych aspon 10ks odchovat tot moje skromne prani :) rodice se staraji vse jak ma byt ! :)

Administrátor

Tak to je parada Jirka... dufam ze ti zostane vacsina zo 100 a nielen 10 ks

Jirka

taky doufam .... ale sem skromnej ... pak muzu byt jedine prekvapenej :) jinak rostou rostou uz maji i flek :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Geophagus sp. pindare

Poslaťod Belial » Pia 28. Aug 2009 20:15:25

Chalani a Geophagus sp. Tapajos Red Head nechová nikto? V poslednej dobe nad nimi dosť často uvažujem, ale zohnať ich je nadľudský výkon.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod stiff » Pia 28. Aug 2009 20:33:04

Aj ja ich už nejaký ten čas naháňam... Mám sľúbené z Čiech, len treba čakať.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Belial » Pia 28. Aug 2009 20:38:44

Sa potom hlásim ako prvý na poter. ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod stiff » Pia 28. Aug 2009 20:42:58

dohodnuté 8-)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jirkaa » Str 23. Sep 2009 1:19:39

Tapajosy jsou bezne k sehnani :D :D ... v Cr se cena mladych pohybuje okolo 50kc/kus :D :D ....
jinak Geop. pindare rostou uz maji + - 4cm

Jo a nejde mi stary nick Jirka tak kdo nevi sem to ja :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod Belial » Str 23. Sep 2009 19:53:33

Veď práve že v čechách sa chovajú a tu u nás ani chýru po nich... :( A tá cena za mladé je tiež super...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Rostratus » Str 23. Sep 2009 21:52:52

Tak sa postavím do rady a ja som druhý, ktorý má záujem. Stiff rozmnožuj, rozmnožuj.... ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Jirkaa » Str 23. Sep 2009 22:55:57

pokud nekdo ma zajem .... budu do mesice prodavat geophagus sp. pindare cena bude + - 150kc/kus , ale neposilam takze pokud si chcete udelat vylet :D :D :D ....jinak pokudy by jste si udelaly vylet mohl bych sehnat i geop. tapajos red head :))
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Sep 2009 9:43:56

Odkiaľ si presne? Aby sme mali predstavu ako je k tebe ďaleko ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Ďalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť