Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Poslaťod pigino » Štv 06. Jan 2011 20:05:53

Apistogrammy sú nádherné.Neporadili ti preto lebo je tu viacej chovaťeľov afriky a inej ameriky.Skús kontaktovať cez súkromnú správu Stiffa.Tuším,že on má skúsenosti s Apistogramamy a má tuším aj známeho čo má viacej druhov.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Belial » Štv 06. Jan 2011 20:12:28

Chalani v malých akvárkach sa cichlidy dosť ťažko kombinujú. To že sú malé, neznamená že im netreba dať dostatok priestoru. Asi málo kto tu má skúsenosti s kombinovaním týchto rybičiek. Čo sa týka JA cichlidiek, k tým kakaďákom môžeš vyskúšať akékoľvek apistogrammy, ale dal by som len jedného samca z druhu, aby si mohli vytvoriť teritóriá a neprekážali si. Možno by sa k nim mohol dať párik akar hnedých, tie sú celkom kľudné. Ale to je len môj názor, osobne som to nikdy v takej malej nádrži nekombinoval.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Matej » Štv 06. Jan 2011 20:45:12

buber píše:uff, nejde mi o peniaze, ale akvarium mam už pekne dlho zabehnute a nechel by so ho prerabat, a cichlidy sa mi nedavno zapačili preto sa tu pytam čo by ste mi odporučili. Neviete mi odporučit neakeine ryby ktorím by vyhovovalo moje akvarium? ( Fotka je v albume, ospravedlnujem sa ,myslel som že ju prida sem )

A ake cichlidy konkretne sa ti zapacili, je ich strasne vela druhov. Ak pozeras na nejake vacsie druhy tak ich v tom tvojom akvariu proste chovat nemozes, 54 litrov je jednoducho malo plus mala plocha dna. Ja som neni ziadny odbornik, ale toto je proste vec s ktorou nepohnes.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rostratus » Štv 06. Jan 2011 20:54:33

buber píše:nevadí že na dne mam kamienky a nie piesok? a vobec čo hovorite na moje akvarium? mohol by som v nom mat tie šnekače? dakujem

Ahoj Buber, v prvom rade vitaj na portáli. Ak sa rozhodneš pre šnekáčov tak určite im daj čo najjemnejší piesok. Potrebujú to k životu - presúvajú a zahrabávajú si ulity. Keď máš zabehnuté akva tak vyber zabehnutú vodu aj filter, daj si to do provizórnej nádoby. Potom vymeň štrk za kremičitý piesok, naspäť nalej vodu z akvária, vlož zabehnutý filter a máš znovu zabehnuté akvárko. Len tam nalievaj vodu tak, aby si čo najmenej rozvíril piesok.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod oneil211 » Štv 06. Jan 2011 20:57:06

ahojte som tu novy mam aqa 34 l a velmi sa mi pacia cichlidy moze tam byt parik myslim male 3 cm
mozu mat aj strk alebo radsej sa odporuca piesok??

prikladam aj moje aqa zatedy nenapustene len vycistene :)

Obrázok
oneil211

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Belial » Štv 06. Jan 2011 20:59:28

oneil211 píše:ahojte som tu novy mam aqa 34 l a velmi sa mi pacia cichlidy moze tam byt parik myslim male 3 cm

Obrázok

Ahoj, tak malé cca 3cm cichlidy hádam ani nie sú. Daj si tam nanajvýš párik ramiréziek a nejaké tetry. To akva má na viacej alebo väčšie cichlidy malé dno. :wave:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rostratus » Štv 06. Jan 2011 21:11:10

Pravdepodobne asi myslel ešte mladé kusy. Do kelu chalani chcelo by to o niečo väčšie akvária. Ale hádam sa niečo nájde aj do tvojho akvárka. Idem rozmýšľať. :hmm
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod oneil211 » Štv 06. Jan 2011 21:11:26

vies ja som myslel take malicke neviem presne ti povedat ake lebo je ich asi 100 druhov tych cichlid skratka nejake modre alebo pekne sfarbene to aqa uz ma vyse 8 rokov a vyuzivalo sa len pre korytnacku a ma napadlo ze si tam dam aspon parik tych ryb

niekde som cital ze aqa moze fungovat aj bez ohrievaca,kyslika,filtra skratka napustit pekne spravit a uz najst iba otuzile cichlidy nie?
oneil211

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod bobo242 » Štv 06. Jan 2011 21:11:40

buber píše:uff, nejde mi o peniaze, ale akvarium mam už pekne dlho zabehnute a nechel by so ho prerabat, a cichlidy sa mi nedavno zapačili preto sa tu pytam čo by ste mi odporučili. Neviete mi odporučit neakeine ryby ktorím by vyhovovalo moje akvarium? ( Fotka je v albume, ospravedlnujem sa ,myslel som že ju prida sem )

odporucam ti parik pelvicachromis pulcher alebo ako tu uz bolo spomenute apistogrammy, v tom pripade nemusis vymienat strk za piesok, ani rastlinam sa nic nestane a budes mat naco kukat to si pis. nejaky korienok prihod miesto par rastlin a hotovo. a hlavne to nesmies prerybnit, to akvo mas fakt velmi malinke..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod bobo242 » Štv 06. Jan 2011 21:19:43

Belial píše:
oneil211 píše:ahojte som tu novy mam aqa 34 l a velmi sa mi pacia cichlidy moze tam byt parik myslim male 3 cm

Obrázok

Ahoj, tak malé cca 3cm cichlidy hádam ani nie sú. Daj si tam nanajvýš párik ramiréziek a nejaké tetry. To akva má na viacej alebo väčšie cichlidy malé dno. :wave:

ale su, 3 cm dorastie Dario dario, ale to nie je rybka pre zaciatocnika
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia