Syndróm novozaloženého akvária

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Syndróm novozaloženého akvária

Poslaťod Byk1984 » Ned 30. Jan 2011 1:48:24

bola otazka ci si pozadie neutralizoval otcom.Mohol si ist podla navodu,ale kto vie podla akeho.Pozadie treba neutralizovat otcom,inak sa ti tam mozu dostat skodliviny
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod Matej » Ned 30. Jan 2011 1:48:49

SSimon píše:Totalna pohroma.. absolutna pohroma ja neviem co dalej....

prisiel som o par hodin domov,akvarium uplne mutne,20 ryb mi po 3 rokoch uhynulo,ja ja neviem vobec co robit,ledva pisem tento text,su to len ryby,ale pre mna kazdy zivot znamena daco.. absolutne ma to polozilo,absolutne.....

zacrhanil som prisavnika,jednu socofoli,a dokonca sa mi vytreli niake ryby,pretoze som nazbieral 6 malych priesvitnych novozrodencov... Neprajem nikomu aby toto zazil co ja,ja neviem co sa stalo,cim sa to sposobilo,pozadie mi tvrdlo 3 dni na radiatore. pozadie je do teraz tvrde,ale voda vonia ako epoxy... vsetko som postupoval podla navodu.. uz to nepatri sem do temy ale niekde inde,ale nemam silu vobec to hladat a pisat niekde... stalo sa mi nieco strasne,a je to moja vina ze som siel prec,kebyze som doma,vidim,ze lapaju dych ako aj ta posledna.. vsetky ryby sa zadusili pretoze mali otvorene papulky.. okyslicenie mi slo na plno.. ja nezaspim.

Klud. Posral si to. Umreli ti ryby a vsetci vieme ako sa citis. Spravil si chybu, moc zmien naraz, ale uz to nevratis. Predychaj to, a potom zacnes nanovo. Kazdemu obcas podochnuj ryby a ver tomu ze kazdy ma potom chut uz radsej nic nechovat. Ale takto to proste chodi. Trosku sa odosobni, su to len ryby, neumrel ti nikto z rodiny, aj ked to stale proste cloveka mrzi. Tiez som bol smutny ked som nasiel vyskocenu rybu ale tak to proste obcas je. Drzim palce.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod SSimon » Ned 30. Jan 2011 2:05:20

dakujem.. jasne su to len ryby ale je to smutne.. samozrejme ocot ostrekovany dva krat po intervaloch prvy postrek 30min posobenie,druhy postrek 30min,a oplachnutie.. robil som to podla navodu od admina na stranke malawi.cz ci ako..

tesil som sa ze uz konecne ma byt akviarium ako sa patri ale zakrikol som to
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod vladko » Ned 30. Jan 2011 10:09:30

SSimon píše:Totalna pohroma.. absolutna pohroma ja neviem co dalej....

prisiel som o par hodin domov,akvarium uplne mutne,20 ryb mi po 3 rokoch uhynulo,ja ja neviem vobec co robit,ledva pisem tento text,su to len ryby,ale pre mna kazdy zivot znamena daco.. absolutne ma to polozilo,absolutne.....

zacrhanil som prisavnika,jednu socofoli,a dokonca sa mi vytreli niake ryby,pretoze som nazbieral 6 malych priesvitnych novozrodencov... Neprajem nikomu aby toto zazil co ja,ja neviem co sa stalo,cim sa to sposobilo,pozadie mi tvrdlo 3 dni na radiatore. pozadie je do teraz tvrde,ale voda vonia ako epoxy... vsetko som postupoval podla navodu.. uz to nepatri sem do temy ale niekde inde,ale nemam silu vobec to hladat a pisat niekde... stalo sa mi nieco strasne,a je to moja vina ze som siel prec,kebyze som doma,vidim,ze lapaju dych ako aj ta posledna.. vsetky ryby sa zadusili pretoze mali otvorene papulky.. okyslicenie mi slo na plno.. ja nezaspim.

tak asi si nerobil podla navodu ako si mal, neutralizoval si pozadie?
a voda bola preto biela lebo sa zabehavalo AQ... skoda ze si neprecital vsetko ako si mal.
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Rostratus » Ned 30. Jan 2011 10:24:39

Úprimne mi je to ľúto čo sa ti stalo, ale bohužial je už neskoro. Teraz budeš musieť úplne nanovo založiť akva, poriadne to vydrhnúť - myslím sklo. Piesok by som dal radšej úplne nový. S pozadím je to diskutabilné. Nevšimol si si niekde, že by miestami pozadie lepkalo? V tom prípade si nezamiešal správny pomer živice, tužidla. Vtedy ti ani neutralizovanie nepomôže. Akú si dal poslednú vrstvu na pozadie?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod SSimon » Ned 30. Jan 2011 12:50:24

posledna vrstva cisto len epoxy s piesok bez farby.. pozadie mi nelepilo..
musim vyskusat pozadie hodit do inej nadrzi a pozorovat ci to bolo tym alebo nie. cista voda,a len pozadie.

keby to pozadie pusti epoxy tak by malo byt pozadie maksie nie? zadnu cast polystyrenu som ale nenatieral,ale pocul som o tom ze polystyren by sa mohol rozpustat,ale ze by?

Vladko: ako som pisal,dal som 1/2 vody zo zabehnuteho akvaria,a cistu vodu dolial.. voda bola mutna,vtedy som tusil ze je to zabeh,ale ako som prisiel domov voda bola totalne mutna,nebolo v nom vidiet nic,ako hmla.. toto nebol sindrom novozalozeneho akvaria,uz som vela krat napustal aj uplne cistou vodou,viem kedy je voda mutna z toho ked sa zabehava. Bol som len v tom ze mam prvy krat jemny strk podobny piesku,a vodu som mal 2 dni mutnu furt taku istu aku ked som napustal.. no o par hodin sa daco stalo nieco proste pustilo a voda bola totalne ako hmla.
Naposledy upravil SSimon dňa Ned 30. Jan 2011 12:59:32, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod vladko » Ned 30. Jan 2011 12:53:59

SSimon píše:posledna vrstva cisto len epoxy s piesok bez farby.. pozadie mi nelepilo..
musim vyskusat pozadie hodit do inej nadrzi a pozorovat ci to bolo tym alebo nie. cista voda,a len pozadie.

keby to pozadie pusti epoxy tak by malo byt pozadie maksie nie? zadnu cast polystyrenu som ale nenatieral,ale pocul som o tom ze polystyren by sa mohol rozpustat,ale ze by?

ja som svoje natrel epoxy opieskoval .. 3x ... nechal vyschnut, zadnu stranu som natrel transparentnym silikonom, neutralizoval a supol do AQ ... ja som pach po epoxy necitil skoro vobec citil som len silikon..
skoda uhynu ryb :( nedbanlivostou
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod SSimon » Ned 30. Jan 2011 13:01:38

dik za podporu,ja som si to nemal s kadial vycucat ze sa mi to pusti a uhynu mi ryby..

vsetko som spravil ako ty, ibaze som nenatrel zadok silikonom,co je uplne zbytocne si myslim.
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod vladko » Ned 30. Jan 2011 13:03:42

SSimon píše:dik za podporu,ja som si to nemal s kadial vycucat ze sa mi to pusti a uhynu mi ryby..

vsetko som spravil ako ty, ibaze som nenatrel zadok silikonom,co je uplne zbytocne si myslim.

ja som to natieral len kvoli tomu aby sa nelupali gulicky a nezrali to ryby :think
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Ned 30. Jan 2011 13:07:01

Ahoj ja tiež nenatieram zadnú stenu, je to zbytočné a polystyrén v akva nieje toxický ako sa niekde píše. Mám ich vo svojích akváriach a určite by som to neriskoval. Otázka znie, či náhodou tá voda, ktorú si tam napúšťal nemohla byť neako kontaminovaná. Človek nikdy nevie. Možno prechlórovaná. Ťažko povedať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia