kaho píše:..tento volne dostupny epoxid...no ja neviem..je to dvojzlozkove lepidlo,ktore pokial dobre nezmiesas bude toxicke pre vsetky organizmi v akvariu...(kamarat pre pokoj na dusi 6x napustil a vypustil 720l,asi do dnes o tom jeho zena nic nevie ,,,aj ked to neni az taka polozka..)...aj ked epoxidov je dnes k mani velke mnozstvo,na roznych bazach,,,Ja som si robil pozadie z pur peny,na zadne a bocne sklo som nalepil silikonom par sklenenych platniciek cik.cak...a nastriekal pur penu...po zaschmuti,som trhal krizom-krazom,ale s urcitym cielom...pomocou pvc trubky som potom povykrajoval tunely a jaskinky...potom som transparentnym aqua silikonom(mam 536l,takze ho tam slo quantum) natrel celu plochu a posypal som ho kremicitym pieskom,,,dnes je to pekne prirodzene zarastene riasamy a mne sa to paci..,ale dnes je kopa moznosti....a ako sa hovori...."za peniaze,aj dom v prahe"......
kofola píše:Ja som raz skusal polyesterovu zivicu a ked som s tym natrel polystyren, tak ho to komplet prezralo, takze sa to s tym ani neda spravit .Epoxy 324 (1200) ma atest na kontakt s pitnou vodou, takze je neskodny. Zasadou je ho nemiesat od oka, ale presne v pomere. Tzn, kupit si na to nejaku nadobku so stupnicou. Vo farby-laky maju takychto plastovych nadobiek dost a stoja cca 50 centov. Potom uz len neutralizovat napr. slabuckou kyselinou octovou a mozes napustat. Staci 1x - nemusis 7x napustit, vypustit.
http://www.movychem.sk/lepidla/epoxidova-dvojzlozkova-zivica-chs-epoxy-324-8
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia