Ako som písal vyššie, rozmýšľal som nad tým, ako si spestriť svoju nádrž niečim netradičným. Konečne som našiel to čo som hľadal
. Moju osádku som doplnil o jeden kus pomerne raritky v SR a ČR a to o rybu s názvom:
Atractosteus spatula ( alligator fish).
Táto ryba ma fascinuje jej správaním – má veľmi podobné správanie ako krokodíl, od toho sa aj odvíja názov Alligator fish. Dokáže celé hodiny sliediť a pozorovať svoju korisť, ktorú následné chytí do svojej „zubatej“ tlamy. Tlama sa tiež veľmi podobá krokodílej. Čo je zaujímavé u týchto rybách, že občas nasávajú aj atmosféricky kyslík, takže treba mať v nádrži priestor medzi hladinou vody v akva a krycími sklami. Táto raritka dorastá v prírode až 3 metre, ale v akváriu okolo 1 m. Teraz mám aspoň ďalší dôvod rôzmýšľať nad väčšou nádržou. S kŕmením je zo začiatku pomerne problém nakoľko vyžadujú živé krmivo ( mladé ryby). Pri kŕmení potrebujú „loviť“ svoju korisť. To sú dôvody prečo PRÁVE A.spatula.
Momentálne ju mám v samotnej nádrži o objeme 260 litrov. Najskôr si ju dobre vykŕmim a počkám dokým bude väčšia. Momentálne má cca 12-14 cm
Tu je zopár fotiek, ostatné nájdete vo fotogalérii tejto nádrže.