tropheusi co k nim?

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: tropheusi co k nim?

Poslaťod Rostratus » Ned 22. Nov 2009 9:34:15

Bloat a mrazené ma celkom zaujíma. Môžeš nám prosím ťa napísať čo konkrétne mrazené si používal na skrmovanie svojich rýb?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Ned 22. Nov 2009 9:41:26

hobo píše:Na 90% som mal boat z mrazeného. Nemám s mrazeným dobré skúsenosti. Aj ked som mal malawi tak ked som mal nejaký uhyn to bolo podla mna z mrazeneho. Viem že vela akvaristov má iný názor vrátane tých od ktorych mám tropheusy, a to su naozaj odborníci jedni z najlepších na slovensku. Ale ja mrazenému už nedôverujem. A čo sa týka krížencov, nie som si celkom istý že by sa až tak velmi miešali medzi sebou. A ked aj, tak tých pár čo by prežilo, vela by ich asi nebolo, by som si jednoducho nechal. Aj ludia sa občas krížia :lol:

Môj názore je taký, že proste mrazeného dávame veľa. Keď porovnám koľko dáme vločie /aký to má reálny objem/ a vyzerá to veľa,tak mrazeného dáme napr. kocku a to má omnoho viac výživy. Podľa mňa nevieme len dávkovať.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod hobo » Ned 22. Nov 2009 11:10:35

Používal som cyklop a artemie. Ale cyklop len ked boli malé. Takže dá sa povedať že artemie. A nedával som mrazenú kocku hned do akvarka ale najprv som rozpustil v pohari. Ja som mal pri malawi už aj take že ryba ktorej nič nebolo po nažraní náhle uhynula. Niečo može byť v predchádzajucom názore že mrazene je výživnejšie a nevieme ho dávkovať. A strašne hltavo ho žerú a dostane sa omnoho viac tym silnejšim jedincom a potom je to vela pre nich. Vločky sa viac rozdelia v akvarku a neprežeru sa len určite ryby ako pri mrazenom. Ale to je len moj názor, netvrdím že to tak musí byť
hobo

Poslaťod Karpatska » Ned 22. Nov 2009 14:39:07

Ja to riešim tak, že dám najprv vločky a napr. zo stredu pustim mrazené. Dávam 1k1 cyklop,artemiu ale tiež len 2 do týždňa. Ale určite to spestrí jedálniček.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod kofola » Ned 22. Nov 2009 19:48:47

Pre trofikov je jasne za skor rastlinnu potravu. U mna najlepsie zabera spenatova zmes. Som zastancom toho, ze ryby by mali zrat priemyselne vyrabane krmivo len ako doplnok z nudze. V prirode tiez vlocky nezeru a prezivaju. Je mi vsak jasne ze pohlad na zerucich trofikov je uchvatny, preto si viem predstavit, ze si ich krmil 4x denne a zradlom si nesetril. Z toho mozno 1x ranno a potom 3x v pribehu poobednajsich 5 hodin. Trofikov sa ja snazim krmit 3 x denne s ROVNAKO dlhymi prestavkami medzi krmeniami hlavne rastlinnou zlozkou. Na spestrenie davam artemiu aj cyklopa, ale len 1 - 2 X za tyzden a to v pomere asi 1/4 toho, co davam rovnakemu poctu ryb malawi. Dufam ze som sa spravne vyjadril :P
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod hobo » Ned 22. Nov 2009 23:05:18

trofikov som krmil a aj krmim 2 krat denne, cez vikend 3 krat. a v primeranom množstve. problem je podla mna v mrazenej strave pre tropheusov. ale je to moja skusenosť. ale poznam človeka z nitry ktory je dosť dobry na trofikov a myslím že prestal s mrazenym tak isto po nie dobrych skusenostiach
hobo

Poslaťod Karpatska » Str 25. Nov 2009 20:42:32

kofola píše:Pre trofikov je jasne za skor rastlinnu potravu. U mna najlepsie zabera spenatova zmes. Som zastancom toho, ze ryby by mali zrat priemyselne vyrabane krmivo len ako doplnok z nudze. V prirode tiez vlocky nezeru a prezivaju. Je mi vsak jasne ze pohlad na zerucich trofikov je uchvatny, preto si viem predstavit, ze si ich krmil 4x denne a zradlom si nesetril. Z toho mozno 1x ranno a potom 3x v pribehu poobednajsich 5 hodin. Trofikov sa ja snazim krmit 3 x denne s ROVNAKO dlhymi prestavkami medzi krmeniami hlavne rastlinnou zlozkou. Na spestrenie davam artemiu aj cyklopa, ale len 1 - 2 X za tyzden a to v pomere asi 1/4 toho, co davam rovnakemu poctu ryb malawi. Dufam ze som sa spravne vyjadril :P

JJ takto som si to niako predstavoval.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod trophik » Štv 26. Nov 2009 16:57:17

kofola píše:Pre trofikov je jasne za skor rastlinnu potravu. U mna najlepsie zabera spenatova zmes. Som zastancom toho, ze ryby by mali zrat priemyselne vyrabane krmivo len ako doplnok z nudze. V prirode tiez vlocky nezeru a prezivaju. Je mi vsak jasne ze pohlad na zerucich trofikov je uchvatny, preto si viem predstavit, ze si ich krmil 4x denne a zradlom si nesetril. Z toho mozno 1x ranno a potom 3x v pribehu poobednajsich 5 hodin. Trofikov sa ja snazim krmit 3 x denne s ROVNAKO dlhymi prestavkami medzi krmeniami hlavne rastlinnou zlozkou. Na spestrenie davam artemiu aj cyklopa, ale len 1 - 2 X za tyzden a to v pomere asi 1/4 toho, co davam rovnakemu poctu ryb malawi. Dufam ze som sa spravne vyjadril :P

to je pravda ze v prirode nezeru vlocky ale zas musis brat do uvahy ze ryby nemas z jazera ale od neakeho chovatela a su naucene od narodenia na taketo krmivo. pokial nemas divoke
Obrázok užívateľa
trophik

Poslaťod Karpatska » Štv 26. Nov 2009 18:22:08

trophik píše:

to je pravda ze v prirode nezeru vlocky ale zas musis brat do uvahy ze ryby nemas z jazera ale od neakeho chovatela a su naucene od narodenia na taketo krmivo. pokial nemas divoke

Ale nezabúdaj na to, že napr. I.Fulier kŕmi pravidelne mrazeným,tak aké naučené :D. Záleží od chovateľa preto sa vždy pýtam, čím kŕmi.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod kofola » Pia 27. Nov 2009 7:33:14

Od chovatela, ktory odchova Tropheusy na vlockach by som asi zvazoval nakup ryb. Je vela chovatelov, ktori maju svoje ryby naozaj radi a vlockam sa oblukom vyhybaju.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť