od Pito » Pon 27. Sep 2010 14:06:55
Ahoj Pito, tvoj prípad s ilangami ma v podstate neprekvapil, mám s tým človekom vlastnú skúsenosť, zatiaľ som ju tu nerozoberal ale asi sa na to podujmem. Podľa toho nicku je to on, mobilov má síce viac ale so mnou komunikoval z čísla 0903 702602 begin_of_the_skype_highlighting 0903 702602 end_of_the_skype_highlighting. predpokladám, že rybky ti poslal autobusom alebo akože po kamarátovi. Ja som od neho kúpil naraz 40ks ikol, po tlefonickom dohovore a uistení o rybkách po všetkých stránkach sme sa dohodli, cena 4,70 eur/ks, veľkosť mladých 3,5-4,5cm, väčšina mala byť 4,5 a niektoré cez 5cm. Nechcel aby som prišiel k nemu domov, vraj to nenájdem a pod. On vraj len odbehne z práce kde ich bude mať so sebou. Bolo to ku konci zimy tento rok, vo februári, silno snežilo a asi -8 st. Pred Mcdonald kde sme sa mali stretnúť prišiel vraj len jeho kamarát, v tej zime mi rýchlo strčil rybky poriadne zabalené, zobral peniaze a zmizol. Ja som s rybkami takisto šiel čo najrýchlejšie domov a doma som zažil šok. Rybky teda skôr plôdik, asi polovica mala žĺtkové vaky a tie väčšie mali ani nie 2cm a boli v totálne zúboženom stave. Do 3 dní uhynulo 28ks, niektoré boli mimo už keď som ich rozbalil. No a predstav si, že z tých 12ks čo prežilo, boli 4ks bulupoint,5 ikol a 3ks neviem čo...nejakí kríženci. To som zistil keď podrástli na nejakých 6cm a daroval som ich kamarátovi, ktorému nevadí o aké rybky sa stará.
Myslím, že asi by som to sem mal tiež napísať, dotyčný má myslím nick Tropheus17, teda jeden z jeho nickov a volá sa Maťo.
A predstav si, že ja som tie rybky zoháňal ako darček pre kamaráta k narodeninám...a takto som mohol darovať...
Dúfam, že ak sa budú mať u teba dobre, čo vyzerá že hej, tak sa z toho dostanú a musíš dúfať, že to nebudú kríženci...
Ja som tu v podstate nový, chystám si nejaké fotky, tiež som dostal túto chorobu v dobrom zmysle slova, zatiaľ mám dve 500l nádrže a tretia je objednaná, som v štádiu rozhodovania čo budem chovať, zatiaľ mám duboisi maswa 40ks vo veku 6 mesiacov-1,5 roka, ikoly 40 ks asi 6-7cm našťastie už z dobrého zdroja/Foťko a Robo38/ a kachese yellow 20 ks 7-9cm.
Viem si veľmi dobre predstaviť ako sa cítiš...ale hádam to bude už len lepšie...
Pekný večer
Viliam Belán