Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 9:11:52

Matej píše:Pozrite sa na to ako ten INVALIDA z rybyciek na ktore odporucal stiff - on pracuje s detmi a snazi sa ich viest k akvaristike, ak im bude nadavat a zosmiesnovat ich tak sa mu na to vykaslu a odradi ich od chovania ryb na dobro.

Ešte ma napadla jedna vec ohľadom tohoto príspevku. "Stríc" ako ho volajú deti ich učí praxou a nie teóriou. Sám tam často píše že ich nebude učiť latinu a iné veci ktoré nepochopia a ak má niekedy s niekym problém tak po ňom hodí cukrík či ho pošle za dvere aby bol kľud. Tu sa to nedá ako hodíme po niekom cukrík nech netára blbosti ? A to že niekto niekomu nadáva do debilov, Myslím že len trafená hus zagága. A z tých detí raz možno vyrastú akvaristi ktorí si budú mýliť reverznú osmózu s jeho "reverznov šesťstózov" ale zato budu vedieť ako nato.

To že máš dobre skúsenosti s Juskom - ok zastaň sa ho povedz že keď si bol u neho tak si bol spokojný a je to fajn odborník a človek ale prečo sa púšťa na inom bojisku do ľudí čo majú spor s ním. To že je Jovan prchká osobnosť pripúšťa aj on sám ale to nemení nič na veci že sa v tom vyzná. Ani mne nesedia niekedy jeho reakcie (nie obsah ale skôr spôsob) ale to ma ešte neoprávňuje nato aby som spochybňoval jeho názor na problematiku s ktorou ja nemám skúsenosti. To že sa pustíš do sporu s niekym a pritom to nemáš odskúšané, tak len prilievaš
benzín do ohňa.

A predsa ešte jedná vec Vezmi si napr že Stiff je tu od začiatku am niečo málo cez 500 príspevkov ty Matej si tu na portále od marca a máš tiež niečo okolo 500 príspevkov. Jedná vec je čas ktorý sa tomu venuje ale ja chcem poukázať nato že z u stiffa z 500 príspevkov je verím tomu že 95% jeho vlastná skúsenosť a u teba skús napísať že z 500 tvojich je koľko vlastná skúsenosť alebo takých za ktorými si stojíš? A na margo toho že keď ti niekto napr on poradí niečo a iný ti poradí tiež niečo ako vieš potom sám rozhodnúť bez overenia čo je pre teba správne. Nehovoriac keď v jednom príspevku napíšeš radu od jedného v druhom od druhého ako s má potom človek na to pozerať.

A otázky a odpovede druhu cichlidy odpočívajú - veď pokiaľ ma človek nad 12 rokov a je po myslím 5 ročníku ZŠ tak takúto a podobnú otázku by som nečakal. To za chvíľu tu bude otázka - Potrebujú ryby jesť? alebo Niekedy mojej rybe zo zadu niečo vypadne - čo mám robiť ?
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Pito » Uto 23. Nov 2010 9:28:20

no, vidim ze debata sa rozmohla co je dobre, pretoze ras za cas si treba vsetko vyjasnit. vsade to tak funguje ze su nezhody, dokonca aj v manzelstve. niekedy je clovek nespokojny aj sam zo sebou, tak sa necudujme, ze pri takom pocte ludi co su na fore vznikaju nezhody. myslim ze tu padli aj dobre slova tak to vyuzijme v prospech toho, aby nam ludia s toho fora neodchadzali.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod dkollar » Uto 23. Nov 2010 9:37:57

extremny priklad toho, ked neskuseni drzia hubu a skuseni si temu nevsimnu/nereaguju na nu:

viewtopic.php?f=9&t=1258

pokracovanie:

viewtopic.php?f=42&t=1271
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 9:51:08

Admin nato čo tu navrhol Stiff z Jovanom je miožnosť napr. dať k tlačidlu poďakuvanie tlačidlo súhlasím a druhé nesúhlasím alebo dobré a blud. A tak by sa to dalo rozlíšiť pokiaľ by bolo pod príspevkom 20 krát dobré a 2 blud každý by si vedel utvoriť názor a pokiaľ by bolo 20 blud a raz 1 dobre tak verím že sám autor by zmazal príspevok. Je len otázne či je vhodnejšie to robiť verejne alebo anonymne a teda či dole vypíše tak ako pri poďakovaniach kto je pre a kto proti alebo by boli len štatistické čísla.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Uto 23. Nov 2010 10:01:52

Stero pozri, neni to nutne dalej rozoberat. Kazdy ma na to svoj nazor, kazdy argument sa da otocit na svoj pohlad a dat k tomu svoje stanovisko a moze to byt nekonecna debata.

Zober si len narychlo par tych veci co si napriklad teraz napisal :

- chirurg - radsej sa dam operovat chirurgovi s praxou samozrejme. Tak isto ak budem hladat niekoho kto mi ma zlepit a pripadne nahotovo zariadi takvarium tak si najdem niekoho s praxou. Ale, ak budem potrebovat opisat priznaky choroby tak mi staci teoretik a fotka. Tak isto ak budem chciet vediet kolko asi dat ryb do akvaria o urcitom objeme tak mi na zaciatok budu stacit teoreticke odporucania od viacerych ludi a spravim si nieco v strede medzitym. Na fore sa len vymienaju nazory, nevybera sa tu dodavatel na realizaciu celeho akvaria. Ja to vnimam takto.

- konflikt s jovanom - tam islo tiez len o formu jeho reakcie, aspon prvotne, potom sa to cele vymklo.

- 500 prispevkov - jasne ze vypovedna hodnota mojich prispevkov a stiffovych je uplne inde. Ja sedim cely den za pocitacom, tak ak mam chvilu cas mrknem sem a pripadne nieco napisem. Kopa z mojich prispevkov je len nejaka forma komunikacie. A to je zakazane to robit? Mozem na forum napisat nieco len ak viem poradit z osobnej skusenosti? Len tak debatovat nemozem?

- ta otazka o odpocivani cichlid - ja viem presne co tym vladko chcel povedat. Ma nove akvarium, je nadseny, pozera do toho X hodin denne tak by sa najradsej spytal uplne vetko, aj ci je normalna velkost hovna jeho novych milacikov. U vas to tak nebolo, neboli ste na zaciatku nadseni a schopni bavit sa o kazdej supinke aj hodinu? Vtedy ste to riesili mozno pri pive alebo kofole, dneska su tu fora tak asi cakal ze to je miesto aj pre taketo veci.

A takto mozeme pokracovat donekonecna.

Podla mna tu je iny problem. Tuto nejde ani tak o obsah, zvrtlo sa to tu koli forme. Ked niekto zacne nadavat a urazat pripadne sa vyhrazat ma dostat okamzity BAN, aj ked trebars len na tyzden... ci uz som to ja alebo jovan alebo neviem kto. Za ten moj konflikt by som si ho udelil aj ja sam. A to ci je to zaciatocnik alebo skuseny chovatel je absolutne irelevantne. Ak napisem blbost, fajn, povedzte mi ze pisem blbost, v poriadku. Ak niekomu niekto napise ze je debil, tak musi ale pocitat s tym ze mu to niekto oplati rovnakou mincou. Ak to potom musi riesit vyhrazanim, tak ma dosta BAN. Problem tu vznikol preto ze sa utvorili skupinky kde niekto niekomu drzal stranu a zacali sa prestrelky. Chovatel amaterovi nadavat moze, amater sa branit nesmie, ak sa brani, pustia sa do neho dalsi pretoze sa nema co branit ked je len amater. Podla mna toto je tu problem, nie obsah ale castokrat forma reakcii.

Ja chapem co myslis tym ze tu je kopa prispevkov od veci Stero, to je ale podla mna sucast bezneho fora. Ak to tu vacsina nechce, tak si treba stanovit pravidla, pripadne vytvorit dalsie sekcie na blbosti. Spravte teda sekciu pre zaciatocnikov a smerujte take temy tam. Co vlastne z tohoto fora chcete mat? Ma to byt profesionalny zdroj informacii na profi urovni, alebo to ma byt vseobecne diskusne forum o cichlidach? Mozu tu byt aj bezne hluposti a offtopic veci, alebo len presne zamerane informacie? Toto si treba podla mna utriedit.

Inak ten napad s :suhlasim zelene, nesuhlasim cervena je dobry. Zabranilo by to zbytocnym vymenam nazorov.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod stiff » Uto 23. Nov 2010 10:49:42

dkollar píše:extremny priklad toho, ked neskuseni drzia hubu a skuseni si temu nevsimnu/nereaguju na nu:

viewtopic.php?f=9&t=1258

pokracovanie:

viewtopic.php?f=42&t=1271

dkollar:

tento príspevok som videl a môžeš si byť istý, že som aj rozmýšľal rozbehnúť debatu, lebo o amerike tohto typu je tu naozaj tej debaty pomenej. Prečo som nakoniec nereagoval? Odpoveď je jednoduchá. S Pigeon, alebo buffon46(64?) som si v nedávnej minulosti vymenil niekoľko mailov. Celkom pekne so mnou vybehol a v podstate zo mňa urobil hlupáka. Tak prečo by som sa s ním mal baviť? Urobil to súkromne, preto som to tu na portáli verejne nerozmazával. Toľko z mojej strany na vysvetlenie.

Ps: stačí pozrieť akým spôsobom formuloval otázku a potom aj akým spôsobom formuloval odpoveď.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod dkollar » Uto 23. Nov 2010 11:02:21

stiff píše:dkollar:

tento príspevok som videl a môžeš si byť istý, že som aj rozmýšľal rozbehnúť debatu, lebo o amerike tohto typu je tu naozaj tej debaty pomenej. Prečo som nakoniec nereagoval? Odpoveď je jednoduchá. S Pigeon, alebo buffon46(64?) som si v nedávnej minulosti vymenil niekoľko mailov. Celkom pekne so mnou vybehol a v podstate zo mňa urobil hlupáka. Tak prečo by som sa s ním mal baviť? Urobil to súkromne, preto som to tu na portáli verejne nerozmazával. Toľko z mojej strany na vysvetlenie.

Ps: stačí pozrieť akým spôsobom formuloval otázku a potom aj akým spôsobom formuloval odpoveď.

jasne. v pohode. to je tiez taka vec ze clovek na fore vidi len pismenka co su tu napisane, ale pozadie uz nie.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod stiff » Uto 23. Nov 2010 11:35:25

K aktuálnej debate vyššie:

Stero: dík za podporu, presne si pochopil, čo sa snažím povedať. :hand

Matej:
myslím,, že to berieš veľmi osobne. Ja som použil vyššie slovo debil ako metaforu, aby sa mi ľahšie a menej obšírne podarilo vysvetliť to príslovie "z mosta do sprosta". Ak v určitom prípade poviem človeku priamo čo si myslím (nie o ňom, ale o jeho výrokoch), ušetrím sebe aj iným mnoho času, nervov atď. V žiadnom prípade som nemal na mysli teba ani Juska, alebo Jovana, Kofolu, BYKa, alebo niekoho iného. To by som si nedovolil. Použil som to naozaj ako prirovnanie, chcel som aby to bolo trochu tvrdšie, nič iné za tým netreba hľadať. Buď si istý, že keby som ti chcel nadávať, tak by som to spravil priamo... Dúfam, že sa k tomu už nebudeme vracať.

V tvojom príspevku/och je veľa pravdy. Ale v poslednom čase začínam mať alergiu na slovo začiatočník. Neznášam ho, pretože sa zneužíva. Všetci sme začiatočníci! V tomto kontexte sa zamysli nad takouto vecou. Aj ja by som sa chcel dozvedieť niečo nové, chcel by som sa opýtať niečo, o čom si myslím, že by mohol niekto vedieť, ale práve pre "majstrov sveta" si dotyčný nedovolí nič napísať, lebo nemá žalúdok na hádky. Jednoducho rezignoval, nechce sa mu dokazovať, hádať, písať..proste kašle na to!!! Ja sa to verejne nespýtam, ale súkromne to aj tak vysnorím. Je tu ale jeden podstatný rozdiel - Vy z toho nemáte absolútne nič!

Kde je napísané, že fórum je na to, aby sa na ňom poskytovali rady od skúsených pre tých menej skúsených???? Tí skúsenejší nemajú nárok si pokecať? Oni sa nemôžu nič opýtať? Nemôžu sa pomýliť? To by mali poslušne odpovedať na kadejaké primitivizmy? Tak toto ja nežerem!

K článkom:
Napísal si toho veľa - ja sa pokúsim v skratke. Jednoducho niektoré články sú bludy! Ak nevieš o tom, že je to blud, jednoducho to v dobrej viere naštuduješ a správaš sa podľa toho. Poradíš množstvu ľudí a bludy idú ďalej. Takéto rady sme nielen tu už rozdávali všetci. Myslím, že stero tu niekde napísal, že 100krát opakovaná lož sa stáva pravdou. Už to chápeš? Mám s týmto naozaj veľa osobných skúseností a môžeš mi veriť, osobné skúsenosti sú veľakrát úplne inde ako pekne naaranžovaný článoček, ktorý napísal človek, čo má ryby s ktorými tu nikto nemá skúsenosti. Ak budeš chcieť, môžem byť konkrétny, ale určite tým rozpútam vášne, ktoré asi pred rokom vychladli a ich výsledkom bol odchod niektorých ľudí z portálu "vo veľkom štýle"...

To či ty môžeš prispievať na portál je len a len tvoja vec. To či jusko odišiel je len a len jeho vec. To či sa jovan zase urazí a zmetá je len a len jeho vec. Ak odíde alebo príde niekto ďalší je zase len a len jeho vec. Každý má svoj ksicht, za ktorým si stojí.. Nedávaj to prosím do osobnej roviny.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Matej » Uto 23. Nov 2010 12:15:06

stiff píše:K aktuálnej debate vyššie:

Stero: dík za podporu, presne si pochopil, čo sa snažím povedať. :hand

Matej:
myslím,, že to berieš veľmi osobne. Ja som použil vyššie slovo debil ako metaforu, aby sa mi ľahšie a menej obšírne podarilo vysvetliť to príslovie "z mosta do sprosta". Ak v určitom prípade poviem človeku priamo čo si myslím (nie o ňom, ale o jeho výrokoch), ušetrím sebe aj iným mnoho času, nervov atď. V žiadnom prípade som nemal na mysli teba ani Juska, alebo Jovana, Kofolu, BYKa, alebo niekoho iného. To by som si nedovolil. Použil som to naozaj ako prirovnanie, chcel som aby to bolo trochu tvrdšie, nič iné za tým netreba hľadať. Buď si istý, že keby som ti chcel nadávať, tak by som to spravil priamo... Dúfam, že sa k tomu už nebudeme vracať.

V tvojom príspevku/och je veľa pravdy. Ale v poslednom čase začínam mať alergiu na slovo začiatočník. Neznášam ho, pretože sa zneužíva. Všetci sme začiatočníci! V tomto kontexte sa zamysli nad takouto vecou. Aj ja by som sa chcel dozvedieť niečo nové, chcel by som sa opýtať niečo, o čom si myslím, že by mohol niekto vedieť, ale práve pre "majstrov sveta" si dotičný nedovolí nič napísať, lebo nemá žalúdok na hádky. Jednoduch rezignoval, nechce sa mu dokazovať, hádať, písať..proste kašle na to!!! Ja sa to verejne nespýtam, ale súkromne to aj tak vysnorím. Je tu ale jeden podstatný rozdiel - Vy z toho nemáte absolútne nič!

Kde je napísané, že fórum je na to, aby sa na ňom poskytovali rady od skúsených pre tých menej skúsených???? Tí skúsenejší nemajú nárok si pokecať? Oni sa nemôžu nič opýtať? Nemôžu sa pomýliť? To by mali poslušne odpovedať na kadejaké primitivizmy? Tak toto ja nežerem!

K článkom:
Napísal si toho veľa - ja sa pokúsim v skratke. Jednoducho niektoré články sú bludy! Ak nevieš o tom, že je to blud, jednoducho to v dobrej viere naštuduješ a správaš sa podľa toho. Poradíš množstvu ľudí a bludy idú ďalej. Takéto rady sme nielen tu už rozdávali všetci. Myslím, že stero tu niekde napísal, že 100krát opakovaná lož sa stáva pravdou. Už to chápeš? Mám s týmto naozaj veľa osobných skúseností a môžeš mi veriť, osobné skúsenosti sú veľakrát úplne inde ako pekne naaranžovaný článoček, ktorý napísal človek, čo má ryby s ktorými tu nikto nemá skúsenosti. Ak budeš chcieť, môžem byť konkrétny, ale určite tým rozpútam vášne, ktoré asi pred rokom vychladli a ich výsledkom bol odchod niektorých ľudí z portálu "vo veľkom štýle"...

To či ty môžeš prispievať na portál je len a len tvoja vec. To či jusko odišiel je len a len jeho vec. To či sa jovan zase urazí a zmetá je len a len jeho vec. Ak odíde alebo príde niekto ďalší je zase len a len jeho vec. Každý má svoj ksicht, za ktorým si stojí.. Nedávaj to prosím do osobnej roviny.

Stiff, ja som to nebral osobne, ten tvoj priklad s debilom uz vobec nie, tam bolo jasne ako to myslis. Tiez som sa to snazil napisat tak vseobecne, musel som to ale premietnut aj na seba a dalsich zucastnenych, inak by som nemohol vyjadrit to co som chcel, mozno preto to vyznelo z mojej strany ako osobna zalezitost.

Ja chapem aj tvoj pohlad, aj sterov aj to ze by ste si tu radi nasli nieco nove aj pre seba. Len som chcel vyjadrit svoj nazor co sa tyka osobnych utokov na ludi ktori su menej skuseni, a posielanie ich "do kuta" len preto ze podla niekoho nemaju narok na svoj nazor... to je vsetko.

Ja nemienim prestat chodit na toto forum, uz len preto ze budem este velakrat potrebovat s niecim poradit, ale potreboval som proste urcite veci povedat. A som rad ze si si dal tu pracu a precital si si cele tie slohy co som popisal a uznal ze v nich je vela pravdy, viac nepotrebujem.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 12:49:52

Dobre máme ujasnené že každý sa chce niečo nové dozvedieť tak teraz na margo "začiaočníkov" Nikto im nikdy nebráni klásť otázky ALE treba si naštudovať pravidlá bod 3:

3. Zakladanie tém a prispievanie

3.1 Skôr ako položíte otázku, použite na fóre:
vyhľadávanie: search.php
a pozrite sa taktiež do FAQ: faq.php
3.2 Ak ste nič nenašli a idete zakladať tému, tak použite vhodný predmet príspevku.
3.3 Témy, ktoré založíte pomenúvajte čo najpresnejšie, urýchlite tým aj odpoveď na ne. Témy typu "Hľadáám", "Pomóóc" a pod. budú premenované, alebo zmazané administrátorom. Témy nezakladajte duplicitne vo viacerých kategóriách.
3.4 Nové témy podľa možností vkladajte do správnych kategórii. Pokiaľ téma nebude vo vhodnej kategórií, bude bez upozornenia presunutá do správnej kategórie alebo bude zmazaná. Ak sa bude situácia u daného užívateľa opakovať, môže byť jeho účet zablokovaný.
3.5 Nesnažte sa odpoveď vynútiť napr. opakovaným zakladaním témy, alebo neustálym prispievaním každých x hodín. Žiaľ, niekedy ani tí najpovolanejší nevedia odpoveď.
3.6 Nedivte sa, ak vám nik neodpovedá na váš problém, ktorý je položený nezrozumiteľne a nepresne. Snažte sa svoj problém presne, jasne a stručne popísať. Špecifikujte čo najviac svoj problém, napíšte čo najviac prvotných informácií ako napríklad: veľkosť a rozmery akvária, filtrácia, ohrev, osadenstvo a všetko čo sa týka danej otázky.

Takže ak niekto bez snahy ide klásť otázky na ktoré je tu už X krát odpoveď a lebo bez snahy aby si niekde niekto niečo naštudoval a následne sa pítal na otázku ktorá stojí o diskusiu a posunie samotné fórum zas o niečo vyžšie, tak sam stavia do pozície "debila" a nieje to ani akvarista amatér ale skôr lenivec čo si myslí že za neho niekto iný urobí robotu.

Otázky druhu koľko do xxx litrov ma vedia absolútne vytočiť. Alebo otázky druhu mám akva 70x40x40 aké malawi do neho môžem- mám chuť napísať že maximálne tak kapustu z Malawi. Jednoducho Asi je na čase mazať otázky na ktoré sú tu už odpovede a posielať výstražné emaili za porušovanie pravidiel. Možno že denne pribudne jedna téma a dva tri odpovede a nie 30-50 ako teraz ale zato budú vecné.
Obrázok užívateľa
Stero

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia