Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: vyroba pozadia

Poslaťod vladko » Pia 17. Dec 2010 10:19:42

vladko píše:
admin píše:Smrdí takže to rob niekde na balkóne, v pivnici alebo niekde mimo domu.

zatial mam stym len problem :? silikon je moc husty :) srdi detto .. piesok co som nato dal je jemny takze to vyzera nie moc pekne teraz ta zivica ze po vytvrdnuti je tvrde ako kamen treba rezat flexou :) musim pockat na AQ pokial dojde dnes zajtra a prezne zmerat vysku :)
este aj zivica smrdi :D parada ako silne zvazujem ten balakryl posypem to pieskom mam aj hrubsi a jemny... vzdavam to .. adminko adminko :) kebyze mam 100e navyse bud mam uz od teba pozadie alebo externy filter :( :nech tak ci onak pokial nebudem zo svojou pracou na 100% spokojny tak ti dam vediet ako som pisal v SS.. tuto som opatrny uz som do toho dost investoval ako ked mam nalepit nieco co je :thumbdown: :tmi :crazy: :lolno:

(dakujem) :) budem musiet ist k rodicom :) :angry :bandit
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Pia 17. Dec 2010 10:21:50

Ono to pozadie nieje zase až také jednoduché vyrobiť ako sa na prvý pohľad zdá. Ale som zvedavý na tvoj výsledok.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod vladko » Pia 17. Dec 2010 11:20:32

admin píše:Ono to pozadie nieje zase až také jednoduché vyrobiť ako sa na prvý pohľad zdá. Ale som zvedavý na tvoj výsledok.

keby tolko bordelu nebolo okolo mna :D tie gulicky ma privedu na psychiatriu :chuckle (clovek este musi davat pozor ked sa rozhoduje co je vrch spodok prava a lava strana detail a chyba je tu)

vysku to ma 50cm vrch budem musiet zrezat ked dojde AQ na presnu vysku, tu ma zaujima ci je dostatocne velky saci otvor :roll: :?: a samozrejme uvidime ake to bude po natreti a napieskovani .. :whew
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod vladko » Pia 17. Dec 2010 14:38:57

prilozim este link na moje prve pozadie ktore mozno este dokoncim :) ved sa uvidi co stoho bude
Kód: Vybrať všetko
http://picasaweb.google.com/yamadoribonsaj/Pozadie1#
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rado » Pon 20. Dec 2010 16:57:21

vladko píše:
admin píše:Ono to pozadie nieje zase až také jednoduché vyrobiť ako sa na prvý pohľad zdá. Ale som zvedavý na tvoj výsledok.

keby tolko bordelu nebolo okolo mna :D tie gulicky ma privedu na psychiatriu :chuckle (clovek este musi davat pozor ked sa rozhoduje co je vrch spodok prava a lava strana detail a chyba je tu)

vysku to ma 50cm vrch budem musiet zrezat ked dojde AQ na presnu vysku, tu ma zaujima ci je dostatocne velky saci otvor :roll: :?: a samozrejme uvidime ake to bude po natreti a napieskovani .. :whew

Hej Vladko, hlavne to nevzdávaj. Sací otvor je fajn, ide iba o to, koľko tam chceš schovať molitanu a aká bude sacia hlava. Vytvarované to máš ok- pohral si sa. Nabudúce skús extrudovaný polystyrén - nebudú guličky. 4o sa týka silikónu - mne sa s ním robota tiež moc nepáči, radšej mám epoxid. Ten rozmiešaj spolu s tvrdidlom tak, aby bol tekutý. Nie hustý. Natri tak 30x30 cm a poszp jemným pieskom tak, aby na tom ostala kôpka a tú potom vtlač do toho epoxidu. Iba oklepni - zvyšok piesku padne dolu. Na druhý deň iba prejdi rukou po piesku a čo nie je prilepené opadne samo. Daj ešte dve vrstvy - teda ja dávam 3 a májš to ako kameň - pieskovec :cool . Farba ti môže byť jedno, aj tak to potom pokryje riasa a potom to má správne gule. Držím palec :yes
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod vladko » Pon 20. Dec 2010 18:02:58

Rado píše:
vladko píše:

Hej Vladko, hlavne to nevzdávaj. Sací otvor je fajn, ide iba o to, koľko tam chceš schovať molitanu a aká bude sacia hlava. Vytvarované to máš ok- pohral si sa. Nabudúce skús extrudovaný polystyrén - nebudú guličky. 4o sa týka silikónu - mne sa s ním robota tiež moc nepáči, radšej mám epoxid. Ten rozmiešaj spolu s tvrdidlom tak, aby bol tekutý. Nie hustý. Natri tak 30x30 cm a poszp jemným pieskom tak, aby na tom ostala kôpka a tú potom vtlač do toho epoxidu. Iba oklepni - zvyšok piesku padne dolu. Na druhý deň iba prejdi rukou po piesku a čo nie je prilepené opadne samo. Daj ešte dve vrstvy - teda ja dávam 3 a májš to ako kameň - pieskovec :cool . Farba ti môže byť jedno, aj tak to potom pokryje riasa a potom to má správne gule. Držím palec :yes

dakujem :) no molitanu spusta vypocital som cca 11L a saciahlava nerobil som dierku kvoli presnej vyske ako to bued umiestnene samozrejme musim byt s konecnym vysledkom spokojny na aspon 90% :) uvidime co to da s epoxidom .. ten uz mam uvidim :) samozrejme pridam foto
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rado » Uto 21. Dec 2010 7:55:45

To je dobrý objem, aj keď malawkám treba filtrovať ako sa dá- robia bordel. Ešte jedna rada. Už som to tu spomínal.Ak by si zamiešal príliš hustý epoxid, tak ho zrieď liehom alebo acetónom. Stačí do hustého ida trochu priliať, premiešať a po natretí sa časom vyparí. Takže pohoda.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod vladko » Uto 21. Dec 2010 19:30:11

Rado píše:To je dobrý objem, aj keď malawkám treba filtrovať ako sa dá- robia bordel. Ešte jedna rada. Už som to tu spomínal.Ak by si zamiešal príliš hustý epoxid, tak ho zrieď liehom alebo acetónom. Stačí do hustého ida trochu priliať, premiešať a po natretí sa časom vyparí. Takže pohoda.

momentalne som sa do toho nedal este som susil piesok na radiatore :D zajtra kupim lieh pre istotu na zriedenie len co ma momentalne "trapi" zaujalo je to ze som kupil tu malu pixlu (400gramov) a tvrdilo taka mala flasticka (nieco ako kvapky do oci), ako zistit spravny pomer a hlavne aby som to pouzil na 3krat s dobrym pomerom :head
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod heno96 » Uto 21. Dec 2010 21:45:03

vladko píše:
Rado píše:To je dobrý objem, aj keď malawkám treba filtrovať ako sa dá- robia bordel. Ešte jedna rada. Už som to tu spomínal.Ak by si zamiešal príliš hustý epoxid, tak ho zrieď liehom alebo acetónom. Stačí do hustého ida trochu priliať, premiešať a po natretí sa časom vyparí. Takže pohoda.

momentalne som sa do toho nedal este som susil piesok na radiatore :D zajtra kupim lieh pre istotu na zriedenie len co ma momentalne "trapi" zaujalo je to ze som kupil tu malu pixlu (400gramov) a tvrdilo taka mala flasticka (nieco ako kvapky do oci), ako zistit spravny pomer a hlavne aby som to pouzil na 3krat s dobrym pomerom :head

No ja som miešal v pomere 100ml:7ml (živica:tvrdidlo) a bolo to fajn.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Bodis » Uto 21. Dec 2010 23:29:53

Zředit se dá to epoxidové lepidlo i tak, že ho zahřeješ. Dej tu plechovku na radiator, nebo já jsem to dělal tak, že jsem otevřel plechovku s lepidlem dal jsem ji do hrnce s vodou, tak aby voda dosahovala stejné výšky s lepidlem v plechovce a hrnec s vodou jsem zahříval na sporáku. Trochu to smrdí, ale ne víc, než když si manželka lakuje nehty. :)
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia