Ja-pigeon

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
13%
3
2
25%
4
2
25%
5
3
38%

Celkom hlasov : 8

Re: Ja-pigeon

Poslaťod diskoclub » Ned 02. Jan 2011 17:18:14

tak jo jak psali kluci je to hnus.. nevím kolik ti je.. tohle by možná udělal 12-ti letý kluk .. nevím jak chceš dělat pěstírnu, podle mně se hraješ na machra a o rybách víš hodno... a asi ani to ne.. kdyby jsi věděl to málo, tak tohle dělat nebudeš... takže jedna rada drž hubu a krok.. prostě čti, čti, a uč se.. zatím je to hnus.
diskoclub

Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Matej » Ned 02. Jan 2011 17:42:30

diskoclub píše:tak jo jak psali kluci je to hnus.. nevím kolik ti je.. tohle by možná udělal 12-ti letý kluk .. nevím jak chceš dělat pěstírnu, podle mně se hraješ na machra a o rybách víš hodno... a asi ani to ne.. kdyby jsi věděl to málo, tak tohle dělat nebudeš... takže jedna rada drž hubu a krok.. prostě čti, čti, a uč se.. zatím je to hnus.

Akoze, samemu sa mi jeho akvaria nepacia, hlavne tie umele rastliny a tona kamenov... ale trosku sa krot nie?

Chalan je nadseny, zrejme ho niekto takto naucil robit akvaria alebo to niekde odkukal... naucil sa to zle takze bude musiet zacat odznova... ale hovorit tu niekomu ze ma drzat hubu a krok a roztahovat tu ci vie o rybach hovno ... nevsimol som si ze by sa tu vyhlasila sutaz o to kto z neho spravi vacsieho debila tak neviem o co ti ide?

Ja myslim ze pigeon uz dobre vie ze ma co zlepsovat tak to pribrzdi, netreba do neho dalej kopat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod diskoclub » Ned 02. Jan 2011 17:51:00

Matej píše:
diskoclub píše:tak jo jak psali kluci je to hnus.. nevím kolik ti je.. tohle by možná udělal 12-ti letý kluk .. nevím jak chceš dělat pěstírnu, podle mně se hraješ na machra a o rybách víš hodno... a asi ani to ne.. kdyby jsi věděl to málo, tak tohle dělat nebudeš... takže jedna rada drž hubu a krok.. prostě čti, čti, a uč se.. zatím je to hnus.

Akoze, samemu sa mi jeho akvaria nepacia, hlavne tie umele rastliny a tona kamenov... ale trosku sa krot nie?

Chalan je nadseny, zrejme ho niekto takto naucil robit akvaria alebo to niekde odkukal... naucil sa to zle takze bude musiet zacat odznova... ale hovorit tu niekomu ze ma drzat hubu a krok a roztahovat tu ci vie o rybach hovno ... nevsimol som si ze by sa tu vyhlasila sutaz o to kto z neho spravi vacsieho debila tak neviem o co ti ide?

Ja myslim ze pigeon uz dobre vie ze ma co zlepsovat tak to pribrzdi, netreba do neho dalej kopat.

pokud bude admin chtít , tak to smaže. Jenom si přečti jeho starší příspěvky... psal co všechno neodchoval a ted tady ukazuje, že neodchoval nic....mysli si o mně co chceš... je mně to jedno.
diskoclub

Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Peter304 » Ned 02. Jan 2011 19:00:39

tiež sa mi to nepači ale čo takto mu pomoct ;) ak tam ostane napr. 1 pár meeki+ 1pár multispinosa myslím že by to bolo v pohode. čo sa týka umelých rastlín tak pri tejto osádke čo tam je teraz ani moc na výber nemá,svetlo podla mna stačí ameriky nemajú moc radi silné svetlo a pri slabšom dokonca vyzeraju krajšie,filtraciu samozrejme zlepšit potom možeme pokračovat :hi
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Stero » Ned 02. Jan 2011 20:16:06

Aj ja si myslím že ak si vezme k srdcu rady tak sa s tím dá niečo robiť. Ale svetlo treba zmeniť ak si vezmeš že štandardná T8 -18w má dlžku 590mm tak to je osvetlená tak polovica dĺžky akva a to by chcelo zmeniť aspoň na jednu 30w T8 s dĺžkou 890mm tak aby bolo osvetlená celá dĺžka aq. To ani nepolemizujem aká je tam neonka (biela je štandardne označenie žiariviek v spektre od 3500k do 5000k ale čo je podstatné je index podania farieb čo u bežných lacných (kuchynských) neonkách je 65 a ku krásnym farbám je vhodnejšie index podania farieb 85 a viac. To že Ameriky nemajú moc radi silné svetlo je na dlhšie debaty ale toto je fakt málo. Tu sa nebavím o pestovaní rastlín kde by mal mať výkon podstatne výšii ale o tom aby v tom aq bolo vobec vidno čo pláva. Ja ani nehovorím nech tam narve 200W.

Osobne by som uvažoval o 1x T5 21W 835 a 1xT5 21W 865 trubice sú dĺžky 850mm

Rastliny no na aku :moon ich tam vôbec pchať :?:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Nawi » Ned 02. Jan 2011 20:47:43

no jasne,kludne si piste co chcete.kukal som aj ostatne nadze no to tiez nieje ziadna krasa...zariadenie nadrze je na chovatelovi,kazdy si ju zariadi ako chce...a za druhe nikto nezaraba rovnako ja napr.som na dobrovolnej praxi t.j 180eur mesacne a s toho sa neda skakat,zariadovat nadrze....je mi uplne fuk co si kto mysli o mojich akvariach...skusenosti mam a este k tomu akva..je v praci tam vacsie akvaria bohuzial nemam jedine keby som tie ryby dal ku krokodilovy,pracujem v neziskovej organizacii.mame tam rozne zvierata a deti tam chodia na kruzky a prednasky a urcite si nezariadim aqua a vrazim do neho majland a potom mi to decka znivocia,niesom blazon....ryby su este male maju tak cca 6-7cm.a vlastne co tu riesite kludne sa pridte kuknut osobne ku mne a urcite zmenite nazor...boli u mna uz rozny chovatelia a ani jeden sa nestazoval,nezkritizoval mi aqua tak ako niektory prave na opak pochvalili ma!!!!ako sa vravi 100 ludi,100chuti.a este ja som sa nechvalil aky som odbornik,to vy ste ma niektory skusali,forum podla mna sluzi teda ma sluzit na to aby sa v nom vymienali skusenosti,debatovalo a tak,nie kritizovat,urazat a pod.ale vy viete
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rostratus » Ned 02. Jan 2011 20:55:19

Súhlasím s Peter304. Na jednej strane treba povedať svoj názor na nádrž, na druhej strane treba poradiť, čo nechať, čo vyhodiť, čo zmeniť a pod. Väčšinu tu bolo povedané a teraz je Piegonovi ako s tým naloží. Dúfam, že ťa to neodradí a práve naopak nakopne a urobíš bombovú nádrž. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Nawi » Ned 02. Jan 2011 21:06:10

vies co admin,ak ti mam pravdu povedat ani nie....vies nemam proti nikomu nic no je tu vela chalanou ktory len skritizuju ak by mali poradit...mam len 20rokou,akvaristike sa venujem 13rokou...co sa tika ameriky tu nieje ziadny chovatel do akvaristik som nosieval ryby ja(nieje to samochvala)len sa chcem dostat k pointe ze uz mam co to odchovane viem co ako,mozno neviem zariadovat nadrze ale su to moje akvaria,a ako si to zariadim tak to budem mat ja nie niekto iny!!!!!
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Nawi » Ned 02. Jan 2011 21:09:04

ved na krase nezalezi ani na estetike.prvorade je ze sa rybam dari,keby tak nebolo tak by sa mi netreli a nedarilo by sa im ako sa im dari...vies niekto si akva vypipla,vycacka a prt s toho ma...ryby mu tu starostlivost a vynalozeny cas neodvdacia.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Rostratus » Ned 02. Jan 2011 21:09:35

Vieš oni to nemyslia zle. Aj keď to možno príliš ostro povedali, koniec koncov ti poradili. Ja chovám tiež parachromisov, teraz majú tak 15-20 cm a moja nádrž im nestačí. Taktiež ich má aj Stiff a tiež vo veľkej nádrži. Najväčší problém je veľkosť akva.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť