Prve Malawi 200

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vam paci tato nadrz? (hlasute ako v skole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
1
100%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Prve Malawi 200

Poslaťod Kolakao155 » Sob 11. Sep 2010 20:20:59

ahojte vsetci, tak aj j sa konecne pripajam k rade cichlidofilov, konecne som dnes zariadoval nove akvarium, je moje prve, doteraz som mal v detstve niekolko rokov 35l akva s beznymi rybkami:) takze zacinam zabehavat:)

Názov nádrže: Malawský útes
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 100x40x50
Hrúbka skla: 6m
Objem nádrže : 180l
Dekorácia v nádrži: travertínové kamene, kremičitý piesok do baz. filtrácie 0,6-1,2mm, modrá tapeta
Filtrácia nádrže: eheim proffesionel 3 2073
Osvetlenie nádrže: 2x45w
Ohrievanie nádrže: 200w
Stojan pod nádržou: juwel skrinka
Kryt nádrže: sériový juwel vrámci setu
Rastliny v nádrži: bez rastlín
Ryby v nádrži: pseudotropheus saulosi coral red 10x, labidochromis cearuleus 14x - uvedomujem si, že keď podrastú, bude nutná redukcia
Kŕmenie rýb: Tropical spirulina forte vlocky, sera franugreen, tropical astacolor
Výmena vody: 1x týždenne á 20-30%
Poznámka k nádrži:
ph 7,5
NO2 0
NO3 okolo 20
teplota 25-27°C
Naposledy upravil Kolakao155 dňa Sob 11. Dec 2010 22:10:27, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: Prve Malawi 200

Poslaťod Kolakao155 » Sob 11. Sep 2010 20:31:41

Obrázok

Obrázok

Obrázok

konečne som sa dokopal k updatu, pred par dňami som do akva osadil rohové pozadie (polystyrén+epoxid), tak som zvedavý, čo na to poviete

Obrázok
Naposledy upravil Kolakao155 dňa Sob 11. Dec 2010 21:58:44, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod vlastomenn » Sob 11. Sep 2010 20:45:37

to nevyzera zle na zacinajuceho malawi akvaristu.jednoduche a pekne akva.rad si kuknem ked tam budes mat uz osadku.a tu externu filtraciu si radsej zariad.pre malawi je zaklad dobra filtracia :)
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Kolakao155 » Sob 11. Sep 2010 20:59:01

dakujem pekne:)
vela casu som stravil studiom a myslim, ze este vela casu nim stravim, ale na tento moment som sa uz velmi tesil. je mozne, ze este nejaky kamen postupom casu pribudne, ako nahle nasetrim na externy filter, tak ho kupim, to je jasna vec. 3d pozadie zatial neplanujem, predsa len je to akva na to trosku male
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod vlastomenn » Sob 11. Sep 2010 21:23:20

pozadie moze byt ale ver tomu keby si dal ciernu tapetu bolo by to este suprovejsie :!:
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Kolakao155 » Sob 11. Sep 2010 22:05:46

rozhodoval som sa medzi modrou a ciernou, nakoniec som si povedal, ze zacnem modrou a ked ma omrzi, dam tam ciernu a hotovo:) aspon bude vylepsovanie akvarka postupne :)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Matej » Sob 11. Sep 2010 22:43:10

Neni to spatne pre zaciatok, len tak dalej :)

K tomu 3D pozadiu, nie vsetky ti odoberu vela objemu, pozri sa napriklad na to co mam ja v akvariu, je to z plastu, nie je to idealne ale vyzera to podla mna dost dobre, a hrubku ma mozno 2 cm, viacej to nebude, a samozrejme to neni 2cm vsade, iba na tych castiach kde je to akoze skala. Ja by som to tam kludne dal.

A ked nedas moc ryb, bude ti stihat aj ta vnutorna filtracia, ak das vacsi kus molitanu, to co je v tom filtri original asi bude malo.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Kolakao155 » Ned 12. Sep 2010 12:48:45

Pozeral som si tvoje akvarium, aj s tym pozadim, ked som tu brazdil forum viac krat som sa s nim stretol :) mas to velmi pekne, to pozadie fakt vela spravi. do buducnosti asi nejake 3d pozadie budem planovat, ci uz pokus o vlastnu vyrobu alebo kupene, v idealnom pripade do vacsieho akva, ale to asi zatial nehrozi :(
co sa filtra tyka, ta napln je poskladana z viacerych dielov, na vrchu je taka jemna vatova vlozka, pod nou uhlikovy molitan, dalej zeleny molitan (vyrobca udava, ze s denitrifikacnymji bakteriami, no neviem ako tam tie kultury mozu prezit. a este su tam asi 3x 5cm mollitanove vlozky roznej zrnitosti a keramicka napln. naprvz pohlad sa mi to na vnutorny filter zdalo celkom vymakane, ale viem, ze s malawi cichlidami radsej vonkajsi.
planujem tam mat cca 8kusov yellowiek a 8 kusov p. saulosi
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Matej » Ned 12. Sep 2010 13:10:11

Kolakao155 píše:Pozeral som si tvoje akvarium, aj s tym pozadim, ked som tu brazdil forum viac krat som sa s nim stretol :) mas to velmi pekne, to pozadie fakt vela spravi. do buducnosti asi nejake 3d pozadie budem planovat, ci uz pokus o vlastnu vyrobu alebo kupene, v idealnom pripade do vacsieho akva, ale to asi zatial nehrozi :(
co sa filtra tyka, ta napln je poskladana z viacerych dielov, na vrchu je taka jemna vatova vlozka, pod nou uhlikovy molitan, dalej zeleny molitan (vyrobca udava, ze s denitrifikacnymji bakteriami, no neviem ako tam tie kultury mozu prezit. a este su tam asi 3x 5cm mollitanove vlozky roznej zrnitosti a keramicka napln. naprvz pohlad sa mi to na vnutorny filter zdalo celkom vymakane, ale viem, ze s malawi cichlidami radsej vonkajsi.
planujem tam mat cca 8kusov yellowiek a 8 kusov p. saulosi

Ano, to pozadie robi vela, uplne inak to vyzera :) Krasne sa da spravit aj napriklad s bridlice, najdes si tenke platy bridlice a nalepis to na zadnu stenu, niekto tu mal take akva, fakt to super vyzeralo ale nepamatam si kto to bol, skus pohladat :)

A k tym bakteriam, ak tomu dobre rozumiem, tie jednotlive filtracne media sluzia hlavne na to aby sa v nich tie bakterie mohli usadit, plus niektore dalsie ako napriklad molitan alebo vata sluzia aj na mechanicke zachytavanie necistoty. Tie bakterie tam neboli od vyrobcu, oni sa tam usadia casom same, to je ten proces zabiehania akvaria. A ide o to aby tie bakterie mali co najvacsiu plochu kde sa mozu usadit, preto su dobre tie externe filtre pretoze maju vacsi objem tych hmot. ALe kludne to vyriesis aj interne, hlavne pokial nemas take velke akvarium. Tebe by stacilo kupit este jednu hlavicu a na nu nasadit trosku vacsi kus molitanu a mas po probleme. A mozno ze ti bude stihat aj to co tam mas teraz, ak budes pravidelne menit vodu, poskusaj a uvidis :) Nech sa dari :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Kolakao155 » Ned 12. Sep 2010 13:34:14

Vdaka za dobre rady, tych nikdy nie je dost:) ja som uz tak na 90% rozhodnuty na vonkajsi filter, aby to nemuselo byt v akvariu, nech si tam rybicky plavaju. Kazdopadne budem trosku skusat a experimentovat, hadam to pojde bez nejakych vacsich probelmov, ked dodrzim postupy. :)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia