Moje skromne zaciatky ma niekdo napad co a ako vylepsit??

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Moje skromne zaciatky ma niekdo napad co a ako vylepsit??

Poslaťod uzivatel » Uto 22. Feb 2011 18:56:08

moje skormne zaciatky a konick ... hore je 88 l nadrz dole 45 ... ma niekdo napad co a ako vylepsit??
V dolnom akva je odchov 18kusov kakadu
v hornom akva zas par skalarou , par tetra citronova .. a samica apistograma cacaduois
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Moje skormne zaciatky ma niekdo napad co a ako vylepsit??

Poslaťod Nawi » Uto 22. Feb 2011 20:45:19

no to vsetko zalezi na tebe,co by si chcel vylepsit?,ja by som v prvom rade uvazoval o vacsom aqua,apon o 200l.a co tak kupit do aqua nejake rastlinky?
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod nobody » Uto 22. Feb 2011 20:59:28

priklanam sa k pigeonovi. zvacsit akvarko sam som mal 80 neskor 130 a teraz mam 6 rokov 200 litrov a ukecavam polovicku doma ze dame vacsie ale zatial ako keby ma ani nepocuvala :( ta 200vka mi pripada v sucasnoti uz zase mala. takze ja keby mozeme hned skocim na 300 az 350.
co sa tyka tychto akv tak tie rastliny. vyhodil by som ohrievac z vacsieho. pokial si v byte tak ta voda sa neochladi pod 24° po cely rok svoje dohreje osvetlenie. a nieco malo par kamenov mozno este o 1 cm pridat vrstvu strku ale mozno by som vsetok vyhodil a dal tam jednofarebny biely.
a co sa tyka ryb ja som teda amaterv chove cichlid ale pre cichlidy na dlhodoby pobyt to stacit nebude (objemovo).
nobody

Been thanked: 4 times

Poslaťod Nawi » Uto 22. Feb 2011 21:13:46

to ano 88l je male aqua,a ty mas tam aj skalare tie potrebuju vacsie aqua.urcite v prvom rade to chce vacsie aqua,ak je moznost nevahal by som
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Re: Moje skromne zaciatky ma niekdo napad co a ako vylepsit??

Poslaťod uzivatel » Str 23. Feb 2011 17:49:12

Na vecsie akvarium niesu .. eu ani priestor o ked som z rodinneho domu je to skoda a jak sa vrvi na vecsu litraz si ani netrufam koli mojim skusenostiam z chovom ryb.

Co sa tyka skalarov boli mi dane do daru z toho dovodu aby sa mali deti v dome naco pozerat a nie preto aby sa chovali v akva.
Samotne akrium a som uz pred donesenim skalarov mal takze preto su v tejto nadrzi ja ich osobne lutujem no v okoli ich nik neche tak preto su umiestnene v malej nadrzi.
uzivatel

Poslaťod mlaka » Str 23. Feb 2011 17:51:12

K tým skalárom jednoznačne rastliny, najlepšie nejaké trávy, valisneriu, alebo niečo podobné.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Pito » Str 23. Feb 2011 18:24:46

na to akvarko so skalarom by som dal dozadu ciernu tapetu, uzemnil koren a dokupil aspon 10-15 neoniek. samozrejme aj rastlinky konkretne nejake valisnerie spiralis alebo kryptokoryny. tie aj robia vodu kyslejsou co je dobre pre dany druh ryb. /skalare neonky tetry./
mal som skalare aj v 100l akvarku a drzali sa tak ked ich tam nie je kvantum, tak pre par to staci.
a do toho druheho samozrejme rastlinky a apistogramu s mladymi. pokial nechces investovat do toho vela penazi tak musis spekulovat nad podobnymi kombinaciami.
tak ti drzim palce ale akvaristika v dnesnej dobe je velmi drahy konicek. :sad
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Been thanked: 27 times

Poslaťod Nawi » Str 23. Feb 2011 20:44:04

veru akvaristika je v tejto dobe drahy konicek....a skus tam prihodit nejake rastliny(valisneria,cryptocoryne,anubias a ani echynodorus by nebol spatny)drzim palce a som zvedavy na fotku aqua po vylepseni
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod peter10 » Str 23. Feb 2011 23:08:42

už ako ti tu pisali asi krajsi piesok nejaka tapeta rastlinky ale ja by som na tvojom mieste zvolil jedno a večšie sam uvydis ze ti bude male prisiel som na to pri mojom 100litrovom akvariu ked tam chces dat co sa ti paci musit to tam natesnat a tym ti zostava menej miesta pre rybky to je moj skromny názor
peter10

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod uzivatel » Štv 24. Feb 2011 13:55:32

vdaka za rady .
ohladom rastliniek nieco urcite zozeniem aviem i kde .. len tu je este par otazka cim to hnojit aby rastlinky prezili a ake svetlo pouzit aby sa im darilo co najlepsie ??
Jednu vec viem ze neonki ku skalarom nedam .. raz som ich v akva mal spolu a neonki do tyzdna pokapali koli skalarom aspon v mojej praxi to tak je .
uzivatel

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia