Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Poslaťod tomas120 » Pia 07. Jan 2011 12:13:30

Mal som tam tie čo som už spomínal a platy korálové cca 30 kusov aj s tými čo sa mi tam prirodzene množili...PMDD môže pri predávkovaní poškodiť rybám, to je jasné, len mňa zaujíma ako na toto hnojenie reagujú tieto cichlidy. Keďže nepochádzajú z rastlinných biotopov. Ináč ma tak napadlo ammania gracilis je africká rastlina, rastúca v riekach v oblastiach tuším južnej Afriky, vo vodách bohatých na Fe. Ja viem že z uvedených druhov rýb čo chcem chovať nie sú afrického pôvodu, ale chcem tým povedať, že ryby volne žijúce na rôznych kontinentoch musia byť navyknuté na soli a kovy vo vode, vrátane už spomínaných cichlidiek a ostriežikov purpurových. Všetky prvky v PMDD sú obsiahnuté tiež aj v týchto vodách, aj keď na druhú stranu dôležitú úlohu hrá ich koncentrácia vo vode. Aspoň tak si myslím..
Mám aj taký filter čo čerí hladinu , no cezeň by som nemohol rozstrekovať CO2.
tomas120

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 13:10:38

pulchery pochadzaju z afriky su to riecne africke cichlidy,len sa podobne chovaju ako apistogrammy,myslim si ze to hnojivo by im nemalo nic urobit,predca nebudes mat divoke ryby odchytene priamo z prirody...ryby pochadzajuce z odchovou su zvyknute.ine by bolo keby si si doniesol ryby z divokych odchytou,tie by to mozno nevydrzali,neprisposobili by sa takemu prostrediu.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 13:16:08

pulchery su afrika, ale nie z jazier. a v podstate ich biotop, naroky na vodu atd je podobny apistogrammam resp inym z JA. podla mna to mozes s nimi kludne skusit a bude to OK. skusenosti mas dost, takze ich asi s hnojivom neotravis a budes si vediet poradit ked nastane nejaky problem..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 13:21:27

presne ako bobo povedal,to som tam zabudol napisat ze nepochadzaju z jazier ako vacsina africkych cichlid....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod tomas120 » Pia 07. Jan 2011 13:27:34

Dobre dík teda, keby sa niečo dialo napíšem. Dúfam že sa nebude nič diať.
Skúsenosti mám, ale iba s pestovaním rastlín a živorodkami a to je teda dosť málo, ako to tu tak čítam..
tomas120

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 13:29:01

drzim palce :yes
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 13:40:50

tomas120 píše:Dobre dík teda, keby sa niečo dialo napíšem. Dúfam že sa nebude nič diať.
Skúsenosti mám, ale iba s pestovaním rastlín a živorodkami a to je teda dosť málo, ako to tu tak čítam..

nie je to malo, su chlapi co si kupia 100 l akvo a napchaju do nezabehnuteho akva ryby co dorastu 30 cm a nepytaju sa co urobili zle, ale este argumentuju tym, ze sak len kym narastu..
skoro vsetci zacinali zivorodkami, aj tie maju urcite naroky, takze drzim palce a daj vediet jak sa maju tvoje cichlidy.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod tomas120 » Pia 07. Jan 2011 14:04:02

Jasné.. ďakujem , možno už dnes spravím dáke foto , za dáku hodinu si idem po ne. Ale nebudú to kakadu, nakoľko som dostal ponuku ktorá sa neodmieta, budú to A.agassizi "Fire red"... ilustračné foto... No a ďalšie tie ostriežiky ...
No to je pravda niektorí ľudia sú extrémisti, "najprv ryby potom akvárium", poznám niekoľkých takýchto jedincov z rôznych fór a pod. Myslím si, že akvaristika by sa mala rozdeliť na komerčnú a potom takúto špeciálnu/cichlidy, morská, akva. špecialne odchovy. atd.. Ja sám vidím na sebe, že vedomosti ohľadom chovu štandardných akvariových rýb, sú prakticky nedostatočné a z časti nevyužiteľné pri cichlidách.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
tomas120

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 14:25:39

akekolvek vedomosti su uzitocne a ty ich mas zjavne dost na to, aby si v pohode zacal naberat nove. ved cichlidy su tiez ryby co ziju v biotopoch a v tej istej vode ako ty hovoris "standardne" ryby (okrem afr.jazier). akurat su neni blbe a maju svoju nieco ako osobnost. inac velmi dobre rozhodnutie si urobil, ze si sa dal na cichlidy, urcite to neolutujes a dufam ze uz pri nich zostanes..mne uz hrabe od 12 r, ked som si kupil ostrieziky cervene, vtedy som pochopil, ze to je ono a trva to uz asi 25 rokov.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod tomas120 » Pia 07. Jan 2011 15:41:45

Tak Vážení, cca pred 10 minútami som sa oficiálne stal jedným z Vás. :cake :beer . Prikladám na dôkaz foto samca , kedže samičky sa rozutekali tade tade...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
tomas120

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia