Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 22:31:07

Aldebaran píše:myslel som si, ze len jeden :)
V podstate som bol trochu prekvapeny ze az 8-10 kusov tam vojde, a este 4 dalsie, relativne velke rybky...to ma celkom potesilo :)
Zatial je asi najvacsi kandidat bud multifasciatus alebo caudatopunctatus, uvidime co sa bude dat zohnat u nas.

A aky je nazor na julidochromisov ku snekacom? viacero nazorov, co som na nete cital, odporuca jeden par ku snekacom, dokonca aj do mensieho akvaria.

este jedna otazka: aky vykonny filter je treba pre taku osadku? bude stacit vnutorny, alebo treba nejake velke a drahe externe systemy (osobne dufam ze staci vnutorny).

Julidochromisy sa pohybujú viac medzi skalami a altolamprologusy sa pustia aj do voľnej vody, tak preto tie. Aby si nemal zbytočne prázdny vrch akva...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 22:33:56

neoac píše:pripojim sa aj ja do debaty sice už sme to preberali trošku v inej teme
ja mam podobne akva 80cm dlžka 30 širka a 40 vyška uvažujem o malawi ale nevylučujem Tanga
čo poviete na kombinaciu: 5 parov Lamprologus similis a 2-3 pary Altolamprologus calvus každy par inej farby bude to okrasne akva ale samozrejme že chcem aby sa ryby citili fajn :P

Ja mám len o málo menšie akva a mám tam 10 L.meleagris a altolamprogusy som tam už nedával aby to nebolo moc prerybnené. 3 páry sa mi zdá už veľa...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Ned 22. Nov 2009 22:34:53

Aha, to ma nenapadlo...tak potom fakt radsej tie altolamprology...uvidime, co sa mi podari zohnat
Tie ulity pre snekace musia byt nejak specificke (myslim druhovo), alebo stacia nejake prihodne velke roznorode ulity?
a diky za tip na ten filter, idem kuknut tu temu :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 22:44:20

Aldebaran píše:Aha, to ma nenapadlo...tak potom fakt radsej tie altolamprology...uvidime, co sa mi podari zohnat
Tie ulity pre snekace musia byt nejak specificke (myslim druhovo), alebo stacia nejake prihodne velke roznorode ulity?
a diky za tip na ten filter, idem kuknut tu temu :)

Ja som ulity nazbieral u nás v lesíku z obyčajných slimákov a stačia... ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Ned 22. Nov 2009 22:59:29

na to som sa spoliehal- musim sa nabuduce poprechadzat aj s polovickou po ich zahrade, tam je slimakov habadej :lol:
Celkom sa mi to zacina pacit, vlastne som sa spociatku dost bal, ze ma ludia vysmeju, ze chcem take male africke akvarko, ale vyzera to pomerne zvladnutelne, tak sa tesim.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod neoac » Ned 22. Nov 2009 23:01:32

mne sa strašne pačia morske ale budu asi drahe a nikde som ich nevidel
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod Belial » Pon 23. Nov 2009 9:30:30

Aldebaran píše:na to som sa spoliehal- musim sa nabuduce poprechadzat aj s polovickou po ich zahrade, tam je slimakov habadej :lol:
Celkom sa mi to zacina pacit, vlastne som sa spociatku dost bal, ze ma ludia vysmeju, ze chcem take male africke akvarko, ale vyzera to pomerne zvladnutelne, tak sa tesim.

Dôležité je správne si vybrať ryby a dá sa všetko... ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Pon 23. Nov 2009 11:19:41

dnes som bol na malej tour za lamprologusmi v Kosiciach, vyzera to tak, ze by mali byt v pohode zohnatelne ocellatusy Gold, multifasciatusy aj simillisy, caudopunctatus asi nie, este sa musim na tie altolamprologusy spytat, to som dajak zabudol, lebo ten predavac vyzeral ze ma dost naponahlo :D

Takze vyber sa zrejme zuzi na tychto malych bagristov...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Karpatska » Pon 23. Nov 2009 14:48:58

Belial píše:
neoac píše:pripojim sa aj ja do debaty sice už sme to preberali trošku v inej teme
ja mam podobne akva 80cm dlžka 30 širka a 40 vyška uvažujem o malawi ale nevylučujem Tanga
čo poviete na kombinaciu: 5 parov Lamprologus similis a 2-3 pary Altolamprologus calvus každy par inej farby bude to okrasne akva ale samozrejme že chcem aby sa ryby citili fajn :P

Ja mám len o málo menšie akva a mám tam 10 L.meleagris a altolamprogusy som tam už nedával aby to nebolo moc prerybnené. 3 páry sa mi zdá už veľa...

ahoj ako máš dlho tie meleagrisy?
btw. mal som ich na ploch 100*40 ako som písal 8 ks, to bolo na začiatku kým som nemal väčšie akva ale v konečnom dôsledku som dopadol po krátkej dobe tak, že ostali 5 a potom to ubúdalo až do počtu 2 ks. Len aby si raz nebol prekvapený.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Karpatska » Pon 23. Nov 2009 14:52:38

Aldebaran píše:dnes som bol na malej tour za lamprologusmi v Kosiciach, vyzera to tak, ze by mali byt v pohode zohnatelne ocellatusy Gold, multifasciatusy aj simillisy, caudopunctatus asi nie, este sa musim na tie altolamprologusy spytat, to som dajak zabudol, lebo ten predavac vyzeral ze ma dost naponahlo :D

Takze vyber sa zrejme zuzi na tychto malych bagristov...

ahoj včera som ti odpísal ale evidentne to tu nedalo, takže niečo asi z netom.

Ale ber to tak, že dva druhy Lamprologusov zlý nápad a ktomu calvusovi, tiež nie lebo dlžka malá ale skús pozriež altolamprologus sp. sumbu shell.

a multáci alebo similis si skôr myslím ale nechám to samo na tebe ale ako vravím je veľká šanca, že sa ti vybijú na takej ploche ak pôjdeš napr. do L. ocelatus gold 10 ks podľa mna nereálne max 6 ks napr. Ja som sa o tejto záležitosti bavil s pánom I. fuliérom. Toľko k tomu
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť